Mindenkit átrakunk félállásba az lesz a vége-fenyeget a főnök? Ez normális?
Munkahely ahol komoly anyagi gondok vannak. A főnök napi szinten fenyegeti az embereket. Először azzal fenyegetett hogy mindenki ki lesz rúgva, csak egyszer valaki beégette mert jó hangosan rákérdezett ha mindekit kirúg akkor ki fog melózni?
Azóta ez a duma nem hangzott el, de van új: majd mindenkit átteszünk félállásba fele fizetéssel.
NORMÁLIS ez a csóka? Szerinte mi fog történni ha áttesz valakit fele fizetésbe? Eleve ha marad is az illető így, akkor is fele pénz fele munka és így sincs elég ember, a másik forgatókönyv hogy az illető lelép és akkor semmi munka mert semmi ember.
Normális az a főnök aki ilyenekkel fenyeget?
nem tud leépíteni ezért röhej az egész. olyan kevesen vagyunk hogy már most is illeg-billeg az egész, nem tud senkit elküldeni mert akkor az alap kérdés egyből jön hogy és ki dolgozik?
pl van egy darab árukiszállító nem lehte elküldeni. Tavaly még volt kettő az egyik ki lett cseszve innen de maradt egy akire rászakadt az összes munka. De azt az egyet már nem küldheti el.
És ugyanez az igaz az összes emberre. mindenkiből 1 van.
Max tényleg azt teheti meg hogy félállás fele fizetéssel csak hát ugye akkor kérdés hogy lesz elvégzezve az a munka félállásban fele idő alatt ami teljes állásban teljes idő alatt is alig van elvégezve, és azt már nem is kérdem mik van akkor ha a fele pénzért nem marad itt a munkaerő és akkor még fel ember se lesz.
felvesz másikat? nem tud mert annak is fizetni kéne.
Nos, ha ezzel fenyeget, akkor ez így is lesz!
Meg egyébként is: normális az a beosztott, aki ilyeneket hosszabb távon elvisel?! :)
Már régen másik melót kellett volna keresni, mert ennek nem lesz jó vége...!
"aki ilyeneket hosszabb távon elvisel?! :) "
Hát azért vannak élethelyzetek amikor valaki kénytelen
a) kisgyerekes egyedülálló szülő aki örül hogy bárhol is alkalmazzák
b) nyugdíj előtt álló aki úgy van vele ezt a kis időt már féllábon is de kihúzza
c) totál piacképtelen végzettségű valaki aki tudja hogy vagy ez vagy a semmi és örül ennek is
d) beteg cukros epilepsziás stb ember aki szintén örül hogy bárhol is van helye
azért ilyenek bőven vannak.
és ugye ott a naiv buta birka típus is aki hallja ugyan a fenyegetést de nem hiszi mert azt szajkózza "á úgyse meri megtenni" és nem hiszi el még a saját szemének se amikor tényleg meg fog történni
"de ennek a melónak rövidesen akkor is vége lesz,"
Az egyáltalán nem biztos abból amit a kérdező leírt az is lehet hoyg csökkentett felezett kapacitással eldöcög még a cég akár ítéletnapig.
meg aztán ez egy hullámvasút-most rossz a helyzet de ez változhat akár lehet jó is.
szóval lehet hogy később majd visszáll a rendes menetrend kérdés ki marad ott még addigra
Aha, és addig meg majd csak eltengődik a 4 órás bejelentéssel meg a 4 órás fizujával, ugye?!
Kutyából nem lesz szalonna és ha egy cég döglődik, az ritkán áll talpra, nem beszélve a vezetésről és mentalitásáról....
"Aha, és addig meg majd csak eltengődik a 4 órás bejelentéssel meg a 4 órás fizujával, ugye?! "
Hát nézd akinek semmi más nincs az el fog érdegélni abból mi mást tehetne??? Tényleg nem értem a felvetésed.
Én már voltam állástalan és mentem közmunkára. És ha valaki korábban azt mon dta volna hogy havi 57-ből kell kijöjjek egyből rávágtam volna hogy azt nem lehet képtelenség.
Aztán jött egy élethelyzet állásvesztés közmunka és bizony a havi 57ből ki kellett jöjjek tetszik nem tetszik. Ez volt.
És kérem itt vagyok, megoldottam mert más opcióm nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!