Magán Ügyvéd vagy csillagász (fizikus) melyik lenne a jobb munka választás?
Ha a csillagász képzés mellett döntök és elvégzem akkor valószínűleg külföldre mennék dolgozni (mert Magyarországon hogy úgy mondjam nincs jövőjük a csillagászoknak munka szempontból)
Ügyvédként itthon maradnék, de ott sem kizárt a külföldi munkavállalás
(majd egyetemet is ebből a "témákból" szeretnék végezni)
Mik a vélemények?
Ha szerinted ezek olyan közelálló szakmák, hogy itt teszed fel kérdésed, melyik légy, akkor egyik sem a kettő közül, mert egyikben sem leszel kiemelkedő.
Ha külföldön akarsz ügyvéd lenni, akkor a magyar jog kiemelkedő ismerete is kevés.
Tisztába vagyok vele hogy eltérő szakmák.
De engem ez a kettő érdekel.
És bármilyen meglepő nem 12 éves vagyok, 17.
Eleve hogy lehet a kettőt egyáltalán összehasonlítani?
Másrészt meg ügyvédként ugyan nem mész külföldre, az is hétszentség.
nehéz kérdés, csillagász: tudsz külföldre menni, szerintem nagyon érdekes és szép szakma, sokáig amatőr csillagászkodtam és még ma is érdekel
jogász: biztosan nem mész külföldre viszont ha felkapott vagy egy csomó pénzt tudsz keresni vele
Amúgy a kettő teljesen más ember kíván míg a jogászhoz nem kell ész csak segg, addig csillagászként használod az agyad és kreatív lehetsz
a jogász társadalmi "megbecsültsége" jobb mint a csillagászé, de ez nyilván azért mert jogásszal előbb utóbb mindenki találkozik és igénybe veszi addig a csillagászathoz a legtöbb ember nem ért és ne is találkozik csillagásszal, bár szerintem egy egészséges ember a csillagos ég látványa elvarázsol
"Amúgy a kettő teljesen más ember kíván míg a jogászhoz nem kell ész csak segg, addig csillagászként használod az agyad és kreatív lehetsz"
B"szhatod az s"gged, ha nem érted, amit olvasol és nincs logikád.
Csillagász és ügyvéd, ég és föld. Előbbi tisztán elméleti szakember, aki 99%-ban egy munkavállaló, az ügyvéd pedig egy profitorientált vállalkozó.
A munka is más jellegű, egy csillagász megfigyel, elemez, "felfedez" - nem kizárólag, függ a konkrét munkakörtől, lehet, hogy csillagászunk kizárólag fizikai képletek alapján naphosszat számol -, egy ügyvéd kizárólag elméleti és gyakorlati ismereteket alkalmaz, illetve menedzseli az irodát, az ügyfeleket, stb.
Annyi mindenképpen közös a csillagászatban és a jogban, hogy logikát kíván, viszont egy ügyvédnél az érvelés, a meggyőzés, az emberismeret és a szövegértés jóval hangsúlyosabb. Lehetsz bármennyire kiváló elméleti jogász, ha képtelen vagy a bírónak zsenialitásodat emészthető formában prezentálni.
No meg nem elhanyagolható a két tudományterület teljesen eltérő jellege. Ilyen szempontból szerintem az ügyvédi hivatás jóval több kézzelfogható eredménnyel jár (pl: megnyersz egy pert), egy csillagásznál ez már nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!