Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Geográfus szakma milyen...

Geográfus szakma milyen választás lenne? Elhelyezkedési lehetőség Magyarországon?

Figyelt kérdés
2016. márc. 11. 22:55
 1/4 EagleHUN ***** válasza:

[link]

Néhány szakosodási al ágának Magyarországon vagy akár az egész világon már nincs jövője. Más ágainak meg még csak most ível majd föl. Szóval "általános" geográfus ne légy és nagyon figyelj oda a szakosodásnál mit választasz.

Szerintem egyébként a sokoldalúan szerteágazó tudásanyag miatt vonzó szakma lehet.

(Ha nem Informatikus lettem volna talán erre orientálódom. Mellesleg az Informatika is nagyon szerteágazó tudást igényel!)

A wikipédia cikkből kiszedve azokat amiknek még lehet értelme (azaz biztosan el tudsz vele helyezkedni) Magyarországon:

hidrológia, hidrogeográfia,

meteorológia és éghajlattan,

(településföldrajz, népességföldrajz)

távérzékelés és térinformatika,

tájökológia,

talajföldrajz és talajtan

Még esetleg használható lehet szerintem:

ásvány- és kőzettan - Jelenleg nem kutatják, pedig van még ásványkincsünk műre való is!

csillagászat - Nagyon kevés csillagászra van szükség, így nagyon ki is kell tűnni képességekben(főleg matek)! De ha úgy érzed te ilyen nagyon penge lennél rajta hát.

térképészet - csak akkor ha az elektronikus műholdképes alapokon nyugszik (papíralapú felejtős)

A többi felejtős szerintem.

2016. márc. 12. 15:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a kimerítő és hasznos választ.
2016. márc. 12. 21:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Egy "nesze semmi, fogd meg jól", akarommondani multidiszciplináris szakma. Az Elte Ttk-n a legkönnyebb szak, ha ezzel segítettem!

Inkább tanulj valami olyan szakmát, ami egy tudományterületben jobban elmélyül!

Nekem is hasonlóan csodás szakmám van (környezetmérnök). Azt sem ajánlom!

2016. márc. 13. 21:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a választ.
2016. márc. 13. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!