Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Túlmunka: Túlórapénz vs....

Túlmunka: Túlórapénz vs. Csúsztatás?

Figyelt kérdés
Melyiket választanád, ha lenne alternatíva?
2018. márc. 30. 20:57
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Túlórapénzt választanám, de többnyire csúsztatom mert nem igazán szeretik kifizetni a túlórát.
2018. márc. 30. 21:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnos, nálunk nincs választási lehetőség, pedig a fizu nem éppen jó, a szabadidőben pedig "dúskálhatnánk", ha lenne időnk kivenni.
2018. márc. 30. 21:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy ha egyiket sem kapod meg , jól értettem ?
2018. márc. 30. 22:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Lehet, nem voltam egyértelmű, a csúsztatást adják meg. :( Pedig özön szabink van, amit így sem nagyon tudunk kivenni...
2018. márc. 30. 22:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem csinálnak ügyet ebből. Ha van túlóra ami egy szombatot jelent akkor előtte megkérdezi a főnököm amikor összeírja hogy kik mennek hogy akkor a pénzt adja oda vagy a csúszó napot. Többnyire a pénzt szokta kérni mindenki mert 50%-al többet ad mint normál műszakra, de aki csúszót akar kérni mert dolga lenne és nem akarja hogy a szabadsága arra menjen el például ha kevés van neki, akkor kiadja csúszóba azt a napot és ami marad 50% plusz arra ad fél nap csúszót amit vagy úgy veszünk ki hogy 2 hónapon belül lazább napokon elmegyünk 1-2 órával korábban haza amit jelezni kell, vagy ha úgy van akkor fél napot csúszunk le. De ha sok munka van és kevesen vagyunk rá akkor inkább kifizeti ha nem lét fontosságú dolog miatt akarunk csúszni csak hogy legyen ember.
2018. márc. 30. 22:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha nektek kifizetik, akkor nincs probléma, de tőlünk meg sem kérdezik.
2018. márc. 31. 00:21
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez szívás, a férjeméknél is így van. Csak gyűlnek a plusz órái, kivenni meg nem tudja, annyi a munka.
2018. márc. 31. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A mostani munkahelyemen csak lecsúszni lehet. Korábban sok túlórám volt, azokat szívesen kifizettettem volna, most csak havi max 1-2, ez pont jól jön lecsúszni, ha épp intéznivalóm van, vagy csak bármi programom.
2018. márc. 31. 09:31
 9/9 anonim ***** válasza:
75%

Én mindkettőt. Nálunk félig meddig így is működik.

Egyrészt úgy vagyok vele, hogy ha kell és a feladat megkívánja akkor bent vagyok 5 helyett este 8-9-ig is vagy itthonról is dolgozom. Nem járok ki óránként 2x15 percet cigizni mint a többség, nem kummantom el az időt. Ha kell hétvégén is nekiállok dolgozni.

Cserébe én is elvárom, hogy ne szóljon be senki, ha 1-1 napon csak 9-10 órára érek be, vagy adott esetben elmegyek hamarabb mert nincs beütemezve fontos feladatom. Sajnos így is akadnak károgók a "mi van elaludtál" vagy "buli volt" kérdésekkel, de az ilyen megjegyzéseket csírájában elfojtom azzal, hogy közlöm min és meddig dolgoztam hogy kész legyen.

Másik ami szent a szabadság. Ebből is voltak viták, mert a közvetlen felettesem közölte szeptemberben hogy nem mehetek el, majd februárban. Én meg pár nap alatt átrendeztem a heti feladatokat elvégeztem ami nagyon fontos hogy semmi ne álljon, majd közöltem, hogy úgy számoljon hogy ettől eddig nem leszek.

Viszont valahol a pénzbeli pluszt is elvárom, tekintve hogy összességében többet dolgozom, nem számolom mikor mennyivel. Mellette jól is dolgozom, rövidebb idő alatt oldok meg feladatokat mint más kollégáim. Legutóbb év végén 3 havi "bónusz" volt, ami egyben nem rossz, de ha azt nézem mennyi hasznot termelek a cégnek akkor ahhoz képest aprópénz.

2018. márc. 31. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!