Miért vesznek fel bármilyen hülyét a BGE-re? Mitől van
egyáltalán hírneve az egyetemnek?
Figyelt kérdés
Pénzügy-számvitelen is, gazdmenen is 280 a ponthatár önköltségesen, ingyenesen meg tanul ott kb 5%. A Corvinuson 450 pont alatt nincsenek önköltségesek sem. Aki nem bír elérni 450 pontot az mit keres egyetemen?
Persze, mindenkinek adjuk meg az esélyt, csakhogy éppen mindenkinek meg van adva az az esély. Aki 450 pont felett szerez, annak sem csak épp jó napja, meg szerencséje volt. Annyira nem lehet elromlania egy napnak, hogy indokolt legyen a 280 pont. (Eleve 300 pont nem az érettségin múlik.) Az egyetemnek attól van hírneve, hogy egyetemnek hívják, és azt keresi ott, aki nem tud elérni 450 pontot, hogy már elinflálódott az egyetem értéke is, nem azt jelenti, mint korábban. El lehet végezni, csak régen ezt főiskolai végzettségnek hívják, most meg ráhúzzák, hogy egyetemi.
2017. nov. 8. 12:26
12/28 anonim válasza:
Egyébként meg szerintem az egyetem lényege pont az, hogy "tudjunk mindent", mert a szakma gyakorlati részének tudása, az pontosan a szakiskolában, OKJ-n a feladat. Egyetemet végezve ebbe kb két hónap alatt bele lehet rázódni a szükséges szinten. Egyik tanárunk úgy fogalmazta meg, hogy ha van egy munka, például szegecseket beverni kalapáccsal, akkor aki annyira nagyon gyakorlatias, az egész életében szegecseket fog verni kalapáccsal, és ha elé raknak egy csavart, hát azt is beveri, aki egyetemet végzett, az meg optimalizálni tudja a folyamatot, és ha nem a szegecs a legjobb, vagy nem kalapáccsal kell beverni, képes kitalálni, hogy hogyan lenne jó. Az első verzió is rendkívül fontos, nagy szükség van szakemberekre, csak el kellene dönteni, hogy akkor most szakképzést, főiskolát, vagy egyetemet szeretnénk végezni.
2017. nov. 8. 12:32
13/28 anonim válasza:
"A BGE-t pár éve még BGF-nek hívták, és közismerten nem volt egy különösebben színvonalas hely"
:D
Csak annyira, hogy máig az ország legerősebb számviteli képzését adja.
2017. nov. 8. 14:42
14/28 anonim válasza:
#13-as, ez nem igaz. A Corvinuson van az ország legerősebb számvitel kepzése.
2017. nov. 8. 15:31
15/28 anonim válasza:
te fogyatékos, az intézmény kapacitásától függenek a pontok, BGE-re évente ezren felüli létszám megy, még Corvinusra a tizede kb...
2017. nov. 8. 16:11
16/28 anonim válasza:
Majd rájössz, hogy nem a pontokon múlik az élet.
2017. nov. 8. 17:36
17/28 anonim válasza:
Corvinuson idén 400 pont alatt volt az önköltséges ponthatár pénzügy-számvitelen (más szakokon is hasonló a helyzet), be is került rengeteg ember aki csak bulizik, órákra nemigen jár be, stb. Beszéltem olyan emberrel aki megkérdezte hol lakok, mondtam a várost (megyeszékhely), és nem tudta. Erre szoktam mondani, hogy ezek csak a helyet foglalják neptunban tárgyfelvételkor/vizsgafelvételkor, másra nem jók.
A kérdező lehet hogy túloz kicsit, de tény hogy rengeteg olyan embert felvesznek ma már egyetemre akinek semmi keresnivalója nincs a felsőoktatásba. Ha nem is 450, de 400 pont alatt szerintem tényleg nem lenne szabad felvenni senkit semmilyen egyetemre. 400 pont egyáltalán nem összehozhatatlan, aki annyit se bír összekaparni annak irány valami OKJ, vagy újra lehet próbálni következő évben. Persze ez azt eredményezné hogy a gyenge egyetemek bezárhatnának, hát nem lenne kár értük.
2017. nov. 18. 19:43
18/28 anonim válasza:
Miért ne mehetne valaki 300, 350 ponttal egyetemre? És mi van azokkal a szakokkal, amikhez nem kell olyan szintű tudás, mint pl egy agrár kar teli van ilyen szakokkal. Ahol nem számít, hogy előtte milyen voltál angolból, irodalomból és töriből. Néhány mérnöki szak.
2017. nov. 19. 14:44
19/28 anonim válasza:
Teljesen nyilvánvaló, hogy csak az megy a BGE-re, akit a Corvinusra nem vettek fel
Kedves kérdező!
Engem mindkettő oktatási intézménybe felvettek államilag támogatottra, de mégis a BGE-t választottam. Szóval légyszíves ne gondold azt, hogy ez egy örök érvényű kijelentés, mindenkinek saját döntése az, hogy melyik intézményt választja és miért.
Továbbá szerintem mindenki utánanézhet, hogy a főiskola-egyetem titulusok között a tanárok száma, és végzettsége a különbség... S ezt a BGE nemrég érte el.
A BCE és BGE közti rivalizálás pedig teljesen értelmetlen, mindenki megy oda ahova akar, és foglalkozzon azzal az intézménnyel...
2017. nov. 19. 19:07
20/28 anonim válasza:
"már elinflálódott az egyetem értéke is, nem azt jelenti, mint korábban. El lehet végezni, csak régen ezt főiskolai végzettségnek hívják, most meg ráhúzzák, hogy egyetemi."
Persze, hogy nem az mint korábban. Mióta bolognai rendszer van teljesen mindegy, hogy egyetem vagy főiskola az iskola megnevezése. Ugyanolyan BSc diplomát kapsz alapképzésen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!