Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ezert a munkahelyemrol ki...

Ezert a munkahelyemrol ki rúghatnak?

Figyelt kérdés
2,5 hónapja vagyok ott, próbaidőn. Sajnos 3-4 hete melegítő ruhába mentem dolgozni éjjelre. Ezert ki rúghatnak? Sajnos a szabályzatban benne van hogy tréning ruhába nem lehet menni , de en azt nem lattam benne. Munkámmal nincs gond, de ez miatt akar ki is rúghatnak? Nem mindenféle susogos mackó gatyába gatya meg ilyenbe voltam, hanem normalis, Nike melegítőbe, mint a focistáknak van. Lehet hulyeseget csinaltam.. de mar valtoztatni nem tudok sajnos.
2017. okt. 13. 16:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy emiatt bárkit is kirúghatnak. Ha eddig nem szóltak, nem hiszem, hogy fognak.
2017. okt. 13. 16:35
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

"Nem mindenféle susogos mackó gatyába gatya meg ilyenbe voltam, hanem normalis, Nike melegítőbe"

Ez a legfontosabb a leírásodban, feltétlen meg kellett említeni, hogy Nike volt, mert ha Adidasban mentél volna, már nem lenne állásod, sőt munkaügyi bíróságra számíthatnál. Nem ám mindenféle susogós mackó nadrág ajánlott ám..

2017. okt. 13. 16:42
 3/13 anonim ***** válasza:
12%
Milyen munkakör lehet az, ahol még ÉJJEL is számít az öltözködés? Gondolom nem ügyfelekkel dolgozol (főleg nem éjszaka), úgy meg kb. le se szarja senki.
2017. okt. 13. 16:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
nálam is számít, pedig csak sima gyár...mégse lehet mackóba, meg strandpapucsba megjelenni, attól, mert éjszaka. Munkahely az éjszaka is munkahely. Ez most kb olyan, hogy éjjel nem indexelek, mert éjjel van? Akkor már nem is érvényes a kresz?
2017. okt. 13. 16:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Munkahely, és? Egy gyárba nem mindegy, hogy milyen ruhában jelensz meg? Legfeljebb a munkavállalók szopatására jó ezzel foglalkozni. Az indexelés hogy jön ide? Az indexeléssel másokat tájékoztatsz a manőverezési szándékodról, annak van haszna éjjel-nappal. Az öltözködés szabályozásának nem sok értelme van.
2017. okt. 13. 17:18
 6/13 anonim ***** válasza:

"Egy gyárba nem mindegy, hogy milyen ruhában jelensz meg?"

nem, nem mindegy... te se dolgoztál még gyárba látszik...ott is vannak előírások a ruházatra vonatkozóan, hiába "csak" egy gyár.

2017. okt. 13. 17:31
 7/13 A kérdező kommentje:
gyár , igen, én is elismerem hogy hibáztam. Már mást nem tudok csinálni. Ez van :/
2017. okt. 13. 17:45
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Nem mindegy. Simán lehet munkavédelmi szempontból is előírás, hogy nem lehet melegítőbe menni.

Egyébként tökmindegy, hogy nappal vagy éjszaka.

2017. okt. 13. 18:00
 9/13 anonim ***** válasza:
7: Nyilvánvaló, hogy mivel egyszeri alkalom volt és már egy hónapja történt kb, ennek nem lesz következménye, ez nem olyan súlyú dolog.
2017. okt. 13. 18:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Munkavédelmi oka lehet, igen, csak ha olyan a munka, akkor eleve a munkáltatónak kell biztosítania a munkavédelmi felszerelést.

Szóval egyértelmű, hogy ez ilyen szopató dolog a munkáltató részéről. Nem mondom, hogy nem legális, de értelme nincs.

Valóban, nem dolgoztam még gyárban, de amint látom, nem csúsztam le sok mindenről.

2017. okt. 13. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!