Szerintetek 2 gyerek az ideális vagy 3?
Mindenkinek más az ideális. Van akinek az anyagi vagy párkapcsolati helyzete az 1 gyerekhez sem ideális.
Nekünk egyenlőre mindenféle szempontból elég az 1, de 5 éves tervben benne van még 1. De több nem.
Ha ti szeretnétek a pároddal még egyet és adottak a körülmények is, akkor miért ne szülhetnél még egyet?:)
Van egy 14 éves nagylányom, ő örökbefogadott. Van két kisfiam 4 és 2 évesek. Nagyon-nagyon vágynék még egy picire, de már a korom miatt nem merném bevállalni...
Így a 3 számomra ideális. A két kicsi már jól eljátszik egymással a nagy pedig kamasz, minden gyönyörűségével és gyötrelmével együtt... :)
Szerintem, ha vágysz egy harmadikra és megtehetitek akkor hajrá!!!
Én az adott lehetőségeket és körülményeket veszem figyelembe. Nálunk így kettő az ideális.
De azt nem tudhatom nálatok milyenek a körülmények, mennyire vágytok még babára, mekkora a házatok, mennyi hiteletek van, van-e segítségetek...szerintem ebben a kérdésben sok minden számít, de legfőképp az, hogy te elbírsz-e 3 gyerekkel akkor is, ha egy szemerkényi segítséged sem lenne. Ha igen, hajrá. Ha viszont túl sok benned a kétely, akkor még jobb, ha átgondolod.
Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy mindenkinél más az ideális gyermekszám.
Nálunk az ösztönös vágyak (avagy a rég megálmodott családi élet), az egészségünk, a korunk és persze az anyagiak a mérvadóak. Két gyermekünk van, most szeretnénk harmadikat, de többet már nem, max. ha "becsúszik".
Szerintem is mindenkinek más.
Nekem "kell" a magánélet, hogy napi 20-30 percem legyen magamra. Ez 2 iskolás gyerek mellett még megoldható, 3 mellett viszont már igencsak a gyerekek idejéből venném a sajátomat. Vagy az alvásidőmből, de az meg a munka rovására menne. Szóval nekem 2.
Nekem két mazsolám van kint, és kettő bent a pocakomban.
A nagy most töltötte a 17-et, a kicsi két éves.
Biztosan nehéz lesz majd a 3 picivel de amikor vállaltuk, tudtuk hogy akár ikrek is lehetnek :-)
Nekem csak is a nagycsalád az ideális, hisz én is abban nőttem fel, akárcsak a férjem.
(Ha van hely,elég szeretet,idő,pénz akkor nyugodtan vállald! :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!