Munka vs. önmegvalósítás/alkotótevékenység. Mit gondoltok?
Elmúltam 25 éves, férjnél vagyok és egy olyan teljes állásban dolgozom, amit nem igazán szeretek, annyira nem is sok pénzért. Alapvetően a "szakmámba" vágna, valójában inkább irodai munka, 8 órát görnyedek a gép előtt.
Valahogy teljesen elegem lett ebből az egészből, hogy heti 40 órát itt senyvedek azért, hogy hétvégén meg a munkaidő után "éljek". Nem értem, mások, akik már 10-20-30 éve dolgoznak, hogy bírják. Van egy művészeti projektem, amit szeretnék megcsinálni, de a munka mellett már nem jut rá időm - úgy érzem, csak telnek a napok, és nem azzal foglalkozom, ami valóban én vagyok.
Mit gondoltok, baj, ha nem érzem azt, hogy részt szeretnék ebben venni? Mennyire lenne hülyeség feladni ezt a "biztos" állást? Mennyire elrugaszkodott elképzelés az, hogy a munkám és az életem egyensúlyban legyen? Mert tudom, kell a saját ház, kocsi (aminek még a közelébe se értünk), vagy, ha gyerek lesz, az bizony nem tudja megenni azt amit én "alkotgatok", de valahogy nem érzem képesnek magam erre. Más is érez így? Megbánom majd, ha belesimulok abba, amibe valójában nem szeretnék a "jövőm/jövőnk" miatt?
Kilences: köszi, kicsit megnyugodtam. Szurkolok neked, hogy megtaláld az egyensúlyt.
Biztos picsogásnak tűnik, de minden ember más, mások az igényei. Tudtam, hogy fogok ilyen választ is kapni, mint ez az utolsó - mert ebben is van igazság. Mások 12 óráznak, vagy dolgoznak+gyereket nevelnek+háztartást vezetnek. A kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra, kinek-mi éri meg. Sok munka, sok pénz, anyagi biztonság vagy szabadság, önmegvalósítás, bizonytalanabb jövő.
Morgan Stanleynél? Amiket eddig olvastam az algo tradingben dolgozókról az altalában pozitív volt. Mi nem tetszett a munkában?
Írhatok privátot? Bocs kérdező az offért..:D
Nem, nem az MS, egy kevésbé ismert amerikai cég budapesti irodájában voltam, de viszonylag nagy amúgy az átjárás, nekem is tettek ajánlatot az MS-nél, meg jött át hozzánk más is onnan. :)
Amúgy nem volt semmi különösebb baj a hellyel, főleg anyagilag, csak egyszerűen nem érdekelt. Meg az alap munkaidő is eltartott 18:00-ig, amit még sokszor el kellett tolni, hogy nagyobb legyen az átfedés a new yorki irodával, úgyhogy végképp nem volt időm semmire utána.
Persze, írhatsz nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!