Túlmunka: Túlórapénz vs. Csúsztatás?
Én mindkettőt. Nálunk félig meddig így is működik.
Egyrészt úgy vagyok vele, hogy ha kell és a feladat megkívánja akkor bent vagyok 5 helyett este 8-9-ig is vagy itthonról is dolgozom. Nem járok ki óránként 2x15 percet cigizni mint a többség, nem kummantom el az időt. Ha kell hétvégén is nekiállok dolgozni.
Cserébe én is elvárom, hogy ne szóljon be senki, ha 1-1 napon csak 9-10 órára érek be, vagy adott esetben elmegyek hamarabb mert nincs beütemezve fontos feladatom. Sajnos így is akadnak károgók a "mi van elaludtál" vagy "buli volt" kérdésekkel, de az ilyen megjegyzéseket csírájában elfojtom azzal, hogy közlöm min és meddig dolgoztam hogy kész legyen.
Másik ami szent a szabadság. Ebből is voltak viták, mert a közvetlen felettesem közölte szeptemberben hogy nem mehetek el, majd februárban. Én meg pár nap alatt átrendeztem a heti feladatokat elvégeztem ami nagyon fontos hogy semmi ne álljon, majd közöltem, hogy úgy számoljon hogy ettől eddig nem leszek.
Viszont valahol a pénzbeli pluszt is elvárom, tekintve hogy összességében többet dolgozom, nem számolom mikor mennyivel. Mellette jól is dolgozom, rövidebb idő alatt oldok meg feladatokat mint más kollégáim. Legutóbb év végén 3 havi "bónusz" volt, ami egyben nem rossz, de ha azt nézem mennyi hasznot termelek a cégnek akkor ahhoz képest aprópénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!