Hol dolgozzak szerintetek érettségivel?
Na csak hogy hátha megérted #5. Azt hiszed neked alanyi jogon jár valami mert van egy papirod és derogal ha csak az jut ami egy iskolazatlanabbnak, holott nem tettel semmivel többet azért, hogy a munkaerőpiacon értékesebb legyél, mivel papír önmagában a gyakorlatban így tűnik, hogy nem ér semmit elmondásod alapján. Ez önmagában elég rossz, hogy nem jutottál túl azon a felismerésen, hogy a munkáért fizetnek, amit elvégzel..
De mondok rosszabbat, ha nem így van, hanem mégiscsak számít a diploma, és neked van, és így sem tudsz érvényesülni a munkaerő piacon akkor nagyon egy irányba mutat kivel van a probléma...
@23
Megyeszékhelyről van szó továbbra is. Nem tudom, keresett-e egyáltalán IT-s állást, egyet tudok: nem ebben dolgozik, ami pont elég meglepő ahhoz, hogy ne érdekeljen a többi körülmény. Aki viszont mindenképpen keresett a szakmájában helyet, az a logisztikus ismerősöm, és látjuk, mennyire vitte. Mindkettő keresett szakma állítólag.
@22
A te logikád szerint meg pontosan annyit érek mind emberileg, mind értelmileg, mint egy fogatlan, nyolc osztályon átbukdácsolt segédmunkás. Fergeteges elképzelés, de a legmegdöbbentőbb, hogy a munkáltatók is lassanként ezt vallják (ők amúgy tudják, hogy 25 éven aluli pályakezdőként jól járnának velem?). Mindemellett nem a munka derogál, hanem a körülmények, amiket leírtam. Kár, hogy ahhoz, hogy ezt leírd, egy kisregénnyel kellett előrukkolnom pár hozzászólással ezelőtt, legalább most már tudom, mi nem tetszett.
Munkavállalásról beszéltem nem emberei értékekről de megértem hogy frusztrált vagy. Azt viszont te értsd meg hogy minden ember saját szerencséjének kovácsa, értem hogy nem kapsz ott olyan munká, ami megfelel ahol vagy de akkor menj a munka után.
Mer ez hogy egy parszazezers városban ülsz és varod hogy a végzettségednek megfelelő munka megtaláljon semmi.
Gyakorlatilag semmit nem tettel meg azért hogy a munka találjon meg téged. Nem tettel le semmit az asztalara csak van egy diplomád, amit valljuk be, a jelenlegi oktatási rendszerben bárki meg tud szerezni...
1. Megyeszékhely és megyeszékhely között hatalmas különbségek vannak, ráadásul az IT szinte teljesen Bp központú.
2. A logisztikus OKJ-s bohóc mint keresett szakma? :D Ne röhögtess, én még konkrétan nem hallottam olyanról aki ezt elvégezve ezzel kezdett el dolgozni. Pedig nekem is végezték el ismerőseim, hiába mondtam, hogy sz..ra se jó. Munkaerő hiány van a logisztikában, igen. Lehet menni targoncásnak és kamionosnak, ezekből tényleg kell ember.
"A te logikád szerint meg pontosan annyit érek mind emberileg, mind értelmileg, mint egy fogatlan, nyolc osztályon átbukdácsolt segédmunkás. "
Valójában nem érsz annyit. Ő legalább csinál valamit, te meg csak nyafogsz és várod a csodát. Csodák pedig nem a lusta emberekkel történnek...
26os..
Logisztikát vègeztem 2 èves OKJ, raktárvezető vagyok 30.000 nm raktárban, havi 1 millió bruttó + egyèb juttatásokèrt...Abszolút nem protekcióval kerültem ide.
De itt a logisztikai ipari parkban is ahol vagyok sokan dolgoznak ezzel a vègzettsèggel, nem targoncások, hanem fuvarszervezők/export-import ügyintèzők/logisztikai ügyintèzők/ tengeri fuvarszervezők/ raktári,vám, beszerzèsi adminok/ beszerzők/ diszpècserek-ügyfèlszolgálatosok/ anyaggazdálkodók stb.
Szóval nem bűn a tudatlanság, max szègyen.. ;)
"Szóval nem bűn a tudatlanság, max szègyen.. ;)"
Tudom, én meg Bonaparte Napoleon vagyok és havi 30 millió bitangfalvi dínárt keresek.
Miért nem segítesz szegény orosz szakosunk ismerősének akkor elhelyezkedni? Hát ha egy OKJ-vel, ismerősök és tapasztalat nélkül letté 2 év alatt vezető (hahaha), akkor nyilván tényleg óriási a kereslet, úgy kell összefogdosni az embereket. Ajánljad be, még bónuszt is kapsz érte valószínűleg, ha felveszik. Hajrá ecsém!
Hol írtam azt, hogy egyből vezető lettem? :D
Nem írtam ilyet.
35 éves vagyok, 6 évet húztam le fuvarszervezőként majd raktári vezetőhelyettesként 2 évet egészségügyi cégnél, most 1 éve vagyok itt vezető.
Valamit hozzáköltöttél mert 1 szóval se írtam hogy azonnal itt kezdtem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!