Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesen ideális családot...

Hány évesen ideális családot alapítani?

Figyelt kérdés
csak kíváncsi vagyok :).Én és barátnőm is 19 vagyunk,ez még messze áll tőlünk(de mind 2 en úgy gondoljuk,hogy előtte kell egy bizonyos anyagi biztonság is )Szerintem a 24,25-30 az ideális,de kíváncsi lennék azok véleményére akiknek már van családja,hogy szerintük mikor ideális ?:)
2012. nov. 11. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem 23 éves kor felett már nyugodtan lehet. Addigra megvan a kellő munkamennyiség, szerintem 23 felett már nagyjából ki lehetett élni magunkat már ha valakinek az a célja. Később is tökéletes úgy 38 éves korig. Utána viszont már nem kockáztatnék, hogy beteg gyermeket szüljek, tönkre téve az életét, meg nem akarnám nyugdíjasan ballagtatni gimiből, szóval nekem ez a 2 évszám ami között ideális. Én olyan 25-26 évesen nagyon szeretnék babát :) (legszívesebben már most, de nem jó az anyagi helyzetünk)

22/L

2012. nov. 11. 15:46
 2/3 bridzs.nunci válasza:

Nem pont a kor számít.:)!

Fontos a pénz, hogy mennyire érzed magad késznek egy házassághoz, vagy esetleg gyerekhez. Ja és fontos, hogy éljétek ki magatokat (nem azért mondom, de)ismerek nem egy olyan családot, ahol azért váltak el, mert nem élték ki magukat fiatal korban.

2012. nov. 11. 15:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez nem kor függő,pláne akkor ha baba kopogtat az ajtón,akkor már nem úgy működik,eldöntjük mikor jöjjön akkor már kész tények elé van állítva az ember.

Ez a kiélés dolog azért hülyeség,mert nem azt jelenti,mint sokan hiszik,hogy sok szexuális partner kell sok buli,sok részegség,és utána jöhet a család.A párom 22 én 23 éves vagyok,van egy 1,5 éves kisfiunk.Nem azt terveztük,hogy ilyen korán jön,de hát ember tervez,Isten végez így 20 évesen már babát vártam.Szívesen bulizgattam volna még 1-2 évet korlátok,kötöttségek nélkül.DE ettől függetlenül nem bánom,hogy így alakult,lassan diplomázom,jelenleg párommal együtt dolgozunk,kisfiunk bölcsis,saját lakásunk van és kocsink.El szoktunk menni kikapcsolódni szórakozni a barátokkal,persze ritkábban,mint a terhességem előtt.Jelenleg az anyagi helyzetünk megfelelő de a tesó(k) előtt szeretnénk biztosabb anyagi helyzetet,tartalékokkal elérni,szeretnék mindketten másik állást jobb fizetéssel,de a legfontosabb az egészség az az ami pénzzel sem megfizethető,és úgy gondolom,hogy bármilyen korú legyen valaki lehető jó szülő,lehet ideális a család alapítás,ezt a párnak kell eldönteni,és joga van eldönteni,ebbe senki sem szólhat bele.(nyilván nem arról beszélek ha tinipárról van szó).A kérdésre válaszolva 20-30 év között ideálisabb,mint 30 felett.

2012. nov. 11. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!