Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindenkinek lecsípünk a...

Mindenkinek lecsípünk a béréből ha nem tetszik el lehet menni-mondta az igazgató? Tehet ilyen kijelentést egy munkáltató?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom. Nem kérek azon szuperbölcsekből akik szerint ilyen „nem lehet“.

De lehet. Max nem jogszerű, de az meg más kérdés.

Tehát. Alapítványi iskola. értekezlet. Jelen van az összes alkalmazott tanár technikai admin mindenki.

Az igazgató a következőt mondta (kb szó szerint): Nagyon kutyavilág jön itt tavasszal, mindenkinek lecsípünk a béréből és visszavesszük a státuszát. Akinek nem tetszim az majd elmegy.

Ki hallotta? Mindenki. Kapásból van kb 20 tanúm (nem mintha lenne jelentősége).

De hogy merészel egy munkálttaó egy igazgató ilyen kijelentést tenni teljesen nyíltan?

Élő futó határozatlan munkaszerződések vannak, benne fix alapbérrel olyan elvileg nincs hogy egyoldalúan „lecsípünk“ valaki béréből és visszaveszi a státuszt.

Elvileg nincs jogtalan etikátlan. De akkor is meg fogja lépni nem érdekli semmi, ahogy meglépte már tavaly is, akkor olyan 10-20.000-eket vett el mindenkitől, akkor se érdekelte semmi, se szerződés se semmi, elvette és kész. Nem egyszeri alkalommal hanem folyamatosan.

Hogyan történhetnek ilyen dolgok? feljelenteni senki se meri, mert akkor mi lesz az állással. Senki nem merészeli kockáztatni az állását inkább hallgat mélyen.

2018. jan. 28. 11:43
1 2 3 4 5
 11/43 Carragher_x ***** válasza:
58%
Már miért ne csökkenthetné a béreket? Teljesen korrekt, amit csinált, kiállít és elmondta, hogy mik a tények. Ha vkinek nem felel meg az új felállás, akkor felbontják a munkaszerződését és majd felvesznek a helyére vkit, aki beéri az új fizetéssel. Ebben az égvilágon semmi szabálytalan, de még csak etikátlan sincs.
2018. jan. 28. 14:39
 12/43 A kérdező kommentje:

", akkor felbontják a munkaszerződését és majd felvesznek a helyére vkit, aki beéri az új fizetéssel. Ebben az égvilágon semmi szabálytalan, de még csak etikátlan sincs."

Nincs igazad és le is írtam. Felfoghatatlan mit nem lehet érteni. Felfoghatatlan. Egyszerűen nem bírom felfogni.

Tavaly már ugyanez lezajlott, áruljuk már el mit nem lehet ezen érteni.

1. Munkáltató odajön. Ezentúl kevesebbet keresel itt az új szerződésed az új kevesebb bérrel írd alá.

2. Mert az új bér csak akkor lenne jogszerű ha beleegyezel lévén a bért a jelen munkaszerződés szabályozza és az meg határozatlan idejű.

2. Nem írod alá az újat.

3. Tehát akkor maradni kell(ene) a régi bérnek bagy ki kéne engem rúgni. Neki kell engem és nem nekem kell felmondani!!!

És persze ha kirúg akkor ahhoz indok kell de olyan ami adott esetben bíróságon is megállja a helyét ha netán munkaügyi perben megtámadnám. És persze ha kirúg akkor felmondási idő is jár végig fizetve és persze végkielégítés is jár (5 évnél régebbi munkaviszony).

NEM ÍGY VAN TALÁN?

És a munkáltató szarik erre az egészre ahogy van, nem írod alá akkor nem írod alá, nem egyeztél bele akkor nem egyeztél bele, nem érdekes, nem rúg ki és nem is fizet annyit amennyi jár.... adja az új csökkentett bért amit te nem írtál alá!!

Nem egyeztél bele semmibe, ott a régi aláírt határozatlan szerződés.

és szarik rá. nem érdekli. Akkor se fizet ki.

MIT NEM LEHET EZEN ÉRTENI???

Áruljuk már el miért fújjuk tovább azt a maszlag szar dumát hoyg "ezt nem teheti ehhez nincs joga mert ehhez szerződésmódosítás kéne...." így van -ééssss?

És???? És itt nem ez történik. Jogsértő törvénytelen módon.

És???? És???

Következmény? MI??? Semmi.

Mit nem lehet ezen érteni????

2018. jan. 28. 14:55
 13/43 A kérdező kommentje:

"akkor felbontják a munkaszerződését és majd felvesznek a helyére vkit"

de NEM BONTJÁK FEL értsük már meg!!!

nem rúgnak ki csak nem fizetnek annyit és kész.

Meg is mondják. Menjél el te. Mondjál fel te!!!

Na????

