Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltatóm kijelentette,...

A munkáltatóm kijelentette, hogy 8 órásból 4 órás foglalkoztatásba rakott át, ráadásul hó elejétől visszamenőleg. Ez így lehetséges? Mik az opciók?

Figyelt kérdés

2013. márc. 17. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt papír szerint kell érteni, vagy ténylegesen is ?

Mert ha papír szerint van így és te ugyanúgy 8 órát dolgozol az nyilván illegális. Viszont ha bármit teszel ellene elvesztheted az állásod. -Ebben az esetben persze a munkaügyi bíróság és más szervek sem dicsérnék meg őket. Ha belemész akkor te is büntethető vagy.

Még ha valóban 4 órásba is mész át (ténylegesen), én úgy tudom, hogy ilyenkor szerződésmódosítás van, amit eleve alá kéne írnod Azaz szerintem nem úgy van, hogy csak úgy átraknak. Azt le is kell papírozni, amit megint megtehetsz, hogy nem írsz alá, ami ugye megint az állásod elvesztésével járhat.

Erről egy munkajogászt kellene megkérdezned.

Egyébként gyanítom ha visszamenőleg akarják azt a 4 órát, te már bőven ledolgoztad a hónapod. Ezért gondolom csak papíron akarják.

2013. márc. 17. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Elfogadható indokkal mag kell indokolniuk, hogy miért tesznek négy órásnak. Ezt bármikor meg tudják tenni. Visszamenőleg nem tehetik meg. Ha megteszik, akkor elmehetsz a munkaügyi bíróságra és meg is nyered az ügyet. Az állásodat azonban elveszted. Most az a kérdés, hogy elfogadod e a négy órát. Ha nem ne írd alá, de az állásod így is ugrik, viszont a ledolgozott órák pénzét ki kell fizetniük. Persze egy ügyes alkalmazó bármikor rád vághat valamilyen károkozást, és még te fizetsz. Megint perelhetsz, de az minimum három év. Ha maradni akarsz, akkor próbálsz egyezkedni, vagy kussolni.

Jó, mi?

2013. márc. 17. 20:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólóknak: a szerződés módosításhoz te is kellesz.

Én a helyedben nem maradnék itt, hiszen ha ebbe belemész, innentől szinte bármit megtehetnek veled.

Nem írnám alá a 4 órás munkaszerződést, jogi tanácsot ( ingyen) itt kérhetsz: [link]

2013. márc. 17. 21:55
 4/6 A kérdező kommentje:
8 órásként voltam bejelentve, és valóban annak megfelelő órát dolgoztam egy hónapban. Most egy személyes incidens miatt fogalmazott úgy a főnököm smsben, hogy Március 1-től a munkaviszonyom 4 órás eszerint kapom meg az új beosztásom. Szerintem sem lehet ezt így, ezért kérdeztem rá. Nem bánom ha az állás elvész sőt, csak kapjam meg a járandóságaim. Nagyon köszönöm a segítséget és a honlap linkjét is!
2013. márc. 18. 01:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Van egy élő munkaszerződésed. A benne lévőket csak úgy lehet megváltoztatni, ha Te aláírod, hogy "belemész". Ha nem írod alá, akkor az van, ami az eredeti munkaszerződésedben áll. Hiába is fintorog hozzá a főnököd, nem tud mit csinálni.
2013. márc. 18. 07:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért a magyar munkavállalók is megérik a pénzüket...

Na, nézzük sorjában:

"A munkáltatóm kijelentette, hogy 8 órásból 4 órás foglalkoztatásba rakott át, ráadásul hó elejétől visszamenőleg. Ez így lehetséges?"

Igen, ilyet kijelenteni lehetséges. Más kérdés, hogy ez nem így működik. Tudod, van az a vacak kis fecni, mi is a neve, megvan! szal munkaszerződés, amely tartalmaz bizonyos dolgokat

van továbbá az a minekhíják, várj, ja igen, a Munka Törvénykönyve, ebben is vannak dolgok leírva

szóval lényegtelen, hogy a tisztelt munkáltató mit jelent ki, ami inkább lényeges:

- munkaszerződést csak írásban lehet módosítani

- munkaszerződés egyoldalúan nem módosítható

- ha nem mész bele, felmondhatnak neked (ez is le van írva abban a minekhíjákba', hogy hogyan

- a főnök sms-ezhet, meg a f-zbukon is rádírhat, te attól még 8 órás vagy jelenleg

na, keress meg személyesen is valakit, aki felsötétít

2013. márc. 19. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!