Mi lehet a következménye, ha diákmunkát ott hagyom egy hét után?
"A szerződés szerint 10 munkanappal előre kéne szólnom, hogyha el akarok jönni,"
Ha nem mész be holnaptól, akkor az szerződésszegés, aminek jogi következményei vannak..
Igen, ezt tudom, de még mindig az a kérdésem, hogy konkrétan milyen következményei lehetnek.
Az oké, hogy nem fizetnek ki, mert ezzel kárt okozok nekik (erre számítok), de pl azon felül küldenek egy levelet, hogy pluszba fizetnem kell nekik vagy lecsuknak vagy idejönnek és elviszik a TV-t vagy mégis mire számítsak?
Nyilván a legrosszabb esetet kérdezem.
Mert az sem mond sokat, hogy “az okozott kár összegéig...” Mégis mekkora kárt okozok ezzel? Olyan nagyot nem okozhatok, hiszen egy “felnőtt” munkavállalónak is van próbaideje, amíg bármikor felmondhat azonnali hatállyal.
Diákszövetkezeti koordinátor szokott arról mesélni, hogy fizetési meghagyást inditanak azok ellen aki igy szerződést szegnek. Ebből adódóan sokkal többet is fizethetsz , mint a tényleges munkabér.
A 10 napba igy kb 4-6 munkanap tartozna heti 3-al számolva?
Annyit szerintem célszerű bevállalni ahelyett, hogy ilyenbe fuss bele.
Iskolaszövetkezeten keresztül mész? Szólj nekik, ők intézkednek, ez a dolguk.
Ha nem iskolaszövetkezeten keresztül mész, akkor ez nem diákmunka.
Ez a fizetési meghagyás milyen összeget jelenthet?
Sajnos nem tudom értelmezni a jogi szövegeket, pedig próbálok utánanézni.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az tuti, hogy nem fogok beszélni senkivel. Ha nem hagynak békén, gondolom ügyvédet fogadhatok és ő “beszélhet” helyettem. Bár vicc kategória lenne, ha ebből ekkora problémát csinálnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!