Ha az állásinterjún közlik, hogy kissé karótnyelt vagy?
Ma voltam egy cégnél 2. fordulón. Az interjú közepe táján közölte az egyik interjúztató, hogy a korosztályomhoz képest sokkal komolyabb vagyok (24 éves vagyok). Megköszöntem, mert én erre büszke vagyok, erre azt mondta, hogy kissé karót nyelt vagyok, majd arról érdeklődött, hogy szoktam-e bulizni járni, esetleg koncertekre.
Szerintetek miért kérdezgetett ilyeneket? Miért baj az, ha valakinek 24 évesen nem a buli áll az élete középpontjában és komolyabb az életfelfogása, mint a korosztályának?
Azt mondtam, amit hallani szeretnének. Azt mondtam, hogy szeretek sok ember között, társaságban dolgozni (pedig igazából sokkal jobban szeretek egyedül, magamban eldolgozgatni), hogy hosszú, akár 5 éves távlatban képzelem el magam a cégnél, nagyon szimpatikus a fiatalos környezet és hasonlók, amit épp láttam, hogy alig várja a fülük.
A túlórára csak annyit mondtam, hogyha nem minden napi esetről van szó, akkor belefér, hogy kicsit tovább maradjak, rá is kérdeztem milyen gyakorira gondolnak, erre azt válaszolták, hogy hónap végén és elején nagy a pörgés, illetve hónap közben néha beesik egy-egy futó projekt, esetleg csak úgy jön valami feladat 4 után.. szóval vagy hárítani akarnak vagy napi szintű a túlóráztatás. Egy fontos dolgot felejtettem el megkérdezni, hogy fizetik-e a túlórát.
Aztán ha esetleg felvesznek, lehúzok egy fél, max. egy évet, közben keresgetek mást, ha van munkája az embernek sajnos könnyebben ugrál, mint mikor rá van szorulva nagyon.
Mindeképp említették volna a fizett túlórát, valószínűleg a lecsúsztatós módszert preferálják, de ezt meg interjún csak nem közlik (habár ilyen gyökereknél....)
Amúgy a pénzügy ilyen máshol is, ahol nincs elég munkaerő vagy szar a deadline megállapítás, a hózárás az bőnyálas...
De lehet betudják annak, hogy simán "rossz interjúzó" vagy, kitudja, én keresgélnék tovább, vagy max próbaidőt eltölteni ott, aztán pá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!