Mindenkit átrakunk félállásba az lesz a vége-fenyeget a főnök? Ez normális?
Munkahely ahol komoly anyagi gondok vannak. A főnök napi szinten fenyegeti az embereket. Először azzal fenyegetett hogy mindenki ki lesz rúgva, csak egyszer valaki beégette mert jó hangosan rákérdezett ha mindekit kirúg akkor ki fog melózni?
Azóta ez a duma nem hangzott el, de van új: majd mindenkit átteszünk félállásba fele fizetéssel.
NORMÁLIS ez a csóka? Szerinte mi fog történni ha áttesz valakit fele fizetésbe? Eleve ha marad is az illető így, akkor is fele pénz fele munka és így sincs elég ember, a másik forgatókönyv hogy az illető lelép és akkor semmi munka mert semmi ember.
Normális az a főnök aki ilyenekkel fenyeget?
Mi mást tehetne? Hát meg kell oldania!
Ha tudja, megoldja, ha meg nem, akkor meg szenved - hiszen ez a normális itt ugyebár csak tűrni és tűrni, amíg bele nem gebed....
Azért nem halad semerre ez az ország, mert mindenki mindent eltűr némán, ahelyett, hogy összefognának és együttes erővel fellépnének.
Azt hiszem érdemes lenne példát venni a cigókról, mert náluk ha az egyiket sérelem éri, rögtön 100 rokon terem ott elégtételt venni, na ez a magyaroknál nem így van - sőt még vissza is rántanak, ha tenni próbálsz valamit.
"Mi mást tehetne? Hát meg kell oldania! "
Pontosan ! Én is megoldottam! Szeretetszolgálathoz jártam ruháért cipőért mert még a legolcsóbb kínai szarra se volt pénzem, hétvégén a máltaiak ingyenkonyhája.. srtb.
megoldottam.
Nem erre gondoltáál? MI mást tehettem volna?
Ezerrel kerestem állást kutyának se kellettem, hát ez volt. Más nem.
„ csak tűrni és tűrni, „
Miért van bármi más megoldás? Kinek van mkinek nincs, de akinek nincs az tűr. Mégis mi mást tehetne? Legyen öngyilkos vagy mi?
Meg aztán összefogás egy munkahelyen? Mit mondjanak hogy a főnök ha nem fizet ki rendesen nem dolgozunk? És ha a főnök erre azt mondja hogy na kifelé az egész banda... akkor mi lesz?
"őt még vissza is rántanak, ha tenni próbálsz valamit.„
Így van. de ez max egy ötéves ovisnak újdonság. Ez így volt így van és így is lesz míg világ a világ.
Akkor lehet, nem jó helyen keresgél.
Én, amikor hasonló helyzetben voltam, úgy tudtam belőle kitörni, hogy otthagytam a lakhelyemet és felmentem Pestre albiba egy ismerőshöz.
Szinte rögtön találtam magamnak munkahelyet és lett állásom.
Szóval ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamednek kell lépnie valamerre - feltéve, ha nem akar élete végéig 4 órában vagy közmunkában tengődni.
Esetleg kitanulhatna valamilyen új szakmát, vannak ingyenesek is.
Az öngyilkosság nem megoldás, hanem csak menekülés a probléma elől.
"Meg aztán összefogás egy munkahelyen? Mit mondjanak hogy a főnök ha nem fizet ki rendesen nem dolgozunk? És ha a főnök erre azt mondja hogy na kifelé az egész banda... akkor mi lesz?"
Hát akkor az egész banda elmegy szépen a munkaügyibe és kéri a munkaügyi jogász segítségét jogos jussának behajtásához.
"s felmentem Pestre „
Ott vagyok máris. Születésem óta pesti vagyok.
És akkor most jöhet a szólam hogy „hát aki pesten nem talál munkát az egy...“
Hát kérem erre elmondom, hogy kb 350.000 közmunkás van jelenleg (KSH) és ennek kb 10%-a épp Pesten. Vagyis van kb 35.000 ember, aki itt Pesten havi 57-ért nyomja.... na vajon ők miért nem találnak mást? Itt Pesten ahol minden bokorban állás van?
" vannak ingyenesek is.“
Volt benne részem állami támogatással. Két ilyen papírom is van, porfogónak jók.
40 felettieknek adhatsz te akármit a kezükbe sehova se kellenek, nem azért mert a szakma olyan, amilyen hanem azért mert egy 40 feletti az ÖREG. Nem kell.
Sehova. Pláne nem pályakezdőként friss végzettséggel.
Mert még ha 40 felett van egy 20 éves szakmai múltam adott területen még csak-csak kellek.
De ha 40 felett ott állok egy friss papírral-hát ki az aki szóba áll velem? Senki.
Ja, hát igen, sajnos 40 felett már valóban nem kapkodnak a munkáltatók az ember után, EZ ÍGY VAN SAJNOS!!! :( ezért szoktam azt tanácsolni a fiataloknak, hogy olyan szakmát tanuljanak ki, amivel majd vállalkozni tudnak.
Elszomorító a helyzet!
" kéri a munkaügyi jogász segítségét jogos jussának behajtásához.“
Apám te hol élsz... komolyan HOL ÉLSZ? Mer hogy nem itt az biztos.
Szerinted egy döglődő céget ha perelsz abból mi lesz? Majd miből fizet neked a cég bíróság ide vagy oda? Hát ha nincs pénzte(ha TÉNYLEG nincs) akkor?? Akkor mit kezdesz az ítélettel? Kin hajtod be???
Meg aztán ha nyersz is megítélnek neked 1-2 hónapnyi pénzt nem többet. Na azzal meg mire mész.
Maximált kártérítést max 5 havi átlagkereset ld vonatkozó. De az az emléleti max, ennek fele se szokott összejönni. 1-2 hónapnyi átlagfizetés-és az mi? Semmi.
Pláne ha jó magyar céghez méltóan csak minimálra vagyok bejelentve és akkor kapom a minimált kártérítésnek.
komolyan óvoda. Naivitás a köbön.
Döglődő és fenyegetőző cégnél akkor sem érdemes maradni, ha nincs más, akkor inkább a közmunka!
Én csak azért írtam a munkaügyi jogászt, mivel én hasonló módon hajtottam be a munkaadóm által kifizetni nem akaródzó pénzemet és nem kellett hozzá bíróság, hanem csak elég volt, hogy az ingyenes jogsegélyt nyújtó jogász kicsit ráijesszen.
Azért nem kell mindjárt az embernek nekiesni!
"Döglődő és fenyegetőző cégnél akkor sem érdemes maradni, ha nincs más, akkor inkább a közmunka! "
Hát amíg a közmunka az havi 57, a döglődő cég meg akár 10 ft-tal is többet ad mint 57 (ráadásul 4 órára míg a közmunka az 8 óra) addig bizony a döglődő cég a nyerő.
nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!