Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha munkanélküli vagyok, miből...

Ha munkanélküli vagyok, miből fizessem a hitel törlesztőrészletét és a TB járulékot? 21F

Figyelt kérdés
Idén júniusban végeztem felsőfokú tanulmányaimmal, munkát azóta sem találtam, nincs is láthatáron semmi. Viszont lassan fizetnem kell havi 6300 Ft törlesztőrészletet és havonta TB járulékot, ami szintén 6000-7000 Ft környékén alakul. Honnan teremtsek elő erre havi szinten kb. 12-13 ezer forintot? Nagyon nem állunk jól anyagilag a családommal.
2016. dec. 1. 11:27
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Eddig sem csak olyat kerestem, ami a szakmámhoz vagy akármilyen felsőfokú végzettséghez kötött. Mindennel próbálkoztam és nem csak a lakóhelyemen.

Azért akarnék most továbbtanulni, mert ez a mesterszak elég ritkán indul, valamint vagy megszűnik vagy csak idegen nyelven fogják oktatni.

2016. dec. 1. 12:25
 12/44 anonim ***** válasza:
86%

11: De ha ennyire nem lehet ezzel a végzettséggel munkát találni, akkor érdemes még tovább tanulni???

Munkaügyi központban nincs semmi lehetőség? Akár állásajánlatok, akár tanulási lehetőség, akár valami támogatás.

2016. dec. 1. 12:27
 13/44 anonim ***** válasza:
70%

"Akkor dögöljek éhen?"

En tartsalak el? Menj kozmunkara ha nincs mas.

2016. dec. 1. 12:28
 14/44 A kérdező kommentje:
Ezzel a végzettséggel lehet munkát találni, egy mérnöki mesterképzés. De csak egy egyetemen indul egész Magyarországon és olyan kevesen jelentkeznek rá, hogy nem éri meg fenntartani lassan vagy csak külföldi hallgatóknak önköltséges képzésként.
2016. dec. 1. 12:31
 15/44 anonim ***** válasza:
81%
14: Ha ennyire nincs rá érdeklődés, akkor nem hiszem, hogy túl sokat segítene. Hiszen ha egy szak hasznos és jól el lehet vele helyezkedni, akkor azért nem ilyen népszerűtlen szokott lenni.
2016. dec. 1. 12:35
 16/44 A kérdező kommentje:

Agysebészként se végeznék túl sokan, mégis simán el lehet vele helyezkedni brutális pénzekért.

(Jó, kisarkított példa volt)

2016. dec. 1. 12:39
 17/44 anonim ***** válasza:
90%

Akkor is a munka az egyeduli megoldas.

Aki dolgozni akar, dolgozni fog. Barmit.

Az onkormanyzatnal is erdeklodj, hogy milyen lehetosegek vannak. Meg a munkaugyiben is. Plusz bemehetsz a TB hez is,hogy mit lehet tenni.

Am most azt akarod mondani,hogy eddig egyetlen napot sem sikerult dolgoznod az x ev alatt?

Szorolapozas.. ho lapatolas. Kert asas... meki.. tesco... semmi?

2016. dec. 1. 13:02
 18/44 A kérdező kommentje:

Már érdeklődtem az önkormányzatnál is, közmunka van most, utcát seperni a ci**ányokkal pedig egyelőre nem mennék még, bár lehet el jön annak is az ideje. Édesapám is azt mondta szó lehet róla még.

Szakmámban dolgoztam több helyen is, mint gyakornok, de pénzt nem kaptam sehol sem. Valamint mezőgazdasági munkákat, de azt is csak segítségként, nem pénzért.

Amúgy itt ÉK-Magyarországon sok lehetőség nincs, ne csodálkozz. Elköltözni pedig nyilván nincs pénzem, ha havi 12 ezret se tudok kifizetni.

2016. dec. 1. 13:08
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ideig jellene fizetned a TBt magad utan? Mikor kezodik a kepzes?
2016. dec. 1. 13:13
 20/44 A kérdező kommentje:
Na ezt nem tudom.
2016. dec. 1. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!