Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jövőbe lát az a cég amely...

Jövőbe lát az a cég amely kijelenti hogy 18ban se lesz béremelés? Honnan tudhatja mire kényszeríti rá a piac?

Figyelt kérdés

Ha van egy cég amely már most is a szakadék szélén táncol a munkaerőhiány miatt, nagyon nincs ember, napi szintűek a gondok, kit hova osszanak be mert nincs ember.

A fizetés persze a béka segge alatt ezért is húznak el az emberek és ezért is nem tudnak újat felvenni-ennyiért nem jön már el senki. Pár éve még jött már nem jön.

És akkor ez a cég ebben a helyzetben kijelenti hogy itt 18ban se lesz semmi emelés.

De ezt honnan tudhatják? Jövő látnak? Honnan tudják hogy nem fajul el annyira a helyzet hogy választhat a cég vagy emel vagy bezár mert egy embere se marad?

Ezt honnan tudják?

17 elejémn már kaptak egy hatalmas pofont, annyira nem volt ember, hogy csúsztak egy megrendeléssel sorozatban és a partnercég megelégelte és szerződést bontott. ÉS nagy partner volt, ez hatalmas pofon.

Szóval azért lenne min gondolkodni.

Vagy nem emel inkább bezár? Hát az okos megoldás.

2017. dec. 23. 17:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagy kár, hogy még arról sincs fogalmad, kik is a proletárok... Csak "őrjöngsz" itt.

Idézet a Wikipédiából:

" a kapitalista társadalom burzsoáziából és a proletariátusból áll – e kettő küzdelme az úgynevezett osztályharc. A proletárok vagyonnal nem rendelkeznek és munkaerejüket eladva, az annak ellenértékeként kapott jövedelemből élnek.[2] Napjainkban a proletár szót néha alacsony társadalmi státuszú vagy a „munkásosztályhoz” tartozó személyekre alkalmazzák"

Lefordítom, jó? :-)

Tehát a proletárok a MUNKÁSOK, nem azok, akik a kormányban ülnek.

2017. dec. 23. 20:59
 12/21 A kérdező kommentje:

A proli rég nem munkást jelent....

Hanem olyan taplóparasztot (pl.) aki egy ország miniszerelnökeként egy nemzetközi csúcstalálkozóra zsebre tett kézzel slamposan odaslattyog.... pl.

Kiről is van szó.... nem is tudom.

2017. dec. 24. 09:13
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Ja, értem, mert újév van, akkor fizetést kell emelni.
2017. dec. 24. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:
49%

"Ja, értem, mert újév van, akkor fizetést kell emelni."

Értetlen vagy.

A kérdés arról szól hogy a cég már ígyis alig megy, a vezetés meg nagypofával kijelenti hogy továbbra se lesz semmilyen béremelés.

Közben már működni is alig tudnak.

2017. dec. 24. 10:45
 15/21 A kérdező kommentje:

" akkor fizetést kell emelni."

Hát nem KELL... lehet csődbe menni is ha már 1 db embere se marad.

Saját érdeke hogy emeljen ha működésben akar maradni.

Mert ha így megy tovább maholnap nem lesz embere.

2017. dec. 24. 11:48
 16/21 anonim ***** válasza:
82%

"Saját érdeke hogy emeljen ha működésben akar maradni.

Mert ha így megy tovább maholnap nem lesz embere."

Minek emeljen? Ha emel, csődbe megy, mert nem tudja kitermelni. Ha nem emel, akkor talán még életben tud maradni.

(nyilván nem állami cégről beszélünk, mert ott kötelező)

Csak az a baj, hogy ezt a Te alkalmazotti szemléleted nem tudja feldolgozni.

Ja, és nem kell válaszolni, mert igen , tudom, most jön az a lemez, hogy: a főnök meg egy "rohadt szemét", mert ilyen és ilyen kocsival jár és de, tudna emelni.

2017. dec. 24. 12:28
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát.... bakker.. nem az én cégem megy csődbe....

mert ugye egy alkalmazott az gondol egyet elmegy egy utcával arrébb más helyre. Állás-állás.

De egy cégtulajnál nagyon nem így van. Ott kismillió szerződéses kötelezettség van millió tartozás ide oda.

Ott nem úgy van hogy lakat az ajtóra és ennyi.

Ott kötbér nav tartozás stb stb is lehet. Ha egy cég csődöt jelent akkor kezdődik csak az igazi "ereszd el a hajam" a cég már rég nincs sehol az egykor ott dolgozók azóta már a 10. új helyükön vannak de a tulajok még ekkor évek múlva is bíróságra navhoz stb járkálhatnak akár egykori cégük ügyei tartozásai miatt.

