Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a munkáltató berendel...

Ha a munkáltató berendel 55-re, akkor 55-ig tart a munkaidő?

Figyelt kérdés

Gyárról van szó.

Azt mondja, hogy munkakezdés előtt 5 perccel ott kell lenni a gépednél, amin leszel. De csak műszak végén, egészkor léphetsz le onnan.

Ez túllépi a 8 órát.

2017. szept. 10. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Kérdezd meg tőle.
2017. szept. 10. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Höhö.

Mondd meg neki, hogy az idő pénz, egy ilyen fontos, felelősségteljes pozícióban dolgozó személy mint amilyen te vagy, nem engedheti meg, hogy hosszú perceket elsz.arakodjanak az idejéből...

2017. szept. 10. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Számlázz ki neki 12 naponta 1 túlórát!
2017. szept. 10. 14:45
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

A munkaidő kezdete nem azt jelenti, hogy akkor fizikailag ott vagy a munkahely területén, hanem hogy addigra munkára kész állapotban vagy (pl. átöltözés), és felvetted a munkafolyamatokat, hogy megkezdhesd a munkát. Az öt perc erre még nem is sok, hogy találkozz az előző műszakkal, van, ahol ennél jóval több.

(Mellesleg, régi példa: míg suliba jártál, addig is 8-kor az óra kezdődött, nem 8-ra kellett beesned a kapun...)

2017. szept. 10. 14:55
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

A munkaidő 8 óra. Tehát 8 órát kell dolgozni. De a munkát egészkor meg kell kezdeni. De ha te nem vagy ott pár perccel előbb, nem sűrűn fogod a munkaidődet egészkor megkezdeni.

Amúgy az én munkaidőm fél 8-tól 4-ig tart. Ettől függetlenül fél 8 előtt már ott vagyok, illetve általában negyed 5 körül szoktam eljönni. Van, hogy 4-kor még dolgozom. Sőt, néha ebédidőben is kajával a kezemben. Lehet, hogy nem fizetik pluszban, de legalább a munkámmal kész vagyok. Nem ezen a pár percen fog múlni. Ezen kár s..arakodnod!

2017. szept. 10. 15:25
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

Nem lépintúl, van munkaközi szüneted ;)

Lapozzunk, ma ez még csak a 4-5 kérdésed

2017. szept. 10. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
8kor kezdődik a munkaidőm, 16.30ig tart és én 7.30kor már mindig bent vagyok. Sose mehetek el ennyivel előbb és sose fizetik ki. Ez van.
2017. szept. 10. 15:37
 8/10 anonim ***** válasza:
79%

Nem csak a jogaitokat, hanem a kötelességeiteket is illene ismerni.

Az előkészítő és befejező tevékenység munkaidő, a pihenőidő nem.

2017. szept. 10. 16:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az 55-ös munkakezdés csak téged érint, váltó társad nincs, neki nem kell 55-kor ott állnia a helyeden ?
2017. szept. 10. 22:24
 10/10 anonim ***** válasza:
Tragédia.
2017. szept. 11. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!