Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csillagász tudományt hol...

Csillagász tudományt hol lehet tanulni? Mely tantárgyak kellenek hozzá? Meglehet belőle élni?

Figyelt kérdés
Köszi a válaszokat előre is. :)
2015. jún. 1. 17:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy nincs semmi bajom a rendőrökkel. (Van, akinek van...) :) Rendőrként sztem lassan lehet feljebb lépkedni a ranglétrán és sokáig kell eljutni, hogy olyan szinten élj, mint egy gépészmérnök. És sok kényelmetlen munka előzi meg...
2015. jún. 1. 18:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Van egy vicc, mindenki rendőr, csak valaki tovább tanul

Félreértés ne essék, nincs bajom a rendőrökkel, ez csak vicc, de eszed ágába se legyen rendőrnek menni több okból se:

1. Az állomány tagjai sorra hagyják ott a rendőrséget, szerinted miért?

2. Egy rendőrnek nincs karácsony, szilveszter, gyerek szülinapja, semmi. Ha jön a telefon akár hajnalban, hogy be kell menni, akkor menni kell

3. A rendőröknek sajna Magyarországon meg van kötve a keze. A bűnözőknek több joguk van kb

4. Fizetés

5. Ez egy olyan szakma, amivel nem tudsz külföldön elhelyezkedni. Gépészmérnökként pl svájcban 1,8-2 millió ft a kezdő fizu

2015. jún. 1. 18:31
 13/16 A kérdező kommentje:
Ha pl elmegyek csillagásznak és nemtalálok munkát akkor azzal már tudok menni gépészmérnöknek is?
2015. jún. 1. 18:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, ha csillagász leszel, akkor fizika bsc-t végzel csillagász szakiránnyal, vagyis max fizikusnak mehetsz el

Ha gépészmérnökit végzel, akkor gépészmérnök leszel.

Ez kb olyan, mint kukásként se mehetsz el a pékségbe kenyeret sütni

2015. jún. 1. 18:41
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ha gépészmérnökit végzel, akkor gépészmérnök leszel.

Ez kb olyan, mint kukásként se mehetsz el a pékségbe kenyeret sütni."

Sok igazság van benne, de kicsit durva hasonlat lett.

(Csillagász és gépészmérnök viszonya az nem éppen kukás és pék viszonya...)

Inkább azt mondanám, hogyha mozdonyvezető vagy, attól még nem leszel villanyszerelő, vagy ilyesmit! :)

2015. jún. 1. 20:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért kukás meg pék hasonlatot írtam, mert pont jöttem vissza a pékségből és vitték el a szemetet :D
2015. jún. 1. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!