2018. jan. 28. 14:57
 14/43 Carragher_x ***** válasza:

"NEM ÍGY VAN TALÁN?"

Ne ordibálj! És de, pontosan így van és ha esetleg el is olvastad volna, amit írtam, akkor láthattad volna, hogy én sem írtam ezzel ellentétest. Ha nem elfogadhatóak számodra az új feltételek, akkor felbontják a szerződésed és majd keresnek a helyedre valakit az új feltételekkel. A gazdasági indok ez esetben bőven elég indok a felmondáshoz.

Szerződést pedig nem csak írásban lehet kötni, ugyanúgy mint ahogy a határozott idejű szerződés is írásba foglalás nélkül határozatlan idejűvé válik, ha a felek ráutaló magatartással azzá teszik, ugyanígy az, ha te elfogadottnak tekinted az új bért, azáltal, hogy átveszed és nem fogalmazol meg reklamációt, akkor az bizony egy közös szerződésmódosítás.

Szóval mit nem értesz? Ha kevesebb fizetést kapsz a TE BELEEGYEZÉSED NÉLKÜL, akkor nyisd ki a szádat és tedd meg a szükséges lépéseket, AKKOR AMIKOR KEVESEBB PÉNZT ADNÁNAK, MINT AMI A KORÁBBAN ELFOGADOTT FELTÉTELEK SZERINT JÁRNA. Ezek a lépések: felszólítás a munkáltatónak, felmondás (természetesen igényt tartasz az elmaradt bérre, a felmondási időre járó pénzre és a végkielégítésre is, ha egyébként járna) és fordulj bírósághoz.

Ha meg elfogadod az új helyzetet meg a fizetésed, akkor meg ne utólag sajnáltasd magad.

2018. jan. 28. 16:04
 15/43 A kérdező kommentje:

" Ha nem elfogadhatóak számodra az új feltételek, akkor felbontják a szerződésed és majd keresnek a helyedre valakit az új feltételekkel. A gazdasági indok ez esetben bőven elég indok a felmondáshoz. "

te most szórakozol vagy mezeien hülye vagy??

nem érted. Egyszerűen nem érted.

Fogd már fel hogy NEM BONTJA FEL A SZERZŐDÉST!! Fogd már fel!!! Mit nem lehet ezen érteni?

Mit nem lehet azon érteni hogy NEM RÚG KI mert hakirúgna akkor

1)indok kell ami megtámadható

2)felmondási idő ami fizetett (esetemben 60 nap lenne az Mt szerint)

3) végkielégítés (esetemben 2 havi átlagbérnek megfelelő)

És ezt akarja elcsalni ellopni azzal hogy nem mond fel, hanem azt mondja ezek az új feltételek ez van tetszik nem tetszik, mondj fel ha nem tetszik.

Na? Most mi a köv szuperokos?

2018. jan. 28. 16:14
 16/43 Carragher_x ***** válasza:
71%
Tanulj már meg olvasni vazze...
2018. jan. 28. 16:14
 17/43 A kérdező kommentje:
Ha nekem most felmondana az neki 2 + 2 havi = 4 havi fizetésembe kerülne.
2018. jan. 28. 16:15
 18/43 A kérdező kommentje:

"Tanulj már meg olvasni vazze..."

Mit nem tudok olvasni? Na mondjad mit?

Micsodát?

2018. jan. 28. 16:16
 19/43 Carragher_x ***** válasza:
71%

"Mit nem tudok olvasni? Na mondjad mit?

Micsodát?"

Parancsolj:

Ha kevesebb fizetést kapsz a TE BELEEGYEZÉSED NÉLKÜL, akkor nyisd ki a szádat és tedd meg a szükséges lépéseket, AKKOR AMIKOR KEVESEBB PÉNZT ADNÁNAK, MINT AMI A KORÁBBAN ELFOGADOTT FELTÉTELEK SZERINT JÁRNA. Ezek a lépések: felszólítás a munkáltatónak, felmondás (természetesen igényt tartasz az elmaradt bérre, a felmondási időre járó pénzre és a végkielégítésre is, ha egyébként járna) és fordulj bírósághoz.

Ha meg elfogadod az új helyzetet meg a fizetésed, akkor meg ne utólag sajnáltasd magad.

2018. jan. 28. 16:17
 20/43 A kérdező kommentje:

Bocsi és még én nem tudok olvasni értelmezni uyge?

Ezzel kezdtem már a kérdésben:

feljelenteni senki se meri, mert akkor mi lesz az állással. Senki nem merészeli kockáztatni az állását inkább hallgat mélyen.

Mit nem lehet ezen érteni?

Semmi bíróság meg felszólítás mert akkor másnap mér be se kell menni és akkor mindennek vége.

Hova megyek a híd alá? Semmi esetben sem merhetem az állásom veszélyeztetni.

2018. jan. 28. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!