Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy férfi esetén szerintetek...

Egy férfi esetén szerintetek mikor "késő" már családot alapítani?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Elsősorban arra, hogy mi az-az életkor amikor már szerintetek nem "szabadna" családot alapítani (első gyermekre gondolok).

Sajnos mi jelenleg nem állunk úgy anyagilag, hogy családot alapíthassunk. Mivel nincs segítségünk, ezért valószínű jó pár évig még erre nem kerül sor, de sajnos van köztünk néhány év korkülönbség is. Ha pedig egyszer sikerül eljutnunk odáig, nem szeretném ha a páromra nem a gyermek apukájaként hanem pl a nagyapjaként néznének.

2012. nov. 30. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem 50+
2012. nov. 30. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

50 felett már idősnek gondolom, de nagyon sok múlik azon is, hogy az illető milyen karban van.

Barátnőm édesapja 53 volt, mikor ő született, 84 éves volt, négykézláb ment és az unokái ketten lovagoltak a hátán.

Szóval nem lehet általánosítani, van olyan apuka, akit 40 évesen elvisz a szívroham...

2012. nov. 30. 13:41
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
45-50 éves kora között még nekem belefér, később már nem igazán...
2012. nov. 30. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Egyénfüggő. Ne csak arra gondolj, mi lesz, amikor megszületik a gyerek, hanem arra is, mi lesz később. Milyen lesz 60 évesen szülői értekezletre járni, vagy egy tinédzser kicsapongásait kezelni? Vajon meg szeretné-e érni, hogy nagyapa lehessen?
2012. nov. 30. 13:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Hűh, komolyan gondoljátok? Én olyan 40 éves korra gondoltam maximum, amikor már azt mondanám, hogy inkább ne!

Megleptek a válaszaitok! Köszönöm, mindenkinek ment a zöld. :)

2012. nov. 30. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kitolódott az utóbbi években, én is olyan 45-50 et mondok végső határidőnek mert azért 18-20 évét jó lenne megérni annak a gyereknek, főleg ha még tesót is szeretnétek neki nem azt mondom hogy minden férfi 65 évig él, de azért M.o-n sajnos a férfiak halálozási mutatói nem túl jók.

Nekem tesóméknak most született az első babájuk, tesóm 42 (fiú) a felesége 40. Egyáltalán nem mondanád annyi idősnek őket és nagyon boldogok stb.

2012. nov. 30. 13:59
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Max 40 a gyereket fel is kell nevelni. Ha 20 éves lesz akkor a szülő 60 és ha megnézitek a férfiak halálozási statisztikáit igen sok akik már 55-60 év között elhunynak.

Akkor ott marad egy alig felnőtt magával nem tudja mit kezdő gyerek. A főiskolás/egyetemista akkor anyuka rokkan bele.

2012. nov. 30. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 27 voltam mikor az első gyermekem született, a férjem akkor töltötte a 39-et. Most született a második, én 31, férjem 43 éves. Azt szokták mondani, hogy egy férfinak "bármikor" lehet gyermeke, de én is úgy gondolom, hogy fel is kell nevelni. Nagyon vágynék még 3. babára, de az anyagiak mellett már a kor miatt is erősen gondolkodunk. Mire jöhetne a következő, addigra a férjem is 46-47 éves lenne, ami már nagyon határeset, mivel ő is szeretné a gyerekeit látni felnőni, esetleg unokázni... Nyilván nem lehet a jövőbe látni, mert bár 30 évesen is elüthet egy autó, meg 80 évig is lehet élni, de azért a többség örül, ha 70-et megéri. Nyilván aki az első gyermekére vár és úgy hozza az élet, 50 felett is be fogja vállalni, de én is úgy gondolom, hogy az 50 az a határ ami felett már talán nem kéne... Egyébként a párom viccelt vele mindig, hogyha majd tolja a babakocsit, biztos az unokájának nézik majd. :) Amúgy ő se néz ki annyinak, amennyi.
2012. nov. 30. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!