Ha az állásinterjú végén azt mondják,2 héten belül fognak keresni, az rosszat jelent?
Az hülyeség, amit az 1. mondott.
Ha pl. 20 jelentkezőt behívnak és te vagy az 5., akkor hiába tetszel nekik, nem fogják egyből azt mondani, hogy fel vagy véve, mert lehet, hogy a maradék 15 mind jobb nálad valamilyen téren.
Én amikor a mostani munkahelyemre jelentkeztem, akkor több tíz jelentkező volt, interjúra engem hívtak be legelőször, a végén mondták, hogy kb. 1 hónap mire lesz eredmény és kiderül, hogy mehetek-e a kiválasztás következő körére.
Tehát hiába csak 1 hónapra kaptam választ, mégis engem vettek fel a végén.
Ezt így nem lehet megítélni.
Örök érvényű dolog, hogy kellemetlen a visszautasító válasz mindkét félnek.
Ezért inkább igyekszenek a munkáltatók elkerülni, hogy megakadályozzák azt, hogy ne csinálj "jelenetet".
Így azt mondják: Majd értesítünk....és Te csak vársz...vársz....amíg rá nem jössz, hogy azzal értesít, hogy nem értesít.
De van egy másik oldala is a dolognak: Ha Téged hív be elsőnek és még van mondjuk egy hónap hátra a keresési időből, akkor simán lehet reális, mert találhat bármikor Nálad jobbat, de az is lehet - hogy a végén még is Te kellesz, mert a többi átlag alatti.
Szóval Bármi lehet, és ez nagyon függ a körülményektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!