Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak még, akik idealizálják/...

Vannak még, akik idealizálják/élik a tipikus/ősi férfi és női szerepeket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 24. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Ezt pontosan hogyan érted? Én hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a maga "testhezálló" feladatköre otthon. Pl. a konyha, főzés, ilyesmik alapvetően női dolgok, az anya/feleség szerepe biztosítani az otthon melegét. Ugyanakkor a fickó igenis segítsen be, pl. porszívózhat, meg persze mindenféle "karbantartás" hozzá tartozik (csap megjavítása, ha csöpög, villanykörte-csere, stb.), csakúgy mint a nehezebb kerti munkák. Szerintem ez azért jó így, mert mind a két nem máshoz ért jobban. :) Azoktól a pasiktól viszont feláll a szőr a hátamon, akik hazamennek munkából, felteszik a lábukat pihentetni és ennyi, otthon semmit nem segítenek.
2012. nov. 24. 19:48
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Mi éljük az "ős" szerepeket és szeretjük is! Miután össze költöztem a férjemmel, közölte velem, hogy maradjak inkább itthon, van neki elég baja a vállalkozással, Ő nyugodt biztos családi hátteret akar! Én amúgy is alkotó munkát végzek, amit tudok itthon is csinálni ha van megrendelés. Amúgy meg főzök, mosok, takarítok, gyereket nevelek és első számú feleség vagyok! A gyerekekkel kapcsolatban 100%-osan besegít a férjem, a kerti munkát is Ő csinálja és szerel is ha kell! Én meg köszönöm szépen nagyon jól el vagyok így, legalább nem kell bérleti díjat fizetnem a műterem bérlésére, itthon megvan a külön kis szobám. És tudom biztosítani azt a nyugodtságot a férjemnek amire szüksége van. Nem idegeskedem agyon magam, van időm mindenre! Kinek ez, kinek az! :)
2012. nov. 24. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:
29%
én nem vagyok karrierista típus, nem elég az eszem és a sütnivalóm hozzá. A férjem munkamániás. Egyértelmű, hogy ő a pénzforgató a családban. Lelkileg támogatom őt abban, hogy saját magából a lehető legtöbbet kihozhassa: amikor vállalkozást indított, megbeszéltük, bíztattam. Sosem nehezteltem rá, ha továbbképzésekre ment vagy szabadidejlben, vagy ottalvósra. Tavaly vitézzé avattattam, idén presbitert csináltam belőle (mindkettő az én érdemem, én jártam utána, én javasoltam, sőt, a presbiteravatás után úgy ment az első bibliaórára bemutatkozni, hogy engem mindenki jobban ismer, mint őt, mert besegítek, gyermekmegőrzést vállalok, jövő héten jótékonysági bált szervezünk, stb). Most nem is dolgozok, két picivel vagyok itthon. A ház az enyém mindenben, a központi fűtésig sokszor fát is én vágtam a kályhába, idén már nem kell. Szeretek sütni, főzni, a lakást rendben tartom. Úgy gondolom, két ember így egészíti ki egymást. Neki idege és ideje sincs segíteni, nem is számítok rá, ha itthon van, megkérem erre-arra, de pl. nem várok el tőle dolgokat napi rendszerességgel. Úgy látom, hogy egy párnál ahhoz, hogy ne legyen örök veszekedés az élet, bőven elég ha csak az egyik karrierista. A másiknak lejjebb kell adnia a tervekből. Itt én vagyok a "szenvedő" típus.
2012. nov. 24. 21:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Jó kérdés! Mai párbeszéd a kisfiammal 4éves:

épp mosogatok

gyerkőc: Anya mostantól én vagyok az apuka Hugi meg az anyuka.

Én: Jó akkor jöhetsz is mosogatni megyek játszani.

Gyerkőc felháborodva: Mondom apuka vagyok! Mosogatni huginak kell!

:-)

2012. nov. 24. 22:26
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm,hogy válaszolt! Egyenlőre próbálok csendes figyelőként a háttérben maradni,nem szeretném befolyásolni a válaszokat...

:)De ez az utolsó komment annyira jóóó,hogy nem bírtam ki,hogy ezt ne írjam meg!:D A Gyerekeknek ezt az igazi jó felismerőképességüket és annak fantasztikus megnyilvánulását egyszerűen imádom!:)

