Ha munkanélküli vagyok, miből fizessem a hitel törlesztőrészletét és a TB járulékot? 21F
Figyelt kérdés
Idén júniusban végeztem felsőfokú tanulmányaimmal, munkát azóta sem találtam, nincs is láthatáron semmi. Viszont lassan fizetnem kell havi 6300 Ft törlesztőrészletet és havonta TB járulékot, ami szintén 6000-7000 Ft környékén alakul. Honnan teremtsek elő erre havi szinten kb. 12-13 ezer forintot? Nagyon nem állunk jól anyagilag a családommal.2016. dec. 1. 11:27
41/44 A kérdező kommentje:
Nem műszaki egyetemen végeztem, csak mesterképzésen mennék át műszaki irányba.
2016. dec. 1. 19:52
42/44 anonim válasza:
43/44 anonim válasza:
Nem akarok végigolvasni 5 oldalt, de a TB-t fizeti neked az önkormányzat, ha aktív munkakereső munkanélküli vagy. Szépen be kell menni a hivatalba és meg kell igényelni. Általában ezt mindig 1 évre vállalják át helyetted és évente be kell menni, de reméljük 1 év múlva már dolgozni fogsz. Sok sikert!
44/44 anonim válasza:
Így van.
Az egészségügyi szolgáltatási járulék (TB) fizetése alól mentesít rászorultsági alapon az önkormányzat.
Ha megítéli, akkor erről állít ki egy hatósági bizonyítványt. Ezzel be kell ballagni a NAV-hoz és bemutatni nekik, így a járulékot nem írják elő arra az időszakra, amelyre mentesítettek alóla. Ez maximum 1 év lehet. Ha 1 év után még mindig rászorult vagy, akkor kezded elölről az egészet az önkormányzatnál.
Így egyik fizetnivalód egy időre kilőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!