Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Köteles foglalkozni a munkálta...

Köteles foglalkozni a munkáltató a 2018-as béremeléssel? Saját érdekében úgy értem

Figyelt kérdés

2018. 01.01-től kötelező minimálbér és gar bérminimum emelés lesz. De ez első körben nyilván csak azokat érinti akik ezen bérkategóriába dolgoztatnak. Nekik muszáj emelni akarnak nem akarnak akkor is.

Akik ennél többet fizetnek azoknak elvileg nem kell emelni.

De vajon mit tehet mit szólhat az a munkáltató akihez azzal az igénnyel lépnek oda a melósai hogy bár ők nem érintettek a kötelező béremelésben mert nem bérminimumosak de emeljen nekik is a munkáltató? MIndenhol emelnek hát emeljen ő is. Különben elmennek máshova.

Lesz hova fognak találni helyet.

Nem üres fenyegetés ez a melósok részéről hanem valós.

Mit mondhat erre a munkáltató? Mert ha felteszi a szokásos „ez van nem tetszik menj el“ lemezt annak hamar koppanás lehet a vége.

Rosszul gondolnám?

2017. nov. 26. 18:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Hát igen és is ygy látom hogy oké nem kötelező emelnie csak aztán józsi melós gondol egyet és másnap be se megy mert egy házzal arrébb 10-el többet adnak.

És ha 10 józsi melósból csak 7-8 gy gondolja vége a cégnek.

2017. nov. 28. 20:29
 12/14 anonim ***** válasza:

Olyan munkahelyen dolgozok, ami kész átjáróház: átlagosan havonta 2-3-an mondanak fel, de a helyükre folyamatosan vesznek fel újabbakat. Én csak 3 éve vagyok itt, de ennyi idő alatt már kicserélődött a körülöttem dolgozó munkatársak 80%-a! És a cég mégis jól elvan. Sőt! Nemcsak hogy nem zárnak be, de folyamatosan növekszik a cég, nőnek a bevételek. Jelenleg évi félmilliárd nettó bevétele van a cégnek és most készül terjeszkedni külföldire is, szóval lesz ez még több is. Ha valakinek nem tetszik, hogy minimálbért kap csak, akkor a helyére mindig vesznek fel újabb embert.

Szerintem egy cég sem omlott még össze amiatt, mert pár ember lelépett a jobb fizu reményében. Ezt max. akkor tudom elképzelni, ha összesen van 5 alkalmazott és abból kapásból 3 lelép... De mondjuk 100-ból elmegy 3, akkor a cég azt meg sem érzi.

2017. nov. 28. 20:55
 13/14 A kérdező kommentje:

Hát itt meg idén márciusban volt olyan krízis hogy annyian mondtak fel hogy az is kérdés volt a megmaradóaknak be kell-e menni másnap.

Aztán valami béremberessel megoldották, de valóban nem sokun múlott hogy lakat.

És persze mivel nem volt embere a megrendelések álltak kötbérezés stb. szóval baromira megérte.

2017. nov. 29. 07:58
 14/14 A kérdező kommentje:

"Szerintem egy cég sem omlott még össze amiatt, mert pár ember lelépett a jobb fizu reményében. "

Klímatechnikai beszállító Ny-Mo. Idén nyár. Bezárt.

Az ok: a melósok kb háromnegyede lelépett egyik napról a másikra mert az osztrák határtól kb 20 km re nyílt egy gyár. És az összes elment oda.

A cég azóta se nyitott ki.

2017. nov. 29. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!