Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek 2 gyerek az...

Szerintetek 2 gyerek az ideális vagy 3?

Figyelt kérdés
nagy dilemmában vagyok most van egy 4 eves fiam,2 éves lányom,és bennem van az hogy mi lenne ha lenne még egy picibaba,szerintetek?
2012. szept. 9. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk 2 az ideális, én úgy érzem pillanatnyilag, hogy elég, nem bírnék egy harmadikkal. Azonban ez mindenkinek változik, van akinek a 4 gyerek az ideális, van akinek 1. Pont annyi az ideális, amennyit fel tudsz neveli szeretetben, viszonylagos anyagi biztonságban.
2012. szept. 9. 14:29
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Nekem a 4 az ideális! :) neked a 3, valakinek az 1. Ez egyénenként változik. :)
2012. szept. 9. 14:41
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Mindenkinek más az ideális. Van akinek az anyagi vagy párkapcsolati helyzete az 1 gyerekhez sem ideális.

Nekünk egyenlőre mindenféle szempontból elég az 1, de 5 éves tervben benne van még 1. De több nem.

Ha ti szeretnétek a pároddal még egyet és adottak a körülmények is, akkor miért ne szülhetnél még egyet?:)

2012. szept. 9. 14:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy 14 éves nagylányom, ő örökbefogadott. Van két kisfiam 4 és 2 évesek. Nagyon-nagyon vágynék még egy picire, de már a korom miatt nem merném bevállalni...

Így a 3 számomra ideális. A két kicsi már jól eljátszik egymással a nagy pedig kamasz, minden gyönyörűségével és gyötrelmével együtt... :)

Szerintem, ha vágysz egy harmadikra és megtehetitek akkor hajrá!!!

2012. szept. 9. 14:52
 5/9 anonim ***** válasza:

Én az adott lehetőségeket és körülményeket veszem figyelembe. Nálunk így kettő az ideális.

De azt nem tudhatom nálatok milyenek a körülmények, mennyire vágytok még babára, mekkora a házatok, mennyi hiteletek van, van-e segítségetek...szerintem ebben a kérdésben sok minden számít, de legfőképp az, hogy te elbírsz-e 3 gyerekkel akkor is, ha egy szemerkényi segítséged sem lenne. Ha igen, hajrá. Ha viszont túl sok benned a kétely, akkor még jobb, ha átgondolod.

2012. szept. 9. 15:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy mindenkinél más az ideális gyermekszám.

Nálunk az ösztönös vágyak (avagy a rég megálmodott családi élet), az egészségünk, a korunk és persze az anyagiak a mérvadóak. Két gyermekünk van, most szeretnénk harmadikat, de többet már nem, max. ha "becsúszik".

2012. szept. 9. 15:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindenkinek más.

Nekem "kell" a magánélet, hogy napi 20-30 percem legyen magamra. Ez 2 iskolás gyerek mellett még megoldható, 3 mellett viszont már igencsak a gyerekek idejéből venném a sajátomat. Vagy az alvásidőmből, de az meg a munka rovására menne. Szóval nekem 2.

2012. szept. 9. 18:32
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem két mazsolám van kint, és kettő bent a pocakomban.

A nagy most töltötte a 17-et, a kicsi két éves.

Biztosan nehéz lesz majd a 3 picivel de amikor vállaltuk, tudtuk hogy akár ikrek is lehetnek :-)

Nekem csak is a nagycsalád az ideális, hisz én is abban nőttem fel, akárcsak a férjem.

(Ha van hely,elég szeretet,idő,pénz akkor nyugodtan vállald! :-) )

2012. szept. 9. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a páratlan számú tesó azért nem jó, mert az egyiket mindig kiközösítik. Nagy mázli, ha mégse, de azt nem tudhatod előre.
2012. szept. 10. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!