Kötelezhet erre a munkaadó?
Nyugodtan ágálhat ellene.
Legfeljebb a következő munkahelyen nem ezt fogják csinálni...
.
Ha fontosnak tartják a Vállalati Kézikönyv ismeretét, esetleges, későbbi vita esetén (amikor párod már véglegesítve lesz) jól jöhet neki is ez az ismeret.
Mennyi dő alatt tudja átrágni magát ezen ismeretek megszerzésére?
Munkába járást akkor kell támogatni ha másik településen laktok, min ta munkavégzés helye.
Az teljesen normális, hogy próbaidő alatt nincs szabadság, ezt szinte minden cég így csinálja. A befizetett utatok magánügy.
Egyedül az nem szabályos, hogy munkaidőn túl benntartják és nem fizetik ki. De a szabályok ismerete minden munkahellyel együtt jár. Aki ennyit nem invesztál a munkájába annak nem való a munka.
Ha nem fizetik nem köteles ott maradni és olvasni a könyvet amiből számonkérés van. Ezeket az első napokban kellett volna letudnia a cégnek amikor oktatási időszak volt. Ahol én kezdtem az első hét erről szólt hogy minden oktatást akkor megkaptunk és akkor a munkaidő erre volt szánva, gyártási területet csak távolról láttuk. Az utolsó oktatási napon mindenkit odavittek ahol dolgozni fog, és akkor még nem dolgozott senki, hanem minden egyes dokumentumot ami a részleghez és gyártásokhoz tartozik el kellett olvasnunk és a kihelyezett termék mintákat ami alapján ellenőrizni kell a minőséget, azt kellett nézegetnünk hogy átlássuk a dolgokat, ahogyan minden egyes gyártási gépnél a dolgozókat kérdezhettük ha valami kérdésünk volt.
Ha engem köteleznének erre rég otthagytam volna őket, egyrészt sok szabad munkahely van manapság, másrészt pedig ha nagyon pattognak úgy is jogi útra viszem a dolgot hogy ők műszak után túlórára köteleznek amit ki sem fizetnek, és amiatt vágtak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!