Egy heti próbaidőt köteles kifizetni a munkáltató?
Könyörgöm, mondja már meg valaki, mi rosszat írtam (6-os)
Nem a százalék érdekel, de nem értem, miért rossz, amit írtam.
Tele van már a hócipőm azzal, hogy minden magyarázat nélkül, sokszor hasznos válaszokat is lehúznak.
Legyen már a lehúzókban annyi gerinc, hogy megindokolják, miért rossz az a válasz!!
És ha igaz, amit a 10-es írt, akkor kb, mindenki rosszat írt: hogy munkaszerződés nélkül nem lehet elkezdeni dolgozni, stb.
"Vagyis, ha a munkavállaló nem kezdeményezi 30 napon belül a bíróságnál, hogy az állapítsa meg a szerződés érvénytelenségét, akkor írásos szerződés nélkül is érvényesen létrejön a munkaviszony. "
ha van/volt szerződésed a munkáltatóval mielőtt elkezdtél volna ott dolgozni, akkor igen,még az 1 napos ottlétet is ki kell fizetnie,minden járulékal,amelyről ún.bérpapírt kell kiadni,meg többiféle igazolást.
Ha nem fizet ki,de van szerződésed,és megvan a felmodási papírod is amit beadtál, és 5 munkanapon belül nem fizet,fordulahtsz a bírósághoz,ügyvédhez..
De mondom,csak akkor ha van szerződésed.. ha nincs akkor így jártál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!