Mire számítsak egy állásinterjún?
Ez lesz az első állásinterjúm, soha nem dolgoztam még és fogalmam sincs hogyan is működik ez az egész. Milyen kérdéseket tehetnek fel és ezekre mi a megfelelő válasz?
Illetve ha a fizetési igényemről kérdeznek, mi lenne a reális válasz?
Érettségim és szakmai végzettségem van, de egy teljesen más munkakörbe jelentkeztem, eladó-pénztáros egy marketba.
Nagyon változó.
Általában végig szoktak menni a pályautadon, belekérdezgetnek, hogy melyik munkahelyeden mik voltak a főbb feladatok, miért váltottál, miért akarsz váltani, stb. Megkérdezhetik, hogy mit vársz egy munkahelytől, sokszor tesztelik a nyelvtudásodat is. De mondom, nagyon változó, nekem volt pl. olyan interjúm, ahol szituációs feladatot kaptam.
Őszintén szólva viszont kétlem, hogy egy eladói pozícióra olyan komoly állásinterjúval készülnének, mint egy multinál. Így ennél fogva, a bérigényedet sem hiszem, hogy megkérdeznék, mivel általában az eladók/pénztárosok minimálbért vagy akörüli összeget kapnak, így valószínűleg mondanak egy összeget és vagy elfogadod, vagy nem. Nagy alkudozást nem igen tudok elképzelni.
Ha nem dolgoztál még javarész azt kérdezik pontosan miket tanultál, hol voltál gyakorlaton, miért érdekel ez a munkakör stb Azt akarják kiszűrni érted-e amit tanultál és az adott állást mennyire átmenetileg gondolod.
Utóbbi lehet kieshez lévén eladó-pénztáros munkakör, ott amúgy se (pláne nagy áruházba)nyugdíjas állás. Átlag fél év-év és lelép a dolgozó.
Fizetési igényt biztos kérdeznek. Itt azért jó kérdés pontosan melyik áruházlánc, és melyik város, hány órába alkalmaznának (ilyenkor gyakori a 6 órás foglalkoztatás). Ennyiből azt mondom 70-120 között bárhova mondhatsz összeget, függően azoktól, amiket felsoroltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!