Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan dolgozzam a szakmámban...

Hogyan dolgozzam a szakmámban ha sehová sem vesznek fel?

Figyelt kérdés

Pénzügyi- számviteli ügyintéző okj-m van, nem rég végeztem és angolul, németül beszélek. Ezekkel semmilyen irodista melót nem találok mert minden vállalkozás vagy diplomásokat keres vagy 2-3 év tapasztalattal rendelkezőket. Hogy a nénikémbe legyen több éves tapasztalatom ha sehová sem vesznek fel? Most húzzam le a klotyón a papírjaimat és menjek ki Ausztriába takarítani, vagy esetleg gyárba melózni? Nem hiszem el, hogy egy kis számítógépen való pötyögéshez már szivárványt kell sz*rnia az embernek. :/

Ti mit gondoltok? Mit tanácsoltok?

23/N

2017. szept. 12. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

azért megpróbáltad ezekre az állásokra is beküldeni az önéletrajzod? amúgy én mechatronikai technikusként végeztem és hiába voltam a legjobbak között és versenyeztem a nagy egyetemistákkal nálam az a helyzet, hogy diploma nélkül komolyabb állást nem lehet kapni a környékemen.

amúgy eddig miket dolgoztál? én azt tudom tanácsolni, hogy küld el mindenhova az önéletrajzod ami kicsit is szóbajön. esetleg ha van a közeledben szimpatikus cég probáld meg azokat is hátha kellene valakinek segítség akármi.

2017. szept. 12. 16:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Döntsd el hogy tényleg itt maradsz e . Komoly cégeket bombázz és 1,5 hét múlva érdeklődj . Aktív kezdeményező légy , ha minden kudarc akkor tényleg külföld kell .
2017. szept. 12. 16:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nos én most kezdtem a fent említett iskolát. De akkor jó tudni ,hogy ez sem ér semmit . Óvónő valamint kisgyermek és csecsemő diplomám van,ezzel sem kellek sehová. Tescóban dolgozom személyügyi asszisztens es pénztáros vagyok félévente tesznek ide oda. De ismeretségi körben is elmondható,hogy szinte senki nem tud elhelyezkedni a szakmában. Talán a kőműves,lakatos esetleg. Ez egy jó kérdés ,hogy hogyan lehet gyakorlat. Attól függően hol élsz más lehetőség van ?
2017. szept. 12. 16:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok , kb évente 10 önéletrajzot küldtem már de semmi .
2017. szept. 12. 16:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szakirányban nincs is rögtön kereslet, azért máshol még el lehet helyezkedni. Kampány időszak jön biztosítóknál, ott is tutira van felvétel, érettségi kell csak, a nyelvismeret külön előny mindenhol. Ügyintézői állást azért könnyen lehet találni. Én sem abban dolgozom, amit elvégeztem, de a tudás és a papír ott van, ígyis kamatoztatom. Gyakorlatilag többet keresek, mintha a munka és gyerek mellett elvégzett diplomámmal elkezdenék szakmámban dolgozni. Mérlegelj, mielőtt külföld felé nézel.
2017. szept. 12. 16:21
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat, ment a zöld kéz.

Még nem dolgoztam mert tanultam ezt a szakmát és a nyelveket. Egy helyre behívtak interjúra, teljes munkaidőben lett volna a fizetés netto 110.000 ft körül. Szerintem ez a fizu Gy-M-S megyében élni kevés meghalni meg sok. De nem is vettek fel. Hagyok időt még próbálkozok, de mivel határ mellett lakom lehet jobban járok ha kimegyek takarítani vagy árut tölteni havi nettó 800-900 euróért. Csalódótt vagyok, hogy ezért bajlódtam ennyit a tanulással. :/

2017. szept. 12. 16:26
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

És most ki tart el téged:? Az a baj az ilyen szakmákkal hogy tul sok van belőle. , sajnos.

Vállalkozni kell, vagy saját munkát kitalálni, vagy elvégezni egy tanfolyamot, vagy munkanélküli hivatalban jelentkezni és ott elvégezni egyet, .

2017. szept. 12. 17:02
 8/14 A kérdező kommentje:
Szüleim tartanak el.
2017. szept. 12. 17:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát a legnagyobb probléma, hogy nem szereztél gyakorlati helyet a tanulás alatt. Úgy már lenne 2-3 éves tapasztalatod. És még az is előfordulhatott volna, hogy felvesznek a gyakorlati helyedre.
2017. szept. 12. 17:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Angol és német milyen szinten? Ha tárgyalóképes lenne, akkor találsz munkát, ha nem, akkor meg említeni is felesleges egy önéletrajzban, olyan, mintha nem lenne.
2017. szept. 12. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!