Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért csak az egyetemet...

Miért csak az egyetemet tolják az arcunkba gimnázium végén?

Figyelt kérdés

Nálunk szó sem esett arról, hogy mondjuk OKJ képzésen tanuljon tovább valaki, de ahogy hallottam más iskolákban sem nagyon. Mindenki egyetemre ment, de a többség kitörölheti a diplomájával...aki meg pl. gèpgyártástechnológiai technikus OKJ-t végzett, szinte azonnal talált munkát cnc forgácsolókènt. És helyben tanult, nem kellett kolit vagy albit fizetni, diákhitelezni..ráadásul 2 éves a képzés.

Nem tudom miért nem hívják fel a figyelmet az ilyen kèpzésekre, mikor a többségük 100X jobban megéri, mint a diploma.

2016. dec. 5. 23:34
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
97%

".többségük semmit sem ér, csak van egy papírod."

Gondolod ezt te. Az osszes statisztika azt mutatja, hogy az egyetemet vegzettek atlagfizetese magasabb mint az erettsegizetteke.

Ez teny, a tobbi rizsa.

2016. dec. 6. 08:52
 12/65 A kérdező kommentje:

#11: Ez semmit sem jelent. Az egyetemet végzettek 40%-a lehet keres havi 500 ezret vagy 1 milliót, ami megdobja a statisztikát. Míg maradék 60% munkanélküli vagy minimálbérért robotol valami szakképzettséget sem igénylő munkakörben. Erre nem gondoltál. Ezt ha átlagolnánk, az jönne ki, hogy több százezer a diplomás átlagkereset, de ez így önmagában semmit sem jelent. Attól még a diplomások fele nem tud elhelyezkedni jó munkahelyen (vagy sehol sem).

#10:

Jajj, most ne gyertek azzal, hogy mindenki tanuljon mérnöknek vagy informatikusnak...elhiszem, hogy ők könnyen találnak munkát és jól is keresnek. De nem mindenki képes elvégezni egy ilyen szakot. És attól még nem kellene csövesnek lenniük. Ott van a sok hasznos OKJ, inkább arra kellene terelni az ilyen fiatalokat. Mert a gépgyártástechnológiai OKJ-vel biztos nem fog annyit keresni, mint egy egyetemet végzett gépészmérnök meg nem is olyan izgalmas foglalkozás, de mégis jobb, mint egy tök felesleges egyetemi szak, ami diplomát ad.

2016. dec. 6. 08:59
 13/65 anonim ***** válasza:
90%
Ez lehet, megint az a szerencsétlen, aki itt őrjöng vissza-visszatérően, hogy elvégezte a jogot, és nem kell sehova.
2016. dec. 6. 09:00
 14/65 A kérdező kommentje:

Nézzünk példának egy olyan egyetemet, aminek rendkívül széles a képzési palettája és még nem is olyan noname intézmény: Debreceni Egyetem.

Az alábbi szakokkal mit lehet kezdeni? Miért indulnak államilag támogatottan, 50-100as keresztámokkal minden évben?

DE-BTK: Andragógia, Kommunikáció és médiatudomány, Magyar, Néprajz, Pedagógia, Politológia, Szabad bölcsészet, Szociológia, Történelem

DE-EK: Egészségügyi szervező, Szociális és ifjúsági munkás

DE-GTK: Sportszervező, Turizmus-vendéglátás, Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki (??)

DE-GYFK: Szociálpedagógia, Társadalmi tanulmányok

DE-IK: Informatikus könyvtáros

DE-MÉK: Állatenyésztő mérnöki, Kertészmérnöki, Környezetgazdálkodási agrármérnöki, Mezőgazdasági mérnök, Növénytermesztő mérnök, Természetvédelmi mérnök

DE-MK: Környezetmérnöki, Műszaki menedzser

DE-TTK: Biológia, Fizika, Földrajz, Földtudományi, Környezettan

2016. dec. 6. 09:13
 15/65 anonim ***** válasza:
100%

": Ez semmit sem jelent. Az egyetemet végzettek 40%-a lehet keres havi 500 ezret vagy 1 milliót, ami megdobja a statisztikát. Míg maradék 60% munkanélküli vagy minimálbérért robotol valami szakképzettséget sem igénylő munkakörben. "

Hazugsag. A diplomasok koreben a munkanelkuliseg is sokkal alacsonyabb, es merget vehetsz ra hogy a diplomasok toredeke dolgozik szakkepzettseget nem igenylo munkakorben.

"Jajj, most ne gyertek azzal, hogy mindenki tanuljon mérnöknek vagy informatikusnak"

Nem jottem azzal, te hoztad fel a gepgyartos OKJ-t. Az egy teljesen irrealis elkepzeles hogy majd olyan megy erre aki egyebkent bolcsesznek menne, a ket foglalkozas teljesen kulonbozo, nincs atfedes.

A gepeszmernoki kepzes viszont ugyanez az irany, sokkal magasabb szinten.

Azert tolnak mindenkit a diploma iranyaba mert azzal sokkal nagyobb esellyel tud elhelyezkedni a munkaeropiacon mint anelkul. Persze, aki nem tud elvegezni egy egyetemet az menjen, OKJra, meg az is jobb mint a semmi, de a te kijelentesed az volt, hogy az OKJ-k kozott van olyan ami sokkal jobb mint "a" diploma, ez pedig marhasag.

2016. dec. 6. 09:14
 16/65 A kérdező kommentje:
#15: Én arra értettem, hogy OKJ-val nem nagyon lehet mellélőni, előbb utóbb találsz vele munkát, mivel mind gyakorlati életben is hasznosítható szakma. De az egyetemen nagyon szépen mellé lehet lőni. Oké, hogy a gépészmérnök meg a programozó jobb, mint az OKJ, ezt senki sem vitte. Viszont a többi egyetemi szak közt nagyon sok az értelmetlen, használhatatlan, aminek semmi jelentősége a hétköznapi életben.
2016. dec. 6. 09:58
 17/65 anonim ***** válasza:
100%
Én már nagyon várom, hogy végre elmenj dolgozni arra a gyártósorra, mert akkor talán kevesebb időd lesz teleszemetelni az oldalt a hülye kérdéseiddel.
2016. dec. 6. 10:17
 18/65 anonim ***** válasza:
100%
Jössz itt a baromságokkal, de továbbra sem írtad le te milyen szakot végeztêl ahol állításod szerint mindenki munkanélküli. Egyébként a Debreceni Egyetemes felsorolásodból húzd ki a műszaki menedzsert ês a fizikát, azokkal gyorsan el lehet helyezkedni.
2016. dec. 6. 10:25
 19/65 A kérdező kommentje:
Aki kérdezte, annak privátban leírtam mit végeztem.
2016. dec. 6. 10:29
 20/65 anonim ***** válasza:
83%
Én is kérdeztem, és nem kaptam privátot.
2016. dec. 6. 10:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!