Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha fodrásznak tanulok, lesz...

Ha fodrásznak tanulok, lesz elég pénzem és időm családot alapítani?

Figyelt kérdés

Még csak tervezem , de ez rég óta az álmom volt , de amikor utána olvastam olyanokat láttam hogy havi 90-100 ezer kozott keresnek.És én szeretnék családot:\

Tapasztalazok?

Megéri fodrásznak tanulni???

Köszönöm a válaszokat :)

2017. ápr. 8. 20:48
 1/8 anonim válasza:
82%

Ha jó vagy ès ügyes, akkor pènzed bōven lesz, idōd màr kevesenb. Lehet,hogy alkalmazott fodràsz keveset keres, de aki szèket bèrel az nem.

Budapesti vagyok, 9-10 ezer egy festès- vàgàs, 3ezer egy fèrfi vàgàs. A fodràszom reggel 8-este 8-ig dolgozik.

2017. ápr. 8. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem találkoztam még olyan fodrásszal, aki ne szerette volna a szakmáját hosszú évekkel a pályára való lépése után is. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt.

De rengeteget dolgoznak, és főleg olyan időszakokban, amikor az embernek a családja már otthon van, hiszen egy dolgozó ember munka előtt vagy után megy fodrászhoz, tehát pont az a nap közbeni időszak a lazább, amikor a saját családod sincsen otthon. Az év egyes időszakai, pl. karácsony előtt vagy ballagás környékén, különösen hajtós.

Budapest, 3000 Ft-os hajvágás, időtartam: 25 perc. Vegyünk egy napot, amikor nem adják egymásnak a kilincset a vendégek, a nap fele üresjárat és ebből az olcsóbb hajvágásból van 8 = 24 000 Ft. Vegyünk 20 munkanapot egy hónapban = 480 000 Ft. Hogy ebből mennyi anyagköltség, bérleti díj meg adó, azt nem tudom, de szerintem nem 90-100 közötti összegnek kellene belőle maradnia.

2017. ápr. 8. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Hát, én kevésbé rózsás képet festenék le neked. A húgom fodrász, és nagyon ügyes (tényleg az, akik járnak hozzá, imádják, a mesterei imádták, nem elfogultság), de évek óta nem bír stabilan annyit keresni, hogy csak ebből éljen, pedig viszonylag sok vendége van. Az előző két válaszoló Budapestet írta le, ott valóban megéri, de vidéken a töredékét tudod elkérni ezeknek az áraknak, és abból nem jön össze olyan könnyen a dolog... kell fizetni a székbérlésért, be kell szállni a szalon rezsijébe, plusz vállalkozóként dolgozol, fizetheted a járulékokat magad után. Húgom ha 90-100 ezret megkeresett, akkor áll NULLÁN. Tehát eddig a pontig azért dolgozott, hogy dolgozhasson gyakorlatilag. Ami ezen felül marad, az az övé. Ez meg kevés, úgyhogy ő pincér mellette. Szóval ezt a lakhelyed viszonylatában is érdemes azért átgondolni.
2017. ápr. 8. 22:09
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Pesten sem keresnek olyan jol,fodrász akihez járok saját helységet bérel ,anak bérét kikell termelni,áram,közösköltség stb kiadásai ki kell termelnie,ha csak nem lesz egy férjed aki keres annyit hogy megéljetek akkor bizony nem javaslom fodrász szakmát,tul sok kiadás ,és ehez képest kevés bevétel,max ha alkalmazotnak mész el egy nagy fodrászszalonba.
2017. ápr. 9. 06:41
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
Helyiség bérlet, székbérlet, rezsi, adózás vállalkozóként (havi 50 ezer ft minimum) - ezeket írtátok, de egy valamit senki sem számolt hozzá: a fodrászoknak meg kell venniük az anyagokat is (fésű, olló, köpeny, sampon, hajlakk, hajhab, stb.) és egy fodrásznál bizony ez sem kevés...
2017. ápr. 9. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
#2 anyagköltség... hajvágásban mégis mennyi? Férfi hajakat a legtöbb fodrász géppel nyírja.. olló nem kopik.. max a sampon az ami.. de mivel a legtöbben nagykerből veszik, így kb 500Ft/liter.
2017. ápr. 9. 11:18
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
6-os: nem csak férfi fodrászok vannak. Festék, dauervíz, színelőhívó, hajlakk, hab, samponok, balzsamok, hajápoló pakolások, sprayk, esetleg különböző hajkezelésekhez anyagok (több tízezer forintos készletek). De ha már itt tartunk, időnként nem árt továbbképzésekre is menni, új technikákat megtanulni, ezek sincsenek ingyen (elég drágák igazából). Csipeszek, csatok stb fogyóeszközök, a fésűk is, mert egyszer leejti, törik a foga. A hajfestéshez használt ecsetek elhasználódnak, és de, időnként új olló is kell. Sőt, gép is, hajszárító is. Egy fodrászolló, ami normális, 10 fölött van. Szóval azért annyira nem elenyésző az anyagköltség.
2017. ápr. 9. 11:58
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

2-es, szerencséd volt :-)

Én pont azért hagytam ott a fodrászomat, mert láttam rajta már, hogy baromira unja, leforrázta a fejemet, tépte a hajamat, stb. pedig hosszú éveken keresztül jártam hozzá - de kínozni otthon is tudom magamat :D

2017. ápr. 9. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!