Mindenkinek lecsípünk a béréből ha nem tetszik el lehet menni-mondta az igazgató? Tehet ilyen kijelentést egy munkáltató?
Előrebocsátom. Nem kérek azon szuperbölcsekből akik szerint ilyen „nem lehet“.
De lehet. Max nem jogszerű, de az meg más kérdés.
Tehát. Alapítványi iskola. értekezlet. Jelen van az összes alkalmazott tanár technikai admin mindenki.
Az igazgató a következőt mondta (kb szó szerint): Nagyon kutyavilág jön itt tavasszal, mindenkinek lecsípünk a béréből és visszavesszük a státuszát. Akinek nem tetszim az majd elmegy.
Ki hallotta? Mindenki. Kapásból van kb 20 tanúm (nem mintha lenne jelentősége).
De hogy merészel egy munkálttaó egy igazgató ilyen kijelentést tenni teljesen nyíltan?
Élő futó határozatlan munkaszerződések vannak, benne fix alapbérrel olyan elvileg nincs hogy egyoldalúan „lecsípünk“ valaki béréből és visszaveszi a státuszt.
Elvileg nincs jogtalan etikátlan. De akkor is meg fogja lépni nem érdekli semmi, ahogy meglépte már tavaly is, akkor olyan 10-20.000-eket vett el mindenkitől, akkor se érdekelte semmi, se szerződés se semmi, elvette és kész. Nem egyszeri alkalommal hanem folyamatosan.
Hogyan történhetnek ilyen dolgok? feljelenteni senki se meri, mert akkor mi lesz az állással. Senki nem merészeli kockáztatni az állását inkább hallgat mélyen.
Valamit csodálok. Senki nem akad fenn azon hogy ezen a munkahelyen 1 db ember se akad se tanár se technikai se senki aki merészelne akármit is tenni?
Mert én vagyok amilyen vagyok vagyok annyi éves amennyi vagyok, egy dolog.
De van itt nálam kb 15 évvel fiatalabb is és az is kussol!
Mindenki kussol!
Nem érdekes hogy a munkáltató az igazgató bejelenti hogy jogtalanul elvesz majd tavasszal mindenkitől fizetést és senki 1 db ember se akad aki lenyomna neki egy sallert?
Aki azt mondaná na kedves igazgató út ha ezt megteszi másnap már a bíróságon lesz az ügy?
1 se? senki se?
Nem érdekes?
Mér nem mentél ki a Tanítanék tüntetésre? - ott elmondhattad volna a problémáidat, meg jó összefoghattál volna másokkal.
De nem, itt hőbörögni kényelmesebb...
És akkor mi a szentszar lett volna?
Eleve ott kezdődik hogy ez ALAPÍTVÁNYI és nem állami iskola.
Itt még azt se mondhatom el hogy van egy állami bértábla meg közalkalmazotti jogviszony... mert nincs.
Itt nincs bértábla és nem Kjt szerinti a foglalkoztatás.
Eleve te almáról beszélsz míg én körtéről.
"egy másik országban"
Soha soha soha. Milliókért se. Soha.
Inkább haljak éhen itthon.
És mire kellenék én külföldön 45 feletti nőként? A semmire se jó bölcsész diplomámmal ami itthon se ér semmit pláne külföldön?
Minek vennének ott fel? Takarítani? Wc-t pucolni?
Mert másra nem.
Nem mész tüntetni, mert alapítványi iskola?
Hát kapaszkodj meg: kint voltam a diáktüntetésen, megszólítottam egy kisebb fiatal lány csoportot, megkérdeztem tőlük: szerintük hogy lehet az, hogy a jelzett 10 ezerhez képest viszonylag kevesen voltak. Esetleg volt-e a sulijukban olyan, hogy ne jöjjenek ki, stb?
Mit válaszoltak? Sajnos, ők nem tudják, más iskolákban mi volt, náluk nem volt ilyen, mert ők ALAPÍTVÁNYI iskolából jöttek! :-) És ott voltak, mert ők is látják, tudják, hogy rossz az oktatási rendszer.
" Itt még azt se mondhatom el hogy van egy állami bértábla meg közalkalmazotti jogviszony... mert nincs. "
És akkor miért nem mész el állami iskolába? Tanárhiány van.
Összefoglalom, milyen sanyarú sorsod van itt, jó?: tavaly nyár végén már előre megcsinálták a beosztást, de túlórát nem fizetnek, fizetést csökkentenek - akkor is ez volt a "lemez", karácsonykor nem kaptál szaloncukrot, most költözik a cég (vagy nem? :D) nem kapsz közlekedési hozzájárulást és fizetéscsökkenés van.
Mi a búbánatnak maradsz akkor ott?
Menj állami suliba, kapod a "jó kis" tanári fizetést oszt jó napot.
" Tanárhiány van"
Mondjuk azért mert NEM VAGYOK tanár mint milliomodik alkalommal leírtam/leírom.
Tán ennyit fel lehet fogni. Nem vagyok tanár.
PMS munkatárs vagyok-ha annyira penge vagy a közokt terén tudod majd mi ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!