És a belefektetett pénz persze elúszott... folytassam még?

De mondom ez NEM AZ ÉN problémám...

csak nem értem de komolyan nem ha látom hogy előttem a fal nem addig kéne elkapni a kormányt míg bele nem megyek százzal a falba?

mert utána már késő. Hogy ezt egy cégvezetés hogy nem fogja fel nem értem.

2017. dec. 24. 12:41
 18/21 A kérdező kommentje:

"udom, most jön az a lemez, h"

Nem most az a lemez hogy jön hogy adott melóra egyik cég 10 ft-ot ad de több másik meg 15 ft-ot akkor elmegy mindenki oda, a 10 ft-os cég meg ember nélkül marad. Vagy emel vagy csőd. Oldja meg. Ahogy akarja de oldja meg vagy annyi volt.

Most ez a lemez megy.

2017. dec. 24. 12:43
 19/21 anonim ***** válasza:

"Vagy nem emel inkább bezár? Hát az okos megoldás."

És még spóroltunk is! [ide képzeld, hogy az elkúrt mutáns róka egyik tenyeréből a másikba dobja át a csokipénzeket a feje fölött]

2017. dec. 24. 17:23
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha nem akar bért emelni, akkor kijelentheti persze, hogy 2018-ra se lesz béremelés.

De akkor ne csodákozzanak, ha a munkavállalóik közlik, hogy eztneked, és lelépnek Németbe, ahol euróban keresnek annyit, mint idehaza forintban, a cég meg becsődől, mert senki nem lesz olyan marha, hogy puszira 12 órákat robotoljon.

EU-tagállam vagyunk már egy ideje, az emberek elvárják a normális fizetést. Ha a cég nem ad normális fizut, megy a levesbe. Vadkapitalizmus van, pénz beszél, a sztahanovisták ideje lejárt. Sivalkodás helyett meg kell jól fizetni a melósokat, és akkor senki nem akar majd Németbe menni, plain and simple.

"Áttelepítik a termelést egy másik országba, ahol alacsonyabbak a bérek mint nálunk. Ilyen egyszerű."

Aha, és szerinted ki fog dolgozni náluk abban a más országban, ha ott is egy marék gombot kapnak fizetés gyanánt? Megint költözik egy házzal odébb? Aztán megint és megint, valami lakatlan szigetig ahol a fűszoknyás bennszülött már két kókuszdióért is elvállalja a munkát?

SZVSZ egyszerűbb és olcsóbb fizetést emelni, mint menekülni a csúnyarossz pénzéhes munkavállalók elől minél putrisabb országba, de nekem mindegy. Az olyan cégre semmi szükség, aki lószart se fizet a munkásainak, de a tőkét azt bezzeg viszi kifele kétmarokra az országból.

"Csóróbb országokban nincsenek ilyen bérleti díjak mint Budapesten."

Stimm. A gond csak az, hogy a csóróbb országokban vevőközönség se lesz, mert a termékeiket senki nem fogja tudni megfizetni, örülnek ha szárazkenyérre meg vízre futja nekik.

"Mivel a proletárdiktatúra ma is elmaradt, menjél szépen és örülj hogy annyit még megkeresel hogy legyen előfizetésed netre, hogy itt ömlenghess."

Ostoba vagy. De nagyon. Remélem tudod. Akkor jó. Szép napot.

Kaptad is a mínuszodat, idióta surmó.

"Minek emeljen? Ha emel, csődbe megy, mert nem tudja kitermelni. Ha nem emel, akkor talán még életben tud maradni."

Azért, hogy ne menjen csődbe.

Ha nem emel, és lelécelnek a munkások, akkor 100% hogy csődbe megy.

De, mint írtam, ilyen kártékony cégekre nincs szükség, nagy szívességet tesz az emberiségnek azzal, ha összeomlik. A konkurenciája ezzel csak jól jár, ő meg beszpta.

"Csak az a baj, hogy ezt a Te alkalmazotti szemléleted nem tudja feldolgozni."

Egyelőre még mi, alkalmazottak gyártjuk a nagyfőnök lóvéját, tehát a mi szemléletünk a mérvadó. Amelyik munkáltató meg duzzogó óvodás kisdedóként csakazért se emeli a fizut, ne legyen meglepve, ha otthagyják a melósai, mint eb a szarát. Csődközelben majdcsak rájön, hogy nem jó oda szarni, ahonnét eszünk.

Ha pedig mégse, az az ő baja lesz.

2018. aug. 24. 02:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!