Mi lesz ha nem írom alá?
Mivel a mostani minimálbér több, mint amennyi eddig a béred volt, ezért kénytelen a minimálbérre felemelni. Ez nem választás kérdése, hanem kötelező neki, ha elfogadod, ha nem.
Ha kevesled, akkor egyezkedsz vele. Abban az esetben, ha nem hajlandó többet fizetni, megteheted, hogy felmondod a munkaviszonyodat.
Első!
Igen, nem akarom. 5 éves tapasztalattal dolgozok pénzügyi szektorban, és ugyanannyit keresek, mint aki ma kezdett mellettem. Nem tartom igazságosnak.
3: és mégis honnan kellett volna tudnom??? Nem írtad le. Nem vagyok gondolatolvasó.
Így valóban elég fura a helyzet.
Mint ahogy már írtam, nem kell aláírnod, attól még a béred "automatikusan" nőni fog a kötelező minimálbérig, és az lesz hatályban.
Az ilyen jellegű béremeléséhez nem kell a két fél egyezsége, mert ezt jogszabály írja elő. Elég ha tájékoztat róla, hogy X. Y. naptól ennyi és ennyi lesz a béred.
"Mint micsoda dolgozol pénzügyi szektorban?"
Valószínűleg egyszerű, mezei követeléskezelő, köznyelven "behajtó".
Ami a szituációt illeti, nem vagy köteles minimálbérért dolgozni, nyugodtan kereshetsz jobb munkát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!