Tanulás, végzettség nélkül, hogy lehet érvényesülni a munkaerőpiacon?
Hogy lehet megélni így.Érettségivel végzettség nélkül,alapfokú nyelvtudással.(nem angol)
Úgy érzem,hogy az iskola már nem menne.egyszerűen kevés vagyok hozzá.Még a szakmákhoz is. ráadásul a fizikai munkát nehezen bírom és nem tudom elképzelni,hogy boldog életet tudnák kőművesként élni még ha egyik másik jól is keres.
Komolyan mondom összerándul a gyomrom az iskola hallatán.Olyan fokú tiltakozás van bennem amit nem tudok leírni. Csak kudarcot társítok az iskolához.Felesleges szenvedést.
A baj azzal van,hogy rátermett,talpraesett sem vagyok.
Mik a lehetőségeim?
,,alapfokú nyelvtudással."
Remélem, nem a magyar :)
Viccet félretéve: talán ez egy kapaszkodó lehet, meg KELL tanulnod jobban az adott nyelvet, akkor némi szerencsével bekerülhetsz mondjuk felszolgálónak. Nem mindig kell hozzá szakma/érettségi, de egy alapvető nyelvtudás elvárt(a mi cégünknél).
Szerintem te pályaválasztás előtt/kicsivel utána lehetsz(8-11. osztály között.). Ha eltaláltam, akkor godolj mindig a jövődre. 8.-ban (14 évesen) én is ilyen cipőben jártam, tehát csak szakmára mentem tovább(szakács), amit megutáltam, és rájöttem a tanulás fontosságára. Átmentem érettségire, most egyetemre járok(elsőéves vagyok). Ez a ,,lol" ketegória :) Szóval csak kitartás, valahogy le kellene ezt gyűrnöd magadban, mert 45-50 évesen valószínűleg sajnálni fogod.
Hacsak nem nyitsz egy vállalkozást, ami elég jól befut :).
Legalább szerencséd az van?
Ha az sincs, akkor bármilyen betanított vagy végzettséget nem igénylő munka, ami szembejön veled.
"Okosabbá,ügyesebbé,tehetségesebbé nem tudom tenni magam."
Dehogy nem.
Már most sokka lokosabb, ügyesebb vagy mint voltál 5 éves korodban. Ezt a különbséget tanulással, tapasztalatszerzéssel (ez is tanulás amúgy) és a tanultak hasznosításával érted el.
Tanulni mindenki tud, még egy kutya is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!