Fizetés kevesebb munkaidő változatlan elvárhat ilyet egy munkáltató?
Megkaptuk az új szerződésünket egyelőre nem írtuk alá. Én legalábbis biztos nem.
Az új szerződés szerint fizetésem 25%-kal csökkeni fog, de a munkaidőm és minden egyéb változtalan. Dolgozzunk negyedével kevesebb pénzért ugyanannyit.
Ilyet elvárhat egy munkáltató?
Megkérdeztem mi lesz ha nem írom alá, meg is kaptam a választ, felmondanak.
Az eddig se túl rózsás fizetés így már az új rend szerint alig lesz több mint a minimálbér.
Fizetest csokkenteni csak kozos akarattal lehet.
Ha alairod, ott a kozos akarat, hogy te is beleegyezel. Ha nem irod, felmondanak.
Arra nagyon vigyazz, hogy ne ird ala a kozos megegyezeses felmondast, fizessek csak ki az esetleges vegkielegitest az utolso fillerig.
És ha azt teszik velem (velünk) is mint pár hónapja egy volt kollegával?
Nem írta alá az új szerződést, majd a főnök és talpnyalói ebédszübetben becsempésztek egy gépet a szekrényébe majd ráfogták hogy "ellopta" lám tanúk vannak itt a szekrényben a lopott cucc jegyzőkönyv és fegyelmivel azonnal kirúgták?
Mert "lopott"? És akkor nincs végkielégítés stb?
Láttam tanúja voltam az egésznek!
Nonszensz volt mégis megtörtént. Ilyesmitől mi véd meg engem /minket?
Rendorsegi feljelentes, kamerafelvetelek. Ha nincs kamera, a 'tanuk' sem ernek semmit ha a szekreny pl. nem volt zarhato, es barki odatehette.
Tipikus sz*rhazi megfelemlito munkaado, csak a sarkatokra kell allni es nem hagyni magatokat. Ha a fonoknek van 'tanuja', nektek legyen arra, hogy lattatok amikor becsempesztek a gepet a kollega szekrenyebe.
Munkajogasz, birosag, a sz*rt kiperelni beloluk.
A leírt történettől nem kell megijedni, rendőrségi feljelentés, aztán elgondolkodik a munkáltató, hogy milyen aljas módszerekhez folyamodik legközelebb.
Menet közben pedig a nyakába vágnék egy jó kis munkaügyi pert, ha kirúgott. Az anyagi mellett az erkölcsi kártérítési igényemet sem hagynám ki belőle.
Velem minél jobban szemétkedett a volt munkáltatóm (a pereskedés alatt is), annál több erkölcsi kártérítést követeltem tőle. Mikor rájött, hogy nem adom fel, és csak éhesebb leszek a viselkedése által, leesett neki a tantusz. Váratlanul megajánlotta a peren kívüli egyezséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!