Hol dolgozzak szerintetek érettségivel?
A logisztikai ügyintéző (vagy valami hasonló, fene tudja, nem beszéltem vele úgy fél éve) kollegina nem OKJ-t, hanem főiskolát végzett, ha számít valamit. Különösebben nem érdekel igazán az ő sorsa, mert nem jó ismerős, csak szóltam, hogy ez van még nála is. :D
(Az meg egy másik téma, hogy az ilyen társadalmi egyenlőtlenségeknek köszönhető a Pest vs. vidék pszichológiai hadviselés erősödése és az, hogy egyre többen undorodnak, ha BP-re gondolnak. Nem tesz jót a sztorinak az se, amikor komplett megyeszékhelyeket porfészeknek meg Mucsaröcsögének neveznek a pesti sznobok.)
Megoldás: tanulás. Bármit ami piacképes, lehet az szakma vagy diploma. Nem vagy elkésve semmivel tanulás terén, még baromi messze van a nyugdíj, és nem biztos hogy bírod majd addig a fizikai munkát pláne hogy nem is fizetik meg rendesen.
"Valaki segitsen már légyszives, 25 és fél éevs srác vagyok, érettségim van, nem iszok, nem dohányzok. "
Ez nagyon jó, de munkaerőpiaci szempontból ugyanott vagy mint bármelyik képzetlen 25 éves fiatal.
Amm menj el kamionsofőrnek, akár nemzetközibe. Ahhoz is tanulni kell, otthon sem vagy sokat, de jól megfizetik. Nem árt ha a jogsi mellett magadra szedsz valami alap németet, angolt.
Hát öregem nagy szívás...
Én most vagyok 26 éves, 1 hónapja munkanélküli, mert a cég inkább kiköltözött külföldre, és lokálisan szerzett embereket, pontosabban négy munkakörre egy embert. Már én is kettő helyett végeztem a munkát egyébként... Van egy csudaklassz OKJ-s papírom, bejutottam ösztöndíjas segédmunkára, de mivel nem volt jogsim, nem folytathattam, majd eleinte ingyenmunkával folytattam utamat úgy kb 3-4 hónapig, aztán kapcsolat révén jutottam be oda ahol több mint 3 évet dolgoztam, végre szakterületemen dolgozhattam örültem a fejemnek, még ha a fizu nem is volt olyan klassz, de felküzdöttem magam, és az utolsó 6 hónapban még fizetésemelést is megkaptam. Engem emlegettek a második legjobb emberként a cégnél, és most már egy hónapja munkanélküli vagyok... Szerinted? Az élet egy nagy kicseszés, most építőiparban keresgélek, hogy legalább normális fizetést szerezhessek, még ha fingom sincs arról, hogy mit hogy kell.. Csak próbálkozom. Tudod mit mondogatnak nekem? Tanulj nyelvet, és irány külföld. Itthon protekció, kapcsolat nélkül semmi esélye az embereknek... Ha csak nem leszel lottó milliomos/milliárdos. Habár erre tudjuk hogy csekély az esély. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!