Azonnali felmondás lehetséges az alábbi helyzetben?
Véletlen tudomásomra jutott, hogy a főnököm ki akar rúgatni, persze csak azután, hogy betanítottnam egyik kollégámat. Ez egy magánlevelezésből derült ki, melyet véletlen a közös mailboxba mentett.
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben fel lehet mondani azonnali hatállyal? Felhasználható-e a levelezés a felmondás indoklásaként?
Kicsit ellehetetlenítve érzem magam, mivel nem szívesen asszisztálnék mosolyogva a kirúgásomhoz.
Mióta dolgozol a cégnél? Mert ha 3 évnél régebbi dolgozó vagy akkor ne mondj fel, mert akkor jár neked végkielégítés ha kirúgnak. Bár a főnöknek indokolnia kell a kirúgás tényét neked.
Ha nem vagy ott 3 éve akkor nem jár végkielégítés ha kirúg, így csak annyi hátrány érhet a felmondasz hogy nem leszel egyből jogosult a munkanélküli segélyre (ha igénybe akarnád venni)
Szóval ha több mint 3 éve ott dolgozol, akkor ne mondj fel, de megteheted hogy nem tanítod be a kollégádat. Nyugodtan kinyomtathatod a levelet, a főnök orra alá tolhatod, hogy ezek után ne várja hogy segíteni fogsz. Amúgy sem vagy oktató, nem jár neked erre külön pénz. Elvégzed a munkádat amit eddig is csináltál amíg szól a munkaidőd, de nem fogsz jópofizni.
HA nem vagy ott 3 éve, akkor nyugodtan felmondhatsz azonnali kilépéssel, és nyugodtan indokolhatod (csatolhatod) a főnök levelét.
Ne buzdítsátok a kérdezőt arra, hogy nyugodtan azonnal mondjon fel, mert egyrészt levéltitok egész biztos nem használható fel bíróságon (sőt, még meg is ütheti a bokáját!), másrészt ez nem indok.
Ahogy az előttem szóló írta, ha jogosult vagy végkielégítésre akkor ne mondj fel, várd meg, míg kirúgnak. Az utódod meg nyugodtan tanítsd be (max ne szakadj meg benne ;) ), így simábbá teszed a saját életed.
Ha pedig nem vagy jogosult végkielégítésre akkor mondj fel nyugodtan, ami szabid van vedd ki, a maradékra pedig menj betegállományba akár, vagy ha csak pár nap nyomasd le, de SEMMIKÉPP ne adj okot arra, hogy fegyelmivel kirúghassanak!
Előző: én speciel nem értem, milyen levéltitokról beszélsz, hiszen a kérdező elmondása szerint ezt BÁRKI elolvashatja és kinyomtathatja a közös mailboxból, miután a főnök oda mentette el a doksit.
Én nem mondanék fel a helyedben.
Ha fel akarnak mondani, azt meg kell indokolniuk ( tv-ben meghatározott esetekben mondhat csak fel neked, ill. ha okot adsz az azonnali hatályú elbocsátásra, de gondolom ettől azért nem kell tartani).
Én a helyedben ügyvédhez fordulnék a levelet illetően ( felhasználható vagy sem?)
Ingyenes jogi segítséget itt kérhetsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!