Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tanulás, végzettség nélkül,...

Tanulás, végzettség nélkül, hogy lehet érvényesülni a munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés

Hogy lehet megélni így.Érettségivel végzettség nélkül,alapfokú nyelvtudással.(nem angol)

Úgy érzem,hogy az iskola már nem menne.egyszerűen kevés vagyok hozzá.Még a szakmákhoz is. ráadásul a fizikai munkát nehezen bírom és nem tudom elképzelni,hogy boldog életet tudnák kőművesként élni még ha egyik másik jól is keres.

Komolyan mondom összerándul a gyomrom az iskola hallatán.Olyan fokú tiltakozás van bennem amit nem tudok leírni. Csak kudarcot társítok az iskolához.Felesleges szenvedést.

A baj azzal van,hogy rátermett,talpraesett sem vagyok.

Mik a lehetőségeim?

2016. dec. 12. 12:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

,,alapfokú nyelvtudással."

Remélem, nem a magyar :)

Viccet félretéve: talán ez egy kapaszkodó lehet, meg KELL tanulnod jobban az adott nyelvet, akkor némi szerencsével bekerülhetsz mondjuk felszolgálónak. Nem mindig kell hozzá szakma/érettségi, de egy alapvető nyelvtudás elvárt(a mi cégünknél).

Szerintem te pályaválasztás előtt/kicsivel utána lehetsz(8-11. osztály között.). Ha eltaláltam, akkor godolj mindig a jövődre. 8.-ban (14 évesen) én is ilyen cipőben jártam, tehát csak szakmára mentem tovább(szakács), amit megutáltam, és rájöttem a tanulás fontosságára. Átmentem érettségire, most egyetemre járok(elsőéves vagyok). Ez a ,,lol" ketegória :) Szóval csak kitartás, valahogy le kellene ezt gyűrnöd magadban, mert 45-50 évesen valószínűleg sajnálni fogod.

Hacsak nem nyitsz egy vállalkozást, ami elég jól befut :).

2016. dec. 12. 19:46
 12/19 anonim ***** válasza:
vagy menj el prostituáltnak vagy futtass prostikat. esetleg szedj védelmi pénzt.
2016. dec. 13. 00:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Legalább szerencséd az van?

Ha az sincs, akkor bármilyen betanított vagy végzettséget nem igénylő munka, ami szembejön veled.

2016. dec. 13. 08:55
 14/19 anonim ***** válasza:
A te esetedben a legfontosabb az önbizalom felépítése. Nem gonodlom, hogy ennyire ostoba és béna lennél, mint ahogy leírod, a valóban buta emberek általában ezt nem is tudják magukról. Valószínűleg csak ért egykét kudarc és rosszul viseled, vagy a neveltetésed korai szakaszában túlzott elvárásokat támasztottak, és ez elvette az önbizalmad. Ezen a téren erősíts, és akkor menni fog a suli is, a munka is stb.
2016. dec. 15. 16:37
 15/19 A kérdező kommentje:
Gőzöm sincs,hogy kell önbizalmat építeni !
2016. dec. 15. 16:47
 16/19 beugro válasza:
Tanúlás és tanúlás .... ha nem értesz semmihez kiröhögnek mindenhol főleg ha rádbíznak egy munkát és nem tudod hogy kezdjél hozzá...Én is hegesztő vagyok nem dolgoztam még a szakmámba 21évesen most jött annyi pénzem össze hogy vegyek egy awi gépet és itthon tanúljak rajta és egy ismerősöm megtanítson hegeszteni ... tanúlni kell mindíg anélkül ebbe a mocsok világba szart sem ér az ember
2016. dec. 15. 17:21
 17/19 A kérdező kommentje:
De buta vagyok hozzá. Ráadásul tök sokan nem azon a területen dolgoznak aminek tanultak. Szakmunkástól a diplomásig. Tök sok ilyet látok.
2016. dec. 16. 13:43
 18/19 beugro válasza:
Igen vannak ilyenek de azoknak van valami szakmájuk... valami tanfolyamot végezz el vannak elég jók mostanába ami ingyenes és még pénz is kapsz érte (50-80)-ig és azzal hátha tudnál érvényesülni de így .... így sehogy nem fogsz boldogulni, légy elszánt és motivált és vágjál bele egy szakmába munkaügyin keresztül és úgy már tudsz érvényesülni
2016. dec. 16. 13:50
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Okosabbá,ügyesebbé,tehetségesebbé nem tudom tenni magam."

Dehogy nem.

Már most sokka lokosabb, ügyesebb vagy mint voltál 5 éves korodban. Ezt a különbséget tanulással, tapasztalatszerzéssel (ez is tanulás amúgy) és a tanultak hasznosításával érted el.

Tanulni mindenki tud, még egy kutya is.

2016. dec. 18. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!