Miért csak az egyetemet tolják az arcunkba gimnázium végén?
Nálunk szó sem esett arról, hogy mondjuk OKJ képzésen tanuljon tovább valaki, de ahogy hallottam más iskolákban sem nagyon. Mindenki egyetemre ment, de a többség kitörölheti a diplomájával...aki meg pl. gèpgyártástechnológiai technikus OKJ-t végzett, szinte azonnal talált munkát cnc forgácsolókènt. És helyben tanult, nem kellett kolit vagy albit fizetni, diákhitelezni..ráadásul 2 éves a képzés.
Nem tudom miért nem hívják fel a figyelmet az ilyen kèpzésekre, mikor a többségük 100X jobban megéri, mint a diploma.

Szerintem meg nem is akarsz dűlőre jutni. Különben nem sírnád tele a GyK-t az értelmetlenebbnél értelmetlenebb kérdéseiddel.
Valljuk, rohadt kényelmesen elvagy otthon, anyu mos rád, apu pénzel, mondván, "te munkát keresel", csak épp nem teszel érte semmit cserébe, hanem elvárod, hogy az öledbe pottyanjon A Nagy Lehetőség, amiből te milliomos ügyvezető igazgató leszel.
Épp elég kérdést írtál már ide ki, hogy le tudjam vonni ezt a konzekvenciát.

Neked mindig sikerül megragadni a lényeget :DDDD
Na mindegy, további jó kesergést.

Srácok én voltam az első és elnézve a vitatkozás színvonalát szerintem senkinek nincs joga hülyézni a másikat.
Mindkettő verzióban van igazság. Vannak semmit sem erő diplomák és vannak szerencsés okj-k. Viszont egy jó diplomával több az esély, de mint írtam nem árt ha mindkettő van.
AMI VISZONT A LEGTÖBBET SZÁMÍT az a kapcsolatok, a protekció. Mindegy mid van vagy mid nincs ha beraknak egy jó helyre. Itthon ez az ami igazán számít.

"AMI VISZONT A LEGTÖBBET SZÁMÍT az a kapcsolatok, a protekció."
Mondják a lúzerek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!