Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az állásinterjún közlik,...

Ha az állásinterjún közlik, hogy kissé karótnyelt vagy?

Figyelt kérdés

Ma voltam egy cégnél 2. fordulón. Az interjú közepe táján közölte az egyik interjúztató, hogy a korosztályomhoz képest sokkal komolyabb vagyok (24 éves vagyok). Megköszöntem, mert én erre büszke vagyok, erre azt mondta, hogy kissé karót nyelt vagyok, majd arról érdeklődött, hogy szoktam-e bulizni járni, esetleg koncertekre.

Szerintetek miért kérdezgetett ilyeneket? Miért baj az, ha valakinek 24 évesen nem a buli áll az élete középpontjában és komolyabb az életfelfogása, mint a korosztályának?

2017. márc. 7. 12:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ha ajánlatot kapsz se fogadd el szerintem, utolsó surmó cégnek tűnik ahol az interjúzatótól kezdve a leendő munkatársakon át a vezektőségig mindenki dilettáns és bunkó. Ez, hogy interjún már utalgatnak arra, hogy szexista munkakörnyezet fogad és a túlóra kvázi kötelező, minimum felháborító. Gondolom a fizetést is ilyen mentalitással határozzák meg, hogy fiatal vagy, örülj ha dolgozhatsz szóval 120 nettó meg mert jófejek van 8k cafeteria...
2017. márc. 7. 14:30
 12/21 A kérdező kommentje:

Azt mondtam, amit hallani szeretnének. Azt mondtam, hogy szeretek sok ember között, társaságban dolgozni (pedig igazából sokkal jobban szeretek egyedül, magamban eldolgozgatni), hogy hosszú, akár 5 éves távlatban képzelem el magam a cégnél, nagyon szimpatikus a fiatalos környezet és hasonlók, amit épp láttam, hogy alig várja a fülük.

A túlórára csak annyit mondtam, hogyha nem minden napi esetről van szó, akkor belefér, hogy kicsit tovább maradjak, rá is kérdeztem milyen gyakorira gondolnak, erre azt válaszolták, hogy hónap végén és elején nagy a pörgés, illetve hónap közben néha beesik egy-egy futó projekt, esetleg csak úgy jön valami feladat 4 után.. szóval vagy hárítani akarnak vagy napi szintű a túlóráztatás. Egy fontos dolgot felejtettem el megkérdezni, hogy fizetik-e a túlórát.

Aztán ha esetleg felvesznek, lehúzok egy fél, max. egy évet, közben keresgetek mást, ha van munkája az embernek sajnos könnyebben ugrál, mint mikor rá van szorulva nagyon.

2017. márc. 7. 14:33
 13/21 A kérdező kommentje:
Bruttó 250 ezret kértem, a cafetéria is bruttó 30 ezer lenne havonta. Mivel sajnos a cégeket sokszor nem érdekli, hogy mennyiért hajlandó dolgozni egy pályakezdő, ők meg rákérdeztek, hogy hova adta még be a jelentkezésemet, így adott volt, hogy finoman a tudomásukra hozzam, hogy apróért nem dolgozom /főleg nem Bp.-en/. Emiatt mondtam nekik, hogy még egy helyre jelentkeztem, de nagyon alacsony bért kínáltak feltehetően azért, mert pályakezdő vagyok és emiatt nem vállaltam. Rá is harapott a nő, hogy mennyit akartak adni, mondtam neki, hogy nettó 120-at, hozzátettem, hogy hasonló munkakörre, hátha nem tesz alacsony ajánlatot.
2017. márc. 7. 14:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindeképp említették volna a fizett túlórát, valószínűleg a lecsúsztatós módszert preferálják, de ezt meg interjún csak nem közlik (habár ilyen gyökereknél....)

Amúgy a pénzügy ilyen máshol is, ahol nincs elég munkaerő vagy szar a deadline megállapítás, a hózárás az bőnyálas...

De lehet betudják annak, hogy simán "rossz interjúzó" vagy, kitudja, én keresgélnék tovább, vagy max próbaidőt eltölteni ott, aztán pá.

2017. márc. 7. 14:38
 15/21 anonim ***** válasza:
17%
Csupán zárójelben: Nem attól leszel érett férfi, hogy nem jársz koncertre. Zárójel bezárva.
2017. márc. 7. 15:41
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem férfi vagyok, hanem nő :D Azt, hogy érettebb vagyok a korosztályomnál a beszélgetésből szűrte le, még a "koncertezés" előtt.
2017. márc. 7. 15:45
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Hát ettől a férfiak udvarolnak dumától ha nő lennék én szerintem sikítva rohannék. Nincs rosszabb azt látni, ahogy az idősebb férfi kollégáim nyomulnak szegény gyakornok lányokra, azok meg finoman hárítják vagy jópofiznak.
2017. márc. 7. 15:57
 18/21 A kérdező kommentje:
Most hívtak is pedig csak holnapra ígérték, felvettek. Minden esetre kíváncsi leszek, lehet, hogy csak tesztelni akartak, hogy mennyire vagyok kitartó, majd kiderül.
2017. márc. 7. 16:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Én valószínűleg ekkor közöltem volna vele, hogy köszönöm a lehetőséget, de nem óhajtok olyan cégnél dolgozni, ahol már az állásinterjún sértegetnek
2017. márc. 7. 19:27
 20/21 A kérdező kommentje:
Én egyelőre úgy döntöttem, hogy elvállalom jobb híján, főleg, hogy elvileg megadja a bruttó 250-et aztán majd meglátom milyen, maximum felmondok a próbaidő alatt, de egy próbát mindenképp megér, főleg hogy jelentkeztem összesen kb. 40 állásra és eddig ezzel együtt 3 helyről hívtak csak vissza - a másik kettő közül az egyik volt, aki nettó 100 ezret akart fizetni, a másik meg 3 hete nem jelentkezik - így sok választásom jelenleg nincs. :/
2017. márc. 7. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!