Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ma Mo-n melyik az...

Szerintetek ma Mo-n melyik az a szakma, végzettség, ami életképes a munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Van több olyan ismerősöm, aki feljesztő mérnök (mérőműszereket fejlesztenek), és vígan váltanak munkahelyet még a "válság" kellős közepén is. Ugyanezt tette egy középvezető beosztású, könnyűipari mérnök barátom aki, aki pedig csak 23 éves.

Egyébként sok szakmában szerintem nem az számít, milyen papír van róla, hanem hogy mennyire profi szinten műveli az ember. Informatikusból, könyvelőből, jogászból stb. például komoly túlkínálat van a munkaerőpiacon, ugyanakkor a jó szakembereket komoly pénzekért lasszóval fogják, a többi meg éhen hal, mert hiába a végzettség, nem ért hozzá.

2010. okt. 20. 12:32
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
Személy- és vagyonőr
2010. okt. 20. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
cukrász, szakács, pék, ács, asztalos
2010. okt. 20. 20:24
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
BKV ellenőr
2010. okt. 20. 23:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi :))! Személy és vagyonőr? Erről nagyon vegyes a tapasztalatom. Szakács, cukrász, pék stb: nem gondoljátok, hogy ezeket a szakmákat inkább külföldön fizetik meg jobban,(persze melyiket nem???) itthon nincs meg a bér presztizse.

BKV.ellenőr? Ez tetszett, végül is levegőn vagy! Az első válasz nagyon hasznosnak tűnt, megalapozott és részletes volt. Utána nézegetek, ha merülne még fel kérdésem lehet, hogy e-mail-en megkereslek. (Nem zaklatlak, csak akkor, ha valamiben kiegészítés kellene!)

2010. okt. 24. 00:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Komolyan nem értelem, olyan szakmákat soroltok fel, akiből felénk ezernyi munkanélküli van (vidéki vagyok, a BKV-s nem tartozik ide)... Az első válaszolónak igazat adok! Külföldi multi kegyeit kell keresni, legalábbis én ezt tapasztalom. Sajnos.
2010. okt. 27. 07:07
 7/11 A kérdező kommentje:
07.07-nek. Igy igaz, ahogy mondod. Én is azt kommentáltam, hozzá, hogy ezek a szakmák külföldön kelendőek, és ott meg is fizetik. Az ismerősöm hentes, válogat a németo-i, hollandiai melókból, és nem sír a szája. A BKV.ellenőr poszton tényleg nagy a jövés-menés, de én ezt választ (már bocsánat, ha nem így van) inkább fricskának tudtam be, igy is reagáltam rá. Ha ezen a vonalon haladsz, akkor számtalan álláshirdetés van követelésbehajtásra. Persze szakács, pék, cukrász szakmában a tesco és tsai hirdetését látom, de kérdem mennyi a bér???
2010. okt. 27. 11:09
 8/11 anonim válasza:
Egyetértek én is a 10:32-es hozzászólóval, a mérnöki pálya igen kerestt vidéken és a fővárosban egyaránt. A fiam villamosmérnök és jelenleg is keresnek mérnököket a BOSCH-nál. Itt ugyan az idegen nyelv tudása követelmény, nem nyelvvizsga kell, beszélni kell tudni (angol vagy német vagy mindkettő)
2010. okt. 27. 15:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Minden szakma örökké jövedelmező ami az emberi hülyeségre,bajra ,szorultságra épül.

Sírásó,katasztrófa,baj elhárítás,betegség,temetés,stb,stb..

2010. okt. 27. 17:11
 10/11 anonim válasza:
100%
Teszkós vezérigazgató, raklapszámra lopják a plazmát a raktárból.xD Komolyra fordítva a vegyészmérnök hiányszakma, egyetemre egyre könnyebb bejutni és jól jövedelmez(Rokonom osztályvezető a richterbe és bruttó 500ezret keres).
2010. nov. 5. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!