Nos szerintetek melyiket válasszam? Hogyan döntsek?
20 éves fiu vagyok, erdélyi. Most jött az a szerencsém hogy több munka ajánlatot is kaptam, és kellene választanom de nem nagyon tudok.
1. Ha a villamossági vállalathoz vennének föl akkor kb 80.000 forint fizetés kapnék, de rögtön tudnék egyetemre iratkozni( mérnökire gondoltam), megvan a villanyszerelő diplomám, ez a legkomolyabb diploma az országunkban. Itt a munka szinte nulla, inkább tekergés és kb 7 vagy 8 orát kell bent lenni, ebből 3 vagy 4et dolgozni. És itthon lennék.
2. Ha a külföldi munkát választanám, aamiben versenyvizsga volt és sikerült, (standépités) akkor kb 600.000 forintot. Ez is biztos mert egy ismerősöm kint volt és voltam nála érdeklődni, ő pedig elmondta ezeket a dolgokat, de ott nagyon sokat kell dolgozni. 16 olykor 20 orát egyhuzamban, és azt pl ugy hogy reggel 7től éjjel 3vagy 4 oráig, és ezt egész héten át és a főnök bas*tat.
3. Megvan a B,C,E kategoriám és az Atestátom is, ezzel pedig a kamionsofőrségre gondoltam. hát itt sem adnak kevés pénz. kb 250.000et.
És nem tudok dönteni, mit mondotok, és érveljetek vele! Kort és nemet is kérek! FŐleg az idősek válaszát várom:D
Bár idős nem vagyok, de nálad idősebb (23), talán válaszolhatok én is:
Én kezdésnek a külföldi munkát választanám, ha mégsem jön be, akkor a kamionozást, és ha az sem jön be, akkor a villanyszerelőit.
Ennek elég egyszerű oka van: aki jó munkabíróképességű (mint pl. én), az kapjon is magas fizetést. De ha gondok vannak a munkahelyen, akkor lehet menni a kisebb fizetésű helyre is dolgozni, viszont ha a kamionozás sem jön be, akkor maradna a 80.000 fizetés, amiből azért nem olyan egyszerű megélni, mint a másik kettőből :)
Ha 4 évig dolgozol havi 600.000. ezer forintért, és minden hónapban a megélhetésre 100.000. forintot költesz, akkor 24.000.000. forint lesz a zsebedben.
Ez azért elég nyomós érv.
hja ez valos igaz. De a barátom 6 honap után eljött mert nem birta. Olyan volt hogy egyik délutántol a másik délutánig dolgoztak. ami 20 vagy 24 ora. Egy másik ismim már 2 éve ott van, ez is igaz.
De majd amikor elérném a 30 évet nem lennék egy megbecsült jol megfizetett ember, jo állással mit ellenben a mernökivel ha összejönne.
Ezen dolgok fényében az elsőt javasolnám.
Ha bizonytalan a külföldi munka, akkor tanulj tovább mindenképp! A kamionsofőr állással, nagyon nehezen tudnál rendes családot teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!