Ha fodrásznak tanulok, lesz elég pénzem és időm családot alapítani?
Még csak tervezem , de ez rég óta az álmom volt , de amikor utána olvastam olyanokat láttam hogy havi 90-100 ezer kozott keresnek.És én szeretnék családot:\
Tapasztalazok?
Megéri fodrásznak tanulni???
Köszönöm a válaszokat :)
Ha jó vagy ès ügyes, akkor pènzed bōven lesz, idōd màr kevesenb. Lehet,hogy alkalmazott fodràsz keveset keres, de aki szèket bèrel az nem.
Budapesti vagyok, 9-10 ezer egy festès- vàgàs, 3ezer egy fèrfi vàgàs. A fodràszom reggel 8-este 8-ig dolgozik.
Nem találkoztam még olyan fodrásszal, aki ne szerette volna a szakmáját hosszú évekkel a pályára való lépése után is. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt.
De rengeteget dolgoznak, és főleg olyan időszakokban, amikor az embernek a családja már otthon van, hiszen egy dolgozó ember munka előtt vagy után megy fodrászhoz, tehát pont az a nap közbeni időszak a lazább, amikor a saját családod sincsen otthon. Az év egyes időszakai, pl. karácsony előtt vagy ballagás környékén, különösen hajtós.
Budapest, 3000 Ft-os hajvágás, időtartam: 25 perc. Vegyünk egy napot, amikor nem adják egymásnak a kilincset a vendégek, a nap fele üresjárat és ebből az olcsóbb hajvágásból van 8 = 24 000 Ft. Vegyünk 20 munkanapot egy hónapban = 480 000 Ft. Hogy ebből mennyi anyagköltség, bérleti díj meg adó, azt nem tudom, de szerintem nem 90-100 közötti összegnek kellene belőle maradnia.
2-es, szerencséd volt :-)
Én pont azért hagytam ott a fodrászomat, mert láttam rajta már, hogy baromira unja, leforrázta a fejemet, tépte a hajamat, stb. pedig hosszú éveken keresztül jártam hozzá - de kínozni otthon is tudom magamat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!