Csillagász tudományt hol lehet tanulni? Mely tantárgyak kellenek hozzá? Meglehet belőle élni?
Bármely egyetemen, ahol a Fizika BSC keretein belül tudsz csillagász szakirányt választani.
Főleg fizika és matek!
Szerintem 1000-ből egy tud megélni magából, a csillagászatból, de a fizika része igen jövedelmező
Kőkemény matek meg fizika lesz. Alapvetően a fizikus szakra hasonlít. Csillagászként kutatsz, vagy megdöglesz. :) Vagy fizika tanár leszel, vagy besugárzást tervezel, vagy egyéb módon próbálkozol a fizikás tudást kamatoztatni...
-De szerinted hány csillagászra van szüksége az országnak? -Nem sokra.
Nagyon ott kell lenni, hogy pusztán azzal foglalkozva jó pozíciót kapj.
Nincs szükség sok csillagászra, de fizikából is szépen meg lehet élni!
Ha már matek + fizika érdekel, akkor ajánlom ezeket is:
Villamosmérnök
Gépészmérnök
Mérnökinformatikus
Matematikus
Ha szerzel egy ilyen diplomát, anyagi gondod több nem lesz :D
65%-os középszintű matek érettségivel jöttem mérnökinfóra és az össze matekos vizsgám megvan! Szerintem van
Am a humán szakokat felejtsd el, ha nem munkanélküli, vagy alulfizetett akarsz lenni, a reál szakokban van a pénz, mivel az emberek 70%-a humán beállítottságú és buta a reál tárgyakhoz, így mindig is hiány lesz pl. mérnökökből, informatikusokból, vegyészekből stb és amiből nincs sok, azt megfizetik
Bekerülni akár még igen, de bennt maradni és elvégezni az már más.
Elvégezni sem lehetetlen, de azért mire egyetemre kerülsz jó lenne, ha a deriválás integrálás dologról meg a mátrixokról lenn valami fogalmad.
Azért gondold meg, mire vállalkozol, még egyszer mondom leginkább a fizikus szakra fog hasonlítani!
A mérnök szakokat erősen tudom javasolni lehyelezkedés szempontjából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!