Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha munkanélküli vagyok, miből...

Ha munkanélküli vagyok, miből fizessem a hitel törlesztőrészletét és a TB járulékot? 21F

Figyelt kérdés
Idén júniusban végeztem felsőfokú tanulmányaimmal, munkát azóta sem találtam, nincs is láthatáron semmi. Viszont lassan fizetnem kell havi 6300 Ft törlesztőrészletet és havonta TB járulékot, ami szintén 6000-7000 Ft környékén alakul. Honnan teremtsek elő erre havi szinten kb. 12-13 ezer forintot? Nagyon nem állunk jól anyagilag a családommal.
2016. dec. 1. 11:27
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Mennék amúgy tovább mesterképzésre, mert ez az alapdiploma nagyon kevés, viszont már nem tudnám fizetni az albérleti/koli díjat, rezsit, kaját, egyebeket. Tanulmányi ösztöndíjat első félévben nem kapnék, szociálisat szintén nem kapok, hiába pályáztam meg, elutasították a kérelmet, pedig nagyon alacsony az egy főre eső jövedelem a családban. Rendes állást nem kapok, diákmunkára hiába jelentkeztem, nem engem hívnak be sosem, hiába mennék. Ami összegyűjtött pénzem volt, elfogyott. Voltam gyakorlati helyen, de ott se fizettek semmit. Nem tudom mit tehetnék.
2016. dec. 1. 11:32
 2/44 anonim ***** válasza:
63%
keresel tovabb allast nagy lendulettel. ha mas nem megy akkor elkoltozol oda ahol van allas.
2016. dec. 1. 11:35
 3/44 A kérdező kommentje:

Ezzel nem vagyok sajnos kisegítve...eddig is beadtam mindenhova, ahol esélyt láttam arra, hogy bekerülhetek és nem csak a lakóhelyemen.

Nyáron diákmunkát akartam vállalni, amíg volt érvényes diákom, aláírtam a szerződést a szövetkezettel, azt mondták szólnak ha lehet menni valahova. Egyetlen egyszer sem kaptam semmit..bementem többször személyesen, elküldtek egy call centerbe interjúra, beszélgettem kb. 5 percet ott az interjúztató csajjal, 3 hét(!!!) múlva kaptam egy üzenetet, hogy "sajnos nem Önt választottuk". Egyik gyárba is jelentkeztem diákmunkára, azt mondták most nincs hely, erre amikor legközelebb bementem, egy kis csajjal pont azt beszélték, hogy melyik busszal tud másnap reggel kimenni az oktatásra és mit kell csinálnia...vicc.

Normális állásnál is behívtak már "interjúra", pontosabban írásbeli vizsga volt, 3 körös. Végigmentem az egészen, mindegyik alkalommal átutaztam vonattal/busszal egy másik városba, aztán utolsó kör után semmi..

2016. dec. 1. 11:42
 4/44 anonim ***** válasza:
67%
Megis mit varsz? Valaki adjon neked penzt csak ugy? Nem ertem, komolyan.
2016. dec. 1. 11:58
 5/44 A kérdező kommentje:
Akkor dögöljek éhen? Az is egy megoldás.
2016. dec. 1. 11:59
 6/44 anonim ***** válasza:
80%
Ha rögtön kell a pénz akkor esetleg el lehet gondolkodni, hogy valamit eladj (telefon, régi bútor, számítógép stb.), de olyant amit tudsz nélkülözni, aztán ha lesz munka, majd tudsz venni új dolgokat. Ha bejelentkezel a munkanélkülibe akkor mond, hogy a végzettségednél alacsonyabb rangú munka is érdekel és akkor kiközvetítenek olyan helyre is, ahol nem szükséges a diploma. Az is jobb, mint a semmi.
2016. dec. 1. 12:03
 7/44 anonim ***** válasza:
80%
munkanélküli regisztráció? úgy tudom akkor menetesülsz a TB fizetés alól + igényelhetsz segélyt is talán... jobb ötletem nincs
2016. dec. 1. 12:09
 8/44 A kérdező kommentje:
Segélyt nem kapok, mert nincs meg a 365 ledolgozott munkanapom az utóbbi 3 évben (meg amúgy se). TB-t pedig csak szociális rászorultság esetén fizetik, de annak a menetét még most értelmezem.
2016. dec. 1. 12:12
 9/44 anonim ***** válasza:
57%
Milyen vegzettseged van? Hol probaltal eddig munkat keresni? Mondjuk a lakohelyedtol tavolabb is?
2016. dec. 1. 12:14
 10/44 anonim ***** válasza:
86%

Keress másfajta munkát.

Ne diákmunkát.

Ne feltétlenül a végzettségedhez kapcsolódót.

Bármit. Ha lesz egy kis pénzed és egyenesbe jössz, akkor folytathatod akár levelezőn is a tanulmányaidat. Vagy dolgozol egy ideig és teszel félre és utána folytatod a tanulást. De az ugye elég sok időveszteség.

2016. dec. 1. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!