Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetséges, hogy van "bérlimit...

Lehetséges, hogy van "bérlimit" egy multinacionális cégnél? Ti otthagynátok egy ilyen céget vagy várnátok?

Figyelt kérdés

Ahol jelenleg dolgozom, szerintem erről lehet szó.

Itt minden évben van értékelés, arról szól,hogy négyszemközt beszélgetsz a főnököddel a célokról, min kellene változtatni...stb és megállapodtok egy béremelésben.

Normál esetben ez 25-30 ezer forint évente.

Nekem, mióta itt vagyok, évente 30 ezerrel nőtt a bérem, ebből 10 ezer az "inflációs kompenzáció" 20 ezer pedig a béremelés.

Ez az első munkahelyem, szakmai gyakorlaton is náluk voltam, amikor lediplomáztam felvettek, 5 éve dolgozom náluk.

A legutóbbi értékelésnél viszont a főnök közölte, hogy nem tud többet emelni, a legutóbbinál is necces volt.Kérdeztem magasabb pozícióról, azt mondta nincs üresedés,ha lenne én kerülnék oda.

A fizetésem bőven az átlagfizetés felett van, magyar viszonylatban nagyon jónak számít, de ha nem emelkedik évente, akkor mi a motiváció arra, hogy az ember jól dolgozzon?

Egy csirketerítős állami cégnél nem emelik a béreket, de azok annyit is érnek, de egy komoly nagy nevű multinacionális cégtől többet vár az ember.

2018. máj. 13. 13:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

6-os vagyok,

A feljebb helyeznek-et úgy értettem, hogy bérsávban. Nem feltétlen pozícióban. Ismertem, igaz, angolhonban, 50+os SAP mérnököt, őskövület volt a cégnél, és neki biza emeltek állandóan mert nélküle behalt volna a rendszer :) Szóval elég jól keresett a fószer ugyanabban az évben huszonévig.

Egyébként sokaknak nem olyan fontos az emelés maga. Illetve megelégednek a kisebb emeléssel, amit írtam.

Tök sok embernek megnyugtatóa biztonság, hogy ugyanazt a kiszámítható munkát csinálhatja nap mint nap. Megint mások inkább kivárnak a céges áthelyezésre/előléptetésre, nem "ugrálnak". Vagy a főnöküket nagyon szeretik. Vagy egyszerűen elvannak a langyos vízben, mert mellette csinálnak valamit, ami tényleg érdekli őket.

Szóval nem mindenkinek ennyire fontos az éves emelés.

Mivel Neked igen, ezért tényleg érdemesebb váltani, de készülj rá hogy ilyen mértékű emelés nem feltétlen lesz évente (bár ha elég magas a béred a 4-6%-os emelés kitermel ennyit).

2018. máj. 13. 20:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem lehetséges, hanem van bérlimit, nálunk is ez van. Mindenki be van sorolva egy szintbe a végzettsége és tapasztalata alapján és adott a minimum-maximum bér. Ha eléri a tetejét és nem elégedett a fizetéssel, de cégen belül nem tud előrébb lépni, olyankor kell munkahelyet váltani. A te szintednél akkor elérted a plafont. Vagy maradsz ennyiért vagy pedig keresel új állást, több fizetésért.
2018. máj. 13. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!