Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért vesznek fel bármilyen...

Miért vesznek fel bármilyen hülyét a BGE-re? Mitől van egyáltalán hírneve az egyetemnek?

Figyelt kérdés
Pénzügy-számvitelen is, gazdmenen is 280 a ponthatár önköltségesen, ingyenesen meg tanul ott kb 5%. A Corvinuson 450 pont alatt nincsenek önköltségesek sem. Aki nem bír elérni 450 pontot az mit keres egyetemen?

2017. nov. 7. 17:22
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
100%
Igazad van, az oktatási rendszer a hibás!
2017. nov. 7. 17:41
 2/28 A kérdező kommentje:
Teljesen nyilvánvaló, hogy csak az megy a BGE-re, akit a Corvinusra nem vettek fel. Ha valaki SZTE-re, DE-re vagy PTE-re megy, akkor lehet csak rühelli Budapestet és azért nem megy a Corvinusra, de így kb egyértelmű, hogy honnan fúj a szél.
2017. nov. 7. 17:46
 3/28 anonim ***** válasza:
86%

"Aki nem bír elérni 450 pontot az mit keres egyetemen?"

Mert önmagában a sok pont azt jelenti hogy tudsz magolni, majd visszamondani azt. Láttam én már nagy arcú, majdnem maximum ponttal felvett diákot, az első félév után sírva hagyta ott az egyetemet. Ellenben aki a minimális ponttal lett felvéve, befejezte, kiváló minősítéssel. A felvételi pont önmagában nem fokmérője hogy ki mire képes.

2017. nov. 7. 17:51
 4/28 A kérdező kommentje:
#3: Én még nem láttam ilyet. Aki 90% feletti emelt szintű érettségit írt, az nagyon szuperül el is végezte az egyetemet.
2017. nov. 7. 17:57
 5/28 anonim ***** válasza:
94%

"#3: Én még nem láttam ilyet. Aki 90% feletti emelt szintű érettségit írt, az nagyon szuperül el is végezte az egyetemet."

Igen, nagyobb eséllyel ez van, de van a másik is. Ahogyan tapasztaltam, nagyon sok, szinte full pontos ember annyira el van szállva magától hogy hihetetlen.

A te kérdésed is árulkodik erről. A lenézés, másik semmibe vétele, csak mert a pontja kevesebb. A szakmai tudás az, ami fontos lenne, és sajnos sok olyannak, akinek magasak a pontjai, tud mindent, csak a szakmájának a gyakorlati részét nem feltétlenül. Ez az ami gáz, és a rendszer hibája.

2017. nov. 7. 18:24
 6/28 A kérdező kommentje:
#5: A szakmájuk gyakorlati részét? Te miről beszélsz? Nincs is semmilyen szakmájuk attól, hogy szereznek egy ilyen diplomát. LOL
2017. nov. 7. 18:31
 7/28 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, akinek mittudomén lelki bajai voltak miközben érettségizett és nem érte igy el a az adott pomthatárt.

Egyetemen mégis jól teljesit. Én nem is értem, ezt a ponthatáros dolgokat, miért nem megy az egyetemre aki akar? Ugyis ott dől el, hogy ki alkalmas a tanulásra, és ki nem. Ha nem akkor veszitett pénzt és, iskolát is,.

Mindenkinek kell egy esély, én személy szerint leccsökkenteném a Corvinusnál is a ponthatárokat..

2017. nov. 7. 18:53
 8/28 anonim ***** válasza:
90%

Ezt hívják oktatásnak.

Akkor jó az oktatás színvonala, ha van hozzáadott értéke. Jó tanulókból, jó körülményekből jött diákokból, könnyű jó eredményt kihozni. De hátrányos helyzetből jött diákokat felfejleszteni ugyanarra a szintre, az a nem mindegy. A BGE-ben a kevesebb pontosokhoz is jelentős többletet tudnak hozzátenni. Ezt értékeli a piac, a multi cégek. Gazdasági-üzleti szakoknál két egyetem számít a BCE és a BGE. A többi egyetemeken elenyésző a hallgatók száma ezeken a szakokon.

2017. nov. 7. 20:14
 9/28 anonim ***** válasza:
90%

"LOL"

Ez az egy szó, mindent elmond a kérdezőről. Tipikus csökött agyú lenéző kocka egyetemista. Pedig, ha tudná, hogy az életben sem a pontok számítanak majd...

2017. nov. 8. 07:54
 10/28 anonim ***** válasza:
23%
A BGE-t pár éve még BGF-nek hívták, és közismerten nem volt egy különösebben színvonalas hely. Azért, mert nemrég kitalálták, hogy minden kis főiskolát nevezzünk át egyetemre, még nem lesznek hirtelen Műegyetem vagy Semmelweis Egyetem színvonalúak. Lásd még Óbudai Egyetem (leánykori nevén Budapesti Műszaki Főiskola).
2017. nov. 8. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!