Kötelezhet a munkaadó 8 órás munkavégzésre, ha 4 órában vagyok bejelentve?
Köszönöm a segítséget!
Egy egész hétről lenne szó és már nem az 1. alkalom lenne. Az a gond, hogy nekem van még egy fél állásom és ott nem mondhatom azt, hogy nem jövök egy hétig, mert a másik helyen 8- ba kell mennem egy hétig.
Rossz ez a helyzet, mert valahonnan mindenképp mennem kell, hiszen ez elég rendszeres itt, viszont én 4 órás állást vállaltam, nem pedig azt, hogy mikor kedvük tartja, akkor 8- ba menjek. Ha 4 órás állásból meg lehetne élni, akkor nem lenne gond, de mivel nem lehet, ezért muszáj mellé még egy 4 órást vállalnom. Ha egy olyan embert szeretnének, aki bármikor elintézi a helyettesítést, akkor meg szerintem 8- ba kellene alkalmazniuk vagy nem tudom...
Van valahol erről valami szabályzat vagy törvény?
a munka törvénykönyve azt írja, teljes napi munkaidő esetén naptári évenként 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el.
Szóval igen, elrendelhető, neked pedig évente a fele lehet, 125 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!