Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak az egyetemet...

Miért csak az egyetemet tolják az arcunkba gimnázium végén?

Figyelt kérdés

Nálunk szó sem esett arról, hogy mondjuk OKJ képzésen tanuljon tovább valaki, de ahogy hallottam más iskolákban sem nagyon. Mindenki egyetemre ment, de a többség kitörölheti a diplomájával...aki meg pl. gèpgyártástechnológiai technikus OKJ-t végzett, szinte azonnal talált munkát cnc forgácsolókènt. És helyben tanult, nem kellett kolit vagy albit fizetni, diákhitelezni..ráadásul 2 éves a képzés.

Nem tudom miért nem hívják fel a figyelmet az ilyen kèpzésekre, mikor a többségük 100X jobban megéri, mint a diploma.

2016. dec. 5. 23:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
74%

Középfokú végzettség, angol és valamilyen más nyelv ismerete, számítógépes ismeretek, előzetes tapasztalatok.

Kb. ennyi.

2016. dec. 6. 14:27
 42/65 anonim ***** válasza:
50%

A 38-39 válaszadó rendkívül intelligens, kíváncsi lennék, hol mit végzett.

Már az, hogy egyetlen példából ő országos következtetéseket tudott levonni. Persze össze jöhet nem is arról beszéltem. De tény (felméréssel készült adat), hogy a diplomás állások 80% meg sem hirdetik. Az elöző gyakornoki helyemen (ágazatát tekintve országosan a legnagyobb) az osztályon 4 munkatársam volt. Kettő a férje által került be oda, a harmadikat beajánlotta az elődje és csupán egy került be oda magától. Biztosan 5-en nem vagyunk olyan okosak mint te de már ebből jobb következtetéseket lehet levonni. A beszédstílusodból látszik milyen értelmes személyiség vagy így köszönjük, hogy megosztod velük tartalmas gondolataidat.

2016. dec. 6. 14:30
 43/65 anonim ***** válasza:
38-39-es válaszoló nem ugyanaz... Én voltam a 39-es, akárhogy is akarsz belekötni, attól ez még így van.
2016. dec. 6. 14:32
 44/65 A kérdező kommentje:
#41: Értsd már meg, hogy te csak a 2 nyelv ismerete miatt kerültél be. A legtöbb diplomához egy középfokú angol elég és még ez is sokaknak nehezére esik. Ritka, hogy 2 nyelvet beszél valaki legalább középszinten. Nem vagy te olyan hú de talpraesett...jó a nyelvérzéked és ennyi. Örülj neki. Ha csak angolul tudnál, kutyának nem kellettél volna sosem.
2016. dec. 6. 14:37
 45/65 anonim ***** válasza:
74%

Foleg hogy a ket nyelvbol csak az angol kell, az is minimalisan.

Te mar csak tudod, hogy hogy viselkedtem az interjun is ugye? :-)

Es ha ilyen okos vagy, miert sirod tele a gyakorit? Es miert nem csinalod utanam? Ugyis annyi idod van a nagy munkanelkulisegedben, fekudj ra a nyelvre es utanad is kapkodnak majd. Nevetseges vagy.

2016. dec. 6. 14:42
 46/65 A kérdező kommentje:

Interjúra bekerülni a legnehezebb, onnan már nehéz elrontani. Én 5 évig tanultam oroszul, egy normális mondatot se tudok összerakni, mert nincs meg a nyelvérzékem hozzá. Angol az megy, de az alap mindenhol már.

Te vagy a nevetséges, hogy azt hiszed a munkaadót kicsit is érdekli te milyen jellem vagy. Leszarják. Vagy meg van a tudásod, vagy nincs. Ha meg csak az egyiket kell használni, azt is ritkán, akkor miért volt elvárás a 2 nyelv?

2016. dec. 6. 14:46
 47/65 A kérdező kommentje:
Amúgy komoly munkaerő lehetsz, ha egész nap csak gyakori kérdésekre írogatsz.
2016. dec. 6. 14:52
 48/65 anonim ***** válasza:
91%

Ohh, ha jartas lennel az interjuzasban, tudhatnad hogy nagyon sok olyan kriteriumot kernek, ami a munka soran fel sem merul...

Ez egy kis ceg, itt igenis szamit, hogy ne egy antiszoc fäsz legyel, aki gyulolettel az arcan jar-kel a folyoson.

De tudod mit? En mindvegig szerettem volna segiteni neked, de semmi nem jo. Se amit en, se amit masok javasoltak, mas kerdeseidnel is. Nem veszed eszre, hogy egyontetuen ugyanazt javasoltuk neked? Vagy hogy te minden alol kibuvot talaltal?

Akkor keress betanitott gyari munkat, es verd magad a foldhoz, hogy na en megmondtam hogy ez lesz a vege! Puszi

2016. dec. 6. 14:54
 49/65 anonim ***** válasza:
88%

"A 38-39 válaszadó rendkívül intelligens, kíváncsi lennék, hol mit végzett. "

38as vagyok, Miskolci Egyetemen vegeztem gepeszmernoki karon, diplomazas utan mindenfele protekcio es ismeretseg nelkul kerultem egy multihoz ahol 7 evig voltam, aztan valtottam egy masik multihoz szinten mindenfele ismeretseg es protekcio nelkul. Felesegem ugyanigy, testverem kozgazdasz szinten ismeretseg nelkul boldogul nagyon jol, raadasul vezetoi pozicioban van mar par eve, sogorom informatikuskent detto, de az ismeroseim nagy resze is teljesen palyazati alapon kapja az allasokat.

Aki folyamatosan arra hivatkozik hogy nem lehet maskeppen allast kapni csak ismerosok reven az egy luzer, pont.

2016. dec. 6. 14:56
 50/65 A kérdező kommentje:
Ki beszélt itt gépèszmérnöki, informatikusi, közgazdász állásokról?
2016. dec. 6. 15:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!