Tényleg ennyire versenyképes a geoinformatikus végzettség a munkaerőpiacon?
Akkor az az ismerős nem valami életképes.
Egy közmű-cégnél dolgozom irodában. 4 geodétával dolgozunk, pályáztatáson nyertek.
Havi szinten milliókat fizetünk ki nekik. Fejenként.
Persze dolgoznak is érte.
Az autójuk olyan, ami terepre való. A gépeik sem pár ezerbe kerültek. De egyrészt az egyszeri kiadás, másrészt meg munkaeszköz, tehát költségként elszámolható.
Kimennek terepre, és elvégzik a kiadott munkát. MINDIG van mit csinálniuk, sőt a megrendelésekhez képest több hónapos csúszásban vannak, annyi a munka.
A bemért állományokat csak digitálisan fogadjuk el, itt jön a képbe az infós tudás. Mindig van valami új a Nap alatt.
Hidd el, egyik sem egy szakadt Suzukival jár. Mindnek van valahol nyaralója, amelyiknek nincs, az évente többször repül a tengerpartra.
Mindez az ország teljes területén jellemző, mert rengeteg dolog épül, bontódik, és ez évek óta így megy.
Hiába volt a válság, én 8 éve vagyok a cégnél, és azt tapasztalom, hogy egyre több a kiadott munka.
Építés, bontás egyértelmű, hogy sok meló. És ugyanígy mindenféle rekonstrukció. Az elmúlt évek politikai döntései, pl. a közműadó, nagyon sok munkát adtak ezeknek az embereknek. Egyik sem százezres nagyságrendért vállalta a munkát. Ezek tízmilliókat, százmilliókat szakítottak. És nem kellett hozzá egy politikus rokonának lenni. Ráaádsul ez a munka íróasztal melletti munka volt, még csak terepre sem kellett menni hozzá.
Az egész országban az összes gáz-, villany-, víz-, telekommunikáció-, kábeltévé-, stb. szolgáltató rengeteg munkát ad ezeknek az embereknek.
És nem mondanám, hogy ez egy olyan szakma lenne, mint a bolti eladó, hogy akár már holnap találsz egyet, aki érti a dolgát.
Ha érdekel, és tényleg akarod is csinálni, akkor kétlem, hogy Angliában kötsz ki mosogatóként.
Első vagyok.
Kicsit megingattál az emlékezetem pontosságában kettes. De nem. Ez a gyerek geoinformatikus, csak az alapszakos diplomamunkájának a képét látom FB-n pár évről, de tuti van msc-je. És hidd el, nem egy nyomorék srácról van szó, ez az a tipikusan geek, preciz pontos srác. Nem értem, lehet csak protekcióval lehet bekerülni mellé kihalásos úton megy a dolog, nem tudom, de az tény, hogy kint mosogat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!