Tényleg rosszul kéne éreznem magam, hogy "csak" ennyit teszek félre?
Nyilván a 90%-otok úgysem fogja elhinni, de túlóráktól, bónuszoktól függően havi 1-1,2M magyar forintot keresek.
Budapesten lakom albérletben, (150 rezsivel, mindennel), fizetek 2 fundit, ezen felül "élek" és így teszek félre általában havi 6-7-800ezret. A legtöbb ismerősöm aki tudja egyáltalán, hogy mennyit keresek az ki van akadva, hogy "csak" ennyit teszek félre, főleg hogy autóm sincs, hitelem sincs. Ezek az emberek egyébkén még otthon laknak és véleményem szerint gőzük sincs arról, hogy mi mennyibe kerül. Nincsenek luxus dolgaim. Tudom, relatív a luxus, van akinek az is az, hogy minden nap hús kerül az asztalra, vagy van mit enni egyáltalán, én is ilyen közegből jövök. De félévente veszek 2-3 ruhadarabot, hétvégente elmegyek étterembe, vagy kocsmába a barátokkal (ez olyan 5-10ezres nagyságrend), ezen felül edzésre járok és ha valamit megkívánok, akkor azt leveszem a bolt polcáról. Ezalatt nem hülyeségeket értek, de ha aznap ennék egy jó steaket, akkor veszek 40 deka hátszínt, vagy lazacot. Ez is kb. havi 1-2x fordul elő, de az idő 90%-ában csirkét eszem, sertést, szóval teljesen átlag kajákat. Nyaralni évente 1x megyek el, de akkor sem luxus nyaralásra (igen, tudom, van akinek a velencei tó is luxus), hanem mondjuk görögországba, busszal. Műszaki cikkeket csak akkor veszek, ha valami elromlik.
Ilyen életvitel mellett szerintetek is furcsa, hogy "csak" ennyit tudok félretenni? Tényleg kezdem magam hülyén érezni, hogy mindenkitől ezt kapom meg, van akitől finomabban, van akitől durvábban.
Tudom, hogy sokan provokációnak és kamunak fogjátok gondolni a kérdésem, de szívetek joga. A többieknek előre is köszönöm a véleményt.
Azért írtam tól-ig spórolást, mert hónap függő. Amikor nincs annyi túlórám és bónusz és "csak" a fix havi 1M jön be (pár tízezerrel felette, de nagyságrendileg ennyi), akkor "csak" a 600-at teszem félre.
Alapvetően tudnék egyébként többet félretenni, mert szórakozásra tudnék kevesebbet költeni, vagy tarthatnék húsmentes napokat (amúgy is egészségesebb lenne), csak van bennem egy kicsit visszás érzés, hogy ennyi kényeztetést megérdemlek magamtól amiért napi 14-16 órát dolgozom és hétfőtől péntekig hulla vagyok. Pont ezért a viselkedésért ítéltem el anno a szüleimet, bár ők a létminimum alatt éltek és ők a cigit nem voltak hajlandóak letenni emiatt az indok miatt, hogy ennyit megérdemelnek...
Szerintem trollkodnak.
Én is ezt tenném :D
Huu, tényleg csak havi 700-at teszel el?
Ez szörnyű :D
Most érthető, én mindennel együtt kapok 350-et, szal... Még fizetésnek is jó lenne a 700, nem félretenni.
Klassz vagy, hogy egyáltalan spórólsz, félreteszel.
Nem kell elmondani az embereknek, a barátoknak sem mennyit keresel. Sok az irigy ember.
Mindenkinek más a preferenciája.
"Cserébe ők havi szinten költenek ruhára, amit amúgy én nem értek. Hétvégente taxiznak ha szórakozni mennek a városba, én meg ugyanúgy felülök az éjszakai buszra. Nekem 4 éves mobilom van, nekik évente van új."
És akkor mi van, arra van a pénz, hogy élj belőle, az is egy vicc aki fiatalon a küszöböt rágja és gyűjtöget, 500 milliót a nyugdíjas éveire közben nem él semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!