2012. nov. 24. 22:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én az első válaszoló vagyok. Nem akarom túlpuffogni a dolgot, csak szeretném megjegyezni, hogy nem értem azt, hogy erre a kérdésre adott bármilyen választ miért kell bárkinek lepontozni. Szerintem itt nincs sem jó, sem rossz válasz, csak egy-egy ember/család álláspontját tükrözik a válaszok. :S
2012. nov. 25. 12:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Én általában nem szoktam értékelni(mint ahogy most sem tettem),csak kirívó eseteknél.A lepontozásra,meg próbálok nem odafigyelni.Én itt mindig segítő szándékkal, pozitív hozzáállással és a legjobb tudásom szerint válaszolok,mégis jópárszor le lettem indokolatlanul húzva.Nem lenne rossz ötlet,ha a gyak.moderátorainak az értelmetlen lepontozást is be lehetne jelenteni,kár hogy ilyen nincs.
2012. nov. 25. 12:41
 8/11 anonim ***** válasza:

egyetértek a 2-essel, mi is ilyen klasszikus felállásban vagyunk és szuperül működünk is. igaz én besegítek a vállalkozásba és most a kisbaba mellett többet kell segítsen itthon a férjem, de nagyon jól elvagyunk. egy volt páromnál a "fele-fele" felállás volt érvényben, így összehasonlítva azt kell mondjam, hogy a klasszikus vált be! mindenki ki van teljesedve a saját szerepében. hozzáteszem ez csak olyan férfival tud működni aki nem él vissza a helyzetével.

mi boldogok vagyunk így :-)

2012. nov. 26. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:

nálunk sajnos a férjem elvárja,hogy mindent én csináljak itthon.mellette dolgozm,gyereket nevelek.emiatt sokszor veszekszünk.ő fizikai,én szellemi munkát végzek.ő sokat dolgozik,a hét hat napján napi 9-10 órát.én 12 órázom,éjszakázom.emiatt napközben többet vagyok itthon,de mint írtam,éjszakázom is.ő meg úgy van vele,hogy én sokat vagyok itthon,meg tudok mindent csinálni egyedül.hozzáteszem,a fizum több,mint az övé olyan 20-30 ezerrel,tehát nem ő tart el

én sokszor sérelmezem,hogy nem segít semmit,nem érzem igazságosnak,hogy ő ledolgozza a munkáját,és vége is a napnak.én meg dolgozk,főzök,mosok,takarítok,vasalok,bevásárolok,ügyet intézek,és nem mellékesen gyereket nevelek.Aki sajna elég beteges,sokat van itthon,és mivel nem akarok táppénzre menni,ezért még őt is ápolom a házimunka és a munka mellett.Nem érti,hogy milyen fárasztó 12 óra éjszakai meló mellett fent lenni egész nap egy beteg gyerekkel.

Szerintem a mi esetünkben neki is ugyanúgy ki kellene venni a részét a házimunkából,mert én három helyen dolgozom(munkahely,háztartás,gyerek),neki meg csak a melóhelye van.

Szerintem a mai világban csak akkor tartható fent az ős nő-férfi szerep,ha csak az apa dolgozik.Ha az anya is,akkor a férfinak igenis be kell segíteni.

2012. nov. 26. 16:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Masodik vagyok.

Ez tenyleg csak ugy müködik, ha SENKI nem el vissza a helyzettel. En sem hasznalom ki, hogy "csak" hazi asszonym anyuka es feleseg vagyok es a ferjem is ertekeli es megbecsüli amit csinalok. Ha mindenki egyenrangukent kezeli a masikat akkor müködhet csak! Nekem, ha munkam van akkor tudja nagyon jol a parom, hogy az ajtot kulcsra zarom es csak akkor jövök ki a kis vilagombol, ha Ö nincs itthon vagy ha mar vegeztem, ezt pedig elfogadja es akkor ilyenkor tartja a "lathatosagi" rendet :)

Kedves utolso nagyon sajnallak :( Probalj meg beszelni a ferjeddel! Vagy ha ez mar nem müködik, akkor tanitsd :) Nekem bevalt :)

A volt parom ugyan ezt csinalta, igaz gyerek nelkül (hala Istennek), sokszor hozzam vagta, hogy Ö faradt es ez amugy is a nö dolga es nem is sok idö meg en nem is dolgozok csak tervezgetek, rajzolok, festek egesz nap... Na nem mi?... Hat egy hetig nem csinaltam semmit, egy poharat se mostam el... Utana leültünk beszelgetni, elmondtam neki, hogy mi bant es igenis segithetne Ö is. Nem sokat, csak legalabb elmosogatni vagy porszivozni. Utana mint a kis angyal ugy segitett :)

Nalunk ez segitett, probald ki hatha nektek is segit. Ugy erzem, hogy vesztenivalod nincs vele.

Olyan jo, hogy vannak meg "ös" felallasokat követö parok, csaladok :)

En olyan sokszor megkapom, hogy csak kenyelmes itthon ülnöm es büdös a munka. Mondja nekem anyuka akikhez a sajat anyukaja jar takaritani, es nem egy ilyen ismerösöm van... Tudom jol, hogy nem kellene zavarnia mert igy hogy "csak itthon ülök" is sokkal többet dolgozok mint barmelyikük. Inkabb csak az zavar, hogy tudatlanul es ok nelkül bantanak... Pedig nem vagyok kevesebb mint a karrierista plaza anyukak, akik epphogy a gyerek nevet nem felejtik el...

2012. nov. 26. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!