Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Balatoni vállalkozók, miért?

Balatoni vállalkozók, miért?

Figyelt kérdés

Csapból is az folyik, hogy nincs ember aki Nektek dolgozzon.

De ha ennyire rossz a helyzet, miért nem lehet kicsit magasabb bérrel csábítani.

Szerintem lenne miből, amikor tavaly a sajtos tejfölös kis lángos 700 ft, a nagy 900 ft volt. Vagy a 3 dl limonádé, ami igazából szörp volt nagyon sok jéggel, az 500 ft. És ugye még lehetne sorolni a kiakasztó árakat.

Nos kérdem én, ebből nem lehet kigazdálkodni kicsit csábítóbb béreket...?

2017. jún. 3. 08:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
27%
Nem lehet, mert kell a pénz bmw-re meg karibi nyaralásra.
2017. jún. 3. 09:16
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Első! Tipikus. Csak hogy tisztàban légy vele, a balatoni vendéglàtósok 95%-a nemhogy Karibi szigetekre nem megy, hanem sehova. A nagy többsèg örül ha 0-ra jön ki szezon vègère. De ha szerinted annyira jó vállalkozni a Balatonon, csak rajta. Senki nem sajnálja majd tőled a nyaralàst. Tőlünk nyugatabbra a vàllalkozót nem szólják meg ha nyaralni merèszel. Keleten a mentalitás hatalmaz problèma. Nagyobb mint bàrmi mas.
2017. jún. 3. 09:43
 3/21 anonim ***** válasza:
78%

"Nos kérdem én, ebből nem lehet kigazdálkodni kicsit csábítóbb béreket...?"

Nagy valószínűséggel nem. Ugyanis nyilván nem véletlen, hogy inkább ki sem nyitnak. ha lenne miből kigazdálkodni, akkor nyilván inkább kinyitnának és többet fizetnének.

A vevőknek nincs rálátásuk a vállalkozói világra, elképzelni sem tudják, miért mennek tönkre a vállalkozások.

Mondok egy egyszerű példát: nem messze tőlünk egy kulturális központban, havonta egyszer hétköznap délelőtt jött mindig egy cég, mindenféle jópofa dolgokat árultak: bokaszorító,zseblámpa, otthonka, alsónemű, kisolló, nagyító, vagy százféle cikket, sokat jártunk oda. Rendesen, becsületesen, számlára árultak. Aztán el-elmaradoztak. Egyszer rákérdeztem, mi az oka, hogy szinte egyáltalán nem jönnek már? Erre kifakadt a tulaj, hogy képzeljem el, 4 órára 40 ezer ft a bérleti díj!!! Csak a bérleti díj. Akkor még nem beszéltünk az alkalmazott béréről, az adókról, stb. Egyszerűen olyan olcsón árultak, hogy nem tudják 4 óra alatt kitermelni a 40 ezer ft bérleti díjat úgy, hogy még haszon is legyen rajta... Inkább nem jönnek.

Hát kb. ilyen oka lehet a balatoni vendéglátósoknak is.

2017. jún. 3. 10:02
 4/21 A kérdező kommentje:

Azért a balatoni vendéglősöknagy részének sajat helye van...

Bérelni én sem bérelnék, mert egy jó helyen tuti nem érné meg.

2017. jún. 3. 10:14
 5/21 anonim ***** válasza:
54%
10:02! Vègre valaki aki látja a dolgokat, nem csak fröcsög. Sajnos sok embernek magyaràzhatunk, akkor sem erti meg hogy is megy egy vállalkozás. Èn is otthagytam a Balatont, mert nem èrte meg csinalni. Legalàbbis annyièrt nem amennyit kerestem. Most inkàbb nemzetköziben kamionozok. Ìgy sem làtom a csalàdot, de legalább fejfàjàs mentesen megvan a havi 600.000.
2017. jún. 3. 10:17
 6/21 anonim ***** válasza:
86%

"Vègre valaki aki látja a dolgokat, nem csak fröcsög. "

Ettől még nem lesz rendben a minimálbér alatti fizetés, napi 12 óráért.

Egyébként nagyon egyszerű:

Nem lesz dolgozó -> nem lesz bérlő (vállalkozó) -> olcsóbb lesz a bérleti díj -> Újból vállalkoznak

2017. jún. 3. 13:41
 7/21 anonim ***** válasza:
65%

"

Nem lesz dolgozó -> nem lesz bérlő (vállalkozó) -> olcsóbb lesz a bérleti díj -> Újból vállalkoznak"

Nem hinném. Ha vállalkozók elmaradoznak, és nem változik az adópolitika, akkor épeszű ember nem fog vállalkozni akkor sem, ha olcsó lesz. A vállalkozói környezet nem megfelelő. Ezért szív a dolgozó és a vállalkozó is. A politikus pedig szépen összeugrasztja a két felet, ők meg ott fent jól elvannak. Érdemben nem lesz változás, amíg a környezet nem változik, és valóban vállalkozó barát kormány alakul.

2017. jún. 3. 14:30
 8/21 anonim ***** válasza:
35%

"Legalàbbis annyièrt nem amennyit kerestem."

Aha, az első válaszodban még azt írtad, hogy a legtöbben 0-ra jönnek ki. De persze tudjuk, te pont az a szerencsés kivétel vagy, mint ahogy ezen az oldalon mindig mindenki... De nem lennék meglepődve, ha a bmw meg a karibi nyaralás is igaznak bizonyulna.

2017. jún. 3. 15:40
 9/21 A kérdező kommentje:

5#

En is kamionozok, csak én már szeretnék kiszállni belőle, és a spórolt pénzemből valami újba kezdeni.

Sokat jártam le tavaly, és még azon a helyen is panaszkodtak, ahol hatalmas sor volt, hasonló árakkal.

2017. jún. 3. 16:44
 10/21 anonim ***** válasza:
37%

Érdekes, hogy mindig csak az alkalmazotti szemléletű emberek irigykednek a vállalkozókra - vajon miért? :-)

Vállalkozót a másik vállalkozóra valahogy kevésbé látok irigykedni?

Tessék kérem, el lehet kezdeni vállalkozni: lemenni a Balatonra, nyitni egy büfét - (ja, hogy ahhoz tőke is kell? - nem baj, ha akkora nagy buli, akkor érdemes felvenni rá hitelt is) és csinálni? És vagy megtollasodik a kérdező vagy csődbe megy.

Nem, nem védem a vállalkozókat, mert 700 ft rohadt drága egy lángosért a jelenlegi fizetésekhez képest - de:

1.- nem kötelező megvenni (én pl. nem is szoktam)

2.- partvonalon kívülről kiabálni sokkal könnyebb, mint belülről.

Ki lehet próbálni :-)

2017. jún. 3. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!