Kötelezhet a munkaadó munkaidőn kívüli munkatevékenység ellátására, díjazás nélkül?
Szerintem nem. Olyan esetben igen például, hogy a cég fizeti a továbbképzésed (egy szakma kitanulása), és az esti oktatás keretében történik, mivel nappal a munkahelyeden dolgozol. Ekkor sem fizetnek rá semmit, de a képzés költségét állja a munkáltató. Ehhez viszont tanulmányi szerződést kell kötni. Valamit valamiért.
Nálunk a tréningek munkaidőn belül vannak, és megkapjuk rá rendesen a bérünket, mintha dolgoztunk volna.
Köszi a választ!
Új kollégák betanításàról lenne szó. Tehát nem a cég képez minket, mi tanítjuk be a kollégákat, munkaidőn kívül.
Nálunk a tréningeket általában szombaton tartják, tehát munkaidőn túl, nem fizetik, de mindenki szívesen megy!
Persze ez az új kolléga betanítása már más tészta. Nem hiszem, hogy erre kötelezhet,de lehet a magad későbbi munkáját is megkönnyíted vele. És persze az sem mindegy ez mennyi plussz időt jelent? Mert szerintem pár óra simán belefér,aztán persze Te tudod.
Vagy a saját munkámat könnyítem vele, vagy átadom a stafétát az ifjúságnak, ez kétesélyes :)
3x8 órára saccolom kb.
Sajnos manapság a munkaadók mindent megtehetnek, mert egy helyre válogathatnak akár több száz alkalmas jelentkezőből. Más a jogszabály és más a realitás.
Mondjuk a továbbképzés az valahol mégiscsak más mintha a kocsiját mosatná le veled a főnök, vagy a magánbevásárlásait intéztetné el veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!