Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vesznek fel bármilyen...

Miért vesznek fel bármilyen hülyét a BGE-re? Mitől van egyáltalán hírneve az egyetemnek?

Figyelt kérdés
Pénzügy-számvitelen is, gazdmenen is 280 a ponthatár önköltségesen, ingyenesen meg tanul ott kb 5%. A Corvinuson 450 pont alatt nincsenek önköltségesek sem. Aki nem bír elérni 450 pontot az mit keres egyetemen?

2017. nov. 7. 17:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
#18: Duplázással csak a szakra szükséges két tárgy számít, meg a pluszpontok, semmilyen más tárgy semmilyen más eredménye (csak az hogy ne bukjon, de az most is számít). Akkor hozza így össze a 400 pontot.
2017. nov. 19. 23:15
 22/28 anonim válasza:
100%

Tudod vannak olyan emberek ott is(nem is kevés), akik államilag támogatott szakra járnak a BGE-n, tehát bőven több pontjuk volt, mint 280.

Én is ilyen voltam, de nekem nagyon nem jött be a suli, többek közt a "bármilyen hülyék" miatt, akiket felvesznek. Sszolispitsák, akik végigpuskázzák a 4 évüket, arrogáns, bájgúnár páwa majmok stb.

1 év után át is jelentkeztem máshova.

2017. nov. 27. 19:42
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a BGF-en csináltam meg az alapképzést (pénzügy-számvitel), és én is első helyen azt jelöltem meg.

444 ponttal csak fizetősre vettek fel, de az első év után átkerültem államira.

A számviteli oktatása ott a legjobb az országban. (Míg a pénzügy corvinuson) ez egy tény....mindenki tudja....corvinuson is elismerik....

Valóban felvesznek embereket alacsonyabb, 280-300 ponttal is - de nem kell aggodni, ugyanis ezeknek az embereknek kb a fele mar az elso felev utan lemorzsolodik

Es kb 10% lesz kepes diplomat szerezni.... jopar ev csuszassal...vagy meg annyi se....

Es nem hiszem h nagy titkot fogok elarulni, de a munkaltatot nem fogja erdekelni h corvinuson tanulsz e vagy BGE-en....

Az egyik big4nal dolgozok jelenleg, es semmilyen megkulonboztetest nem tesznek ez ugyben....mindketto ugyanolyan jo intezmeny, es az, hogy a szaktudas mellett milyen az EMBER azt ugyse az egyetem adja...

Ja, en azota meg a corvinuson csinalom az msc-t.

Szoval mindketto helyrol van relevans informaciom es tapasztalatom...

Teljesen felesleges az ilyen szintu rivalizalas es egymasra mutogatas....

Peace!

23/L

2017. dec. 8. 23:28
 24/28 anonim ***** válasza:

"Aki nem bír elérni 450 pontot az mit keres egyetemen?"

Nem hiszem el. Komolyan, 500 a maximum, ebből tanulmánnyal max 400 jöhet össze, de ahhoz mindenből kitűnő eredmény kell. Szerinted hányan vannak, akiknek ez sikerül?

Bevallom, én éppen 350-nel kerültem be az ELTE-TTK-ra, de nekem az is volt minden álmom, és nem érdekel, hogy nem volt meg 400 pontom. Lehet, hogy az érettségim nem lett a legjobb, mert sikerült mindenből a legrosszabb tételt húznom (meg amúgy is az irodalom és a nyelvi érettségi szövegalkotási meg verselemzési része sose ment, pláne időre). De imádok oda járni és nagyon jó eredményeim vannak, egyáltalán nem számít, mennyi ponttal kerültem be, pedig sokan kibuktak, akik 430-cal mentek.

A nővérem is ilyen majdnem kitűnő típus volt gimiben, 90% feletti C2-es angol nyelvvizsgával, olyan 420 körüli ponttal jutott be az ELTE anglisztikára, és két hónap múlva sírva hagyta ott, hogy nem bírja ezeket megtanulni.

Lehet, hogy akinek több a pontja, jobban tud magolni, de nem biztos, hogy ez egyetemen is elég lesz.

Szerintem a rendszer s..r úgy, ahogy van. Nem pontszámok alapján kéne felvenni a diákokat, mindenki kapjon egy esélyt, vegyék fel, ha van érettségije, és ha jól tanul, akkor maradhat, akinek nem megy, azt meg elküldik. Eleve már az középiskolai oktatás is olyan, hogy nagyrészt csak az tud kiváló lenni, aki meg tudja fizetni, hogy minden tárgyból magántanárhoz járjon órák után. Lényegében aki szegényebb családból jön, az maradjon is ott.

De kedves, hogy így lenézel mindenkit, aki nem kitűnő bizonyítvánnyal kerül be az egyetemre, még akkor is, ha az egyetemet kiválóan elvégzi.

2017. dec. 23. 07:45
 25/28 anonim ***** válasza:
75%

"Láttam én már nagy arcú, majdnem maximum ponttal felvett diákot, az első félév után sírva hagyta ott az egyetemet. Ellenben aki a minimális ponttal lett felvéve, befejezte, kiváló minősítéssel. "

Kamu.

2017. dec. 26. 22:24
 26/28 anonim ***** válasza:
Nem kamu, én is tudok több olyan illetőről, aki középsuliban lazán vette a tanulást, aztán egyetemen belehúzott, aki pedig addig éltanuló volt, belazult. Konkrétan nekem is van egy évfolyamtársam, aki 3-as 4-es tanuló volt gimiben, sőt, bukás miatt pótérettségiznie kellett, mégis hamarabb és jobb eredménnyel elvégezte a BME-t mint én, aki szín kitűnő voltam egyetem előtt az érettségit is beleértve.
2017. dec. 27. 00:24
 27/28 anonim ***** válasza:
85%

Tuti, hogy kamu. Kamutörténetekkel igazoljátok magatokat.

Az egyetemen minden kitűnő tanuló államis, köztársasági ösztöndíjas évfolyamtársam versenyistálló gimikből, ELTE gyakorlógimikből jöttek, rengeteg ment külföldre mesterre.

Aki meg épp becsúszott a költségtérítéses ponthatárral, az lemorzsolódott 1-2 év után, vagy örült, ha elvégezte 5-6 év alatt a 3+fél éves egyetemet...

Én egy kivételt sem ismerek. Persze lehetnek egyedi esetek, de nagy általánosságban nem ez a jellemző, amit ti itt előadtok. De látom ti alternatív univerzumban éltek.

2017. dec. 27. 00:31
 28/28 anonim ***** válasza:
Műszaki egyetemen jellemzőbb inkább ez amit én írtam, ugyanis sok olyan "kocka" gyerek, aki a gimis humán tárgyakból bénázott, ott ki tud teljesedni, hiszen pl a matematika iránti fogékonyság eléggé meghatározó, míg középsuliban az csak 1 tárgy a sok közül. Én pl sose szerettem igazán a matekot, de gimis szinten azért így is 5-ös tudtam lenni belőle, voltak akik viszont sokkal könnyebben, zsigerből hozták az 5-öst, viszont pl. nyelvtanból, töriből, biológiából szenvedtek. Ezek az emberek egy műszaki egyetemen lealáznak simán, annak ellenére, hogy én kitűnő tanuló voltam a kiegyensúlyozottabb teljesítményemmel. Szerintem ebben semmi meglepő nincs.
2017. dec. 27. 02